Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Małe pytanie. Zaraz skończę korektę auta pastami menzerna. Nie mam jeszcze wybranego wosku. Tzn nie dotarł do mnie i być może nie dotrze przez dwa tygodnie. Co robić, zostawić tak lakier na dwa tygodnie czy zabezpieczyć byle jakim woskiem np formula 1 albo jakiś inny z marketu?

Prosze o szybką odpowiedź.

Z góry dziękuje.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ok o taką odpowiedź mi chodziło. Wielkie dzięki EVO.

To teraz jeszcze pytanie czym usunąć tamten wosk jak dostanę już ten co zaplanowałem?

To będzie Duragloss track claw racing polish, a więc sealant.

Stosować bezpośrednio na tamten czy może przetrzeć roztworem ipa 50/50 z wodą demineralizowaną?

Opublikowano
Ja robię 1:1 i jest OK

Robię tak samo :)

Aplikacja RainX by Tworek:

na wstępie ją czyścisz, następnie przelatujesz czystym IPA, bierzesz płatek do demakijażu, chyba każda kobieta ma to w swojej kosmetyczce, nalewasz troszkę na płatek i aplikujesz na szybę, czekasz do pojawienia się mgiełki i polerujesz MF,

• Moderator
Opublikowano

Moze to głupie pytanie, ale czy:

Myjecie auto i woskujecie w temperaturach taki jak np. 4st C ? lub kilka ponad zero ?

Czy jest sens nakladania wosku w takich warunkach ?

pzdr.

Opublikowano

nałożyłem dzisiaj na auto Poorboys White Diamond, chciałem po tym dać FK Pink Paste Wax

ale nawet po dwóch godzinach auto wydaje się kleić :o nie jakoś bardzo, ale odstraszyło mnie to od położenia wosku

preparatu na całe auto zużyłem 20-25ml (nadwozie coupe 4,55m), nakładałem w temperaturze 16*C

jak myślicie nałożyć jutro wosk? a może poczekać z tydzień i raz umyć auto przed woskiem

Opublikowano
mógłby ktoś podać instrukcję aplikacji niewidzialnej wycieraczki rainx? :oops:

A proszę bardzo, po germańsku i angielsku, tak jak producent zaleca :D

IMG_0408.JPG

IMG_0410.JPG

Opublikowano

Czy można nakładać MG NTX 2.0 w temperaturach 10-12 stopni C?

Obsmarować całe auto poczekać z dwie trzy godz. a potem spolerować?

Pozdro z zielonego kraju!

Opublikowano
robiłem ręczną korekte Achillesem

Nie ma mowy o korekcie tylko zamaskowałeś pewne nie doskonałości. Teraz musisz powtórzyć, czyli cleaner lub AIO tak jak wcześniej i na to wosk.

Opublikowano

W jaki sposób aplikujecie ValetPro Citrus Tar&Glue Remover. Po raz pierwszy będę go używam na nadwoziu i z tego co tak kombinuję to psikanie z atomizera wyjdzie dość nieekonomicznie. Wystarczy, że raz tak kiedyś przeleciałem z IronX i pół butelki w plecy po jednej aplikacji :D

Psiknąć kilka razy na jeden element i delikatnie rozprowadzić gąbką? Spełni to swoje zadanie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.