Pavlik Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Czy jest sens kladzenia druga warstwe DG#105 po 6 godzinach od polozenia pierwszej? Myslalem ze zrobie to jutro rano ale wyskoczyl mi pilny wyjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Wziąłem się jednak za polerkę mojej corsy jednak mam problem z IPA. Mianowicie po przejeździe, kiedy stosuję IPA mam olbrzymie problemy żeby zetrzeć lakier tak, by nie powstały smugi przez co nie wiem czy wciąż są rysy czy nie. Rozcieńczałem 1:2, potem jeszcze bardziej i nic. Jak Wy sobie z tym radzicie? Druga rzecz - zawsze zostaje mi trochę pasty, tzn taka niewidzialna mgiełka, natomiast pad robi się dosyć suchy. Tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 A przecierasz najpierw suchą mf, a potem dopiero IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol54 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 To urzadzenie ..(chyba karcher) lepszy od glori fm50? jak sadzicie? Za ta glorie trzeba dac ok 550 zł , a za taki karcher? http://www.myminicooper.net/video/zfvqC ... now-foam-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 karol54, Trochę dziwne pytanie, wszystko zależy od warunków jakie masz żeby umyć samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Toż to urządzenie to nic innego jak pianownica PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol54 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 karol54, Trochę dziwne pytanie, wszystko zależy od warunków jakie masz żeby umyć samochód. dobrze mówisz kolego.. ale mnie chodzi o różnice cenowa pomiędzy tymi dwoma urz. I jakoś przede wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Czy jak chcę nanieść cleaner DJ LP na biały lakier, i chcę to zrobić na maszynie na finishowym padzie 3M, to wszystko będzie okej? Nie powstaną jakieś "dziwne" sytuacje? To samo pytanie do cleanera Lusso oro, który najlepiej pod Colli 476, chyba że sama IPA wystarczy? [ Dodano: 7 Październik 2011, 12:35 ] Czy jak chcę nanieść cleaner DJ LP na biały lakier, i chcę to zrobić na maszynie na finishowym padzie 3M, to wszystko będzie okej? Nie powstaną jakieś "dziwne" sytuacje? To samo pytanie do cleanera Lusso oro, który najlepiej pod Colli 476, chyba że sama IPA wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 7 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 toka, pod Colli 476 sama IPA wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 toka, pod Colli 476 sama IPA wystarczy. A czy cleaner nie wydobył by większego blasku? Robił ktoś porównanie trwałości colli po IPA i po Cleanerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 7 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 toka Pytałeś czy pod 476 wystarczy IPA więc odpowiedziałem. Ja osobiście zawsze stosuję cleaner (używam R222). Colli 476 jest na tyle pancerny, że jeśli zastosujesz cleaner to i tak poleży wystarczająco długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ciekawi mnie, skoro SV Autobahn jest tak trwały na felgach, można go położyć na progi lub nawet maskę busa? P.S. Tak przy okazji - wiecie jaki konkretnie olej i +/- ile powinienem kupić do ręcznego "paleciaka"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 skoro SV Autobahn jest tak trwały na felgach, można go położyć na progi lub nawet maskę busa? wal śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Dlaczego po spolerowaniu tego elementu FG500 na DASie lakier po lewej ma odpowiednią głębie, a ten po prawej jest jakby zmatowiony? Lakier raczej na pewno oryginalny, pad czysty więc nie przebiłem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek.pit Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Czy dj lpl nie osłabi za bardzo colli na zimę? Jest strasznie tłusty i boje się, że wosk nie wytrzyma. Oczywiście 2 warstwy w odstępie 24h. Prosiłbym o propozycje najlepiej współgrających cleanerów z colli. Będzie stosowany na szary metalic. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 wg opinii innych najlepszy cleaner pod 476 to IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 tomek.pit, przy colim nie baw się w cleanery , korekta lakieru ,ipa, wosk i koniec . Rok temu przeleżał całą zimę + auto myłem raz a czasem i dwa razy w tygodniu neutralnym szamponem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal88 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Ostatnio zastanawiam się czy elementy chromowane mogę potraktować woskiem ewentualnie selenatem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Ostatnio zastanawiam się czy elementy chromowane mogę potraktować woskiem ewentualnie selenatem ? tylko musisz wypróbować, niektóre woski mogą się mazać i nie zasychać, inne mogą pozostawiać nalot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Co do cleanera DJ to w ostatnią zimę razem z dwiema warstwami Coli wytrzymał mi od początku listopada do niemal końca lutego, z tym że auto praktycznie każdą noc spędziło w garażu Pytanie z innej beczki, wiadomo zbliża się zima i tym razem zaopatrzyłem się w #105+#601, auto będzie myte głównie pianą VP neutral, a jak pogoda pozwoli to ręcznie. Sprawdzał ktoś czy użycie piany ma znaczący wpływ na trwałość #105? Pytam bo jeżeli nieco go osłabi to wolę zrobić roztwór z jakiegoś szamponu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npiotr Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 to w takim razie cleaner Dodo osłabia colli i lepiej dać samo IPA. Bo ja mam zamiar kłaść na zimę Megs 16 i Finish Kare 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 jaka skuteczna aktywna piana do mycia bardzo brudnych ciezarowek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Tenzi Green, mega mocna i może narobić mega szkód pozostawiona na zbyt długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 maya, Tenzi Green jest średnio mocny, tenzi truck to kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi