patryczek11 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam chciałbym się zapytać jak przekonać znajomego do używania czegoś lepszego niż wosk z sonaxu ? Wiem głupie pytanie ale proszę o odpowiedzi bo nie dam już rady go przekonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 pokaz mu relacje na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczek11 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 a tak argumentowo ? bo będe się dzisiaj z nim widział w pracy a żal mi jego samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 jak ktos nie chce zrozumiec to nie zrozumie... i tyle, daj mu probke jakiegos produktu w prezencie.. ja tak zrobilem ze znajomym bo musial sie przekonac na wlasnej skorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Panowie mógłby ktoś przedstawić sposób użycia Auto Glym Car Glass Polish ? Z tego co wyczytałem to: 1. Wcieramy produkt miękkim aplikatorem na szybę. 2. Polerujemy mikrofibrą. Zgadza się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 cocolinoJa miekkim padem na malych obrotach rotacja, po wyschnieciu scieram MF.... nie wiem czy to dobra metoda ale u mnie sie najbardziej sprawdza.... recznie nie wszystko szlo z szyb usunac (zwlaszcza wzarte tluste naloty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 co najmocniejszego do felg VP Blue Gel vs Autobrite Very Chery vs Nielsen Acid Aluminium Cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autobrite Very Chery Mistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autobrite Very Chery Mistrz jest 50 zł droższy od blue może jakieś słowo porównania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 maya, pH nierozcięczonego wynosi 1 Blue Gel to przy tym zabawka Coś jak wódka vs wino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogromca Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Do felg polecam też IronX, jest mocarny. Ja mam taki problem, zaczynam zabawę z polerką od Silverline'a i przy pierwszych próbach na popsutych drzwiach widzę, że ciężko jest mi utrzymać tę polerkę 'na kursie' - chce mi uciec i muszę z nią walczyć. Mam pytanie czy to kwestia odpowiedniego uchwytu czy docisku czy czegoś jeszcze innego? Nie wiem czy w dobrym dziale pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Uchwyt,nierównomierny docisk, twardość gąbki, jakość backingplate , kształt powierzchni na której pracujemy , zbyt duża ilość pasty na padzie etc etc... Powodów dla których rotacja lubi "wierzgać" jest sporo , ale podstawa to nie walczyć z maszyną, rotacja sama sobie nadaje ruch , Ty masz go tylko kontrolować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 tak ja piszę Evo, za pierwszym razem też tak miałem, problem jest też w mocy maszyny jak maszyna jest mocniejsza i nie "zwalnia" problem nie występuje, dużo łatwiej pracuje się na futrze niż cutiing padzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogromca Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi, BP mam Flexipads a pady 3M. Zauważyłem, że właśnie najgorzej jest na zielonym cutting padzie, a już na polishing i finishing jest dużo dużo lepiej. Zdjąłem też uchwyt bo wg mnie jego kształt nie pozwala wyczuć maszyny. Łapię póki co za 'główkę' i też jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechch Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie taką szczotkę zakupić ?1:23 minuta TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Czym usunąć kropki po płynie z DPF ? Wydaje mi się, że to właśnie ten płyn zrobił takie spustoszenie na tylnej klapie auta. Decabit, glinka, benzyna ekstrakcyjna, różnego rodzaju cleanery nic nie dają (Swoją drogą, dzisiaj po raz pierwszy od prawie dwóch lat myłem nienawoskowane auto - tragedia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Powierzchnia po korekcie + DJ LP + Black Hole. Jest sens?, czy nie potrzebnie nałoze tylko DJ LP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Czy pasta polerska Scholl S17+ ma rozbijalne cząsteczki czy stałe? Domyślam się, że stałe, stąd moje zainteresowanie, ale wolę się upewnić przed zakupem. update: Czytając o IPT, jednak się rozkłada na mniejsze cząsteczki, ale jest za dużo marketingowego bełkotu, a za mało konkretów http://www.schollconcepts-store.eu/en/ipt-technology-79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Używał ktoś tej piany? http://showcarshine.pl/445-neutral-ph-f ... pnego.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Jak myślicie, spokojnie mogę atakować PlastX ? Czy bezpieczniej jakiś lekkościerny cleaner ? (mam DJ LP, PB PP, PB PP2) (tak, nudzi mi się ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 nie zdziwię się jak UC nie da rady. ostatnio chciałem zrobić coś podobnego i padło na nową obudowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Spróbuję w takim razie UC, najwyżej zrobię tak jak ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Cześć, Do czarnego co lepsze megs show car glaze czy poorboy's black hole ? Oraz, czym można zastąpić glinke ?? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 koza, polecam BH choć Meg'sa nie używałem. Glinki nie da się zastąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ponieważ mam BH i megsa aczkolwiek nie wiem co da lepszy efekt... na czarnym. Glinke rownież mam, a pytam bo moze jest coś lepszego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi