Patgor Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam wszystkich "normalnych inaczej" Jako, że w końcu czas pozwolił, po skompletowaniu mojego pierwszego zestawu zabrałem się za odświeżenie lakieru na moim kocie. Na początek poszła piana Valet Pro PH Neutral: Na felgi Bilberry od Valet Pro: Do mycia użyłem Dodo Juice SN wraz z rękawicą Lambswool Megsa: O tym jak "pięknie" się ten szampon pieni przekonałem się od razu przy myciu wlewu paliwa Potem było tylko trochę lepiej Mimo braku zapachu i piany szampon jest rewelacyjny, a wydajność powala. Autko po myciu: Czas na glinkę. Jako, że mój kot w życiu takiego wynalazku nie widział zdecydowałem się na BH regular: Glinka twarda więc niezbyt dobrze się modelowała w temperaturze 14 stopni, ale tragedii nie było. A oto jak wyglądała po kilku ruchach na moim "czystym" aucie W sumie zużyłem ok 30 gramów więc jak na 5-letni samochód to chyba nie najgorzej... Kolejna pozycja - komora silnika Preparaty użyte: Engine Clean i Engine Dressing od Megsa Szybie mycie autka aż w końcu przyszedł czas na polerkę i...12 godzin szlag trafił Zestawik: DA G220 Pady 3M: zielone, żółte i niebieskie Pasty #105 i #205 od Megsa Efekt pracy: Kolejne mycie auta i zastosowanie cleanera Lusso Revitalizing Creme Na szyby poszły Meguiar's NXT Generation Glass Cleaner i Autoglym Car Glass Polish Na plastiki nałożyłem Black Wow. Produkt po prostu rewelacyjny! Zużyłem może 5ml na cały samochód Elementy chromowane zostały potraktowane preparatem Gliptone Nareszcie czas na woskowanie Efekt po pierwszej warstwie: Jako że miałem jeszcze trochę czasu i ochoty , nałożyłem drugą warstwę rękami i...więcej tego błędu nie popełnię Wiem, że wiele osób uważa to za rewelacyjny sposób pracy z woskiem, ale mi (pewnie z braku doświadczenia) zeszło prawie 2 godziny na pokrycie samochodu i dwa razy więcej wosku niż przy pracy z aplikatorem. Na koniec zająłem się wnętrzem. Skóra została potraktowana preparatami LCK - soft Cleaner i Protection Cream. Wszystkie tworzywa sztuczne - ACP od PB i na koniec Quick Detailer Interior Megsa. Efekt końcowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 bardzo ladnie wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOC Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Piekny Jaguar i fajna relacja. Moze to nie jest miejsce na takie pytania ale jak Ci sie to auto sprawuje w codziennej eksploatacji na naszym poligonie, tfu drogach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Bardzo fajna praca ! Jakie stężenie Bilberry używałeś ? Wiem, że wiele osób uważa to za rewelacyjny sposób pracy z woskiem, ale mi (pewnie z braku doświadczenia) zeszło prawie 2 godziny na pokrycie samochodu i dwa razy więcej wosku niż przy pracy z aplikatorem. To też kwestia wprawy, ale 915 nie jest idealnym woskiem jeśli chodzi o nakładanie rękoma Niemniej ja też kompletnie za tym nie przepadam, mimo wielu podejść z różnymi woskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 w tym garazu widac tylko samochody z L zolte blachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronc Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Noo efekt super, powala, warunki pracy zresztą też A co do nakładania dłońmi to jestem coprawda "świeżak" ale wydaje mi się, że dłońmi to nakłada się woski naturalne bardziej a nie colli;) no ale mogę się mylić Gratki za autko i efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Kocur jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 No, noo b.ładna praca i tak po cichu zazdroszczę tego garażu, moze jeszcze się dorobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Kot wyprany, wygłaskany i wybłyszczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patgor Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Dzięki wszystkim za miłe słowa! DOC, Moze to nie jest miejsce na takie pytania ale jak Ci sie to auto sprawuje w codziennej eksploatacji na naszym poligonie, tfu drogach ? Jak DJ słusznie zauważył, auto trzymane w Luksie więc problem dróg doskwiera tylko jak jeźdżę po lubelskim:) Jakie stężenie Bilberry używałeś ? ok 1:5, ale uważam że to i tak o wiele za dużo [ Dodano: 20 Luty 2011, 14:43 ] i tak po cichu zazdroszczę tego garażu, moze jeszcze się dorobię Garaż rewalacja. Miny sąsiadów widzących samochód pokryty pianą o 3 w nocy w garażu - bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 20 Lutego 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Super wyszło A garaż rzeczywiście super. I słoneczko fajne w Luxembourgu Nadkola można by jeszcze dopracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Niezle wyszedl ten kotek, fachowo podszedles do sprawy i rezutat jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ładnie, ładnie Na plastiki nałożyłem Black Wow. Produkt po prostu rewelacyjny! Zużyłem może 5ml na cały samochód Może dlatego, że tu prawie plastików nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas G Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Pieknie wyszlo, a jesli to pierwsza praca to naprawde dobrze wykonana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patgor Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Może dlatego, że tu prawie plastików nie ma Fakt dużo nie ma, ale na zdjęciach nie widać tylej listwy pod zderzakiem gdzie umieszczone są czujniki parkowania, no i nałożyłem jeszcze BW na słupki w drzwiach co oczywiście okazało się fatalnym rozwiązaniem więc szybko wszystko zmyłem i zawoskowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 20 Lutego 2011 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Świetna praca! Gratuluję efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patgor Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nadkola można by jeszcze dopracować. Popracuję następnym razem, w sumie to i tak po dokładnym obejrzeniu auta zorientowałem się, że jeszcze troszkę muszę się nauczyć [ Dodano: 20 Luty 2011, 16:15 ] Pieknie wyszlo, a jesli to pierwsza praca to naprawde dobrze wykonana Praca pierwsza, po spędzeniu w sumie 24 godzin przy samochodzie 3 dni do siebie dochodziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nakładałeś BW na podszybie? Jak oceniasz Engine Dressing? Bo z tego co widzę plastiki były tak ukurzone czy raczej lekko szarawe, wyblakłe a ED nadał fajną czerń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patgor Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nakładałeś BW na podszybie? Nie na szybę tylko na plastikowe słupki w drzwiach. Słupki jednak są lakierowane więc BW się nie nadawał. Jak oceniasz Engine Dressing? Bo z tego co widzę plastiki były tak ukurzone czy raczej lekko szarawe, wyblakłe a ED nadał fajną czerń Całą brudną robotę wykonał Engine Clean, Engine Dressing wydobył głęboką czerń, efekt bardzo mi się podoba więc ogólnie jestem zadowolony z preparatu. W sumie to prawie ze wszystkich środków jestem zadowolony lecz kilka idzie do wymiany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ślicznie. Na dodatek dobre foty. Rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 20 Lutego 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 A co do nakładania dłońmi to jestem coprawda "świeżak" ale wydaje mi się, że dłońmi to nakłada się woski naturalne bardziej a nie colli A co do efektów pracy przy autku, to oczywiście duży plus. wyszło wspaniale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nie na szybę tylko na plastikowe słupki w drzwiach o słupkach czytałem że jednak poszedł Colli a napisałem podszybiu nie szybęEngine Dressing wydobył głęboką czerń Zastanawiam się jak sprawdziłby się na listwach i klamkach w moim fokusie, zanim pójdą do lakierowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patgor Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 o słupkach czytałem że jednak poszedł Colli a napisałem podszybiu nie szybę na podszybiu też leży colli Zastanawiam się jak sprawdziłby się na listwach i klamkach w moim fokusie, zanim pójdą do lakierowania. z klamkami to nie wiem, komora silnika wygląda fajnie, ale jej co chwilę się nie łapie rękami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 z klamkami to nie wiem, komora silnika wygląda fajnie, ale jej co chwilę się nie łapie rękami... No właśnie, tak czytam na forum i się nie mogę zdecydować na coś co nie tylko nabłyszczy i odświeży wygląd ale nada fajnej czerni. Koniec OT:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Swietny efekt koncowy. 915 nie tylko w tej relacji na naszym forum dal bardzo fajny polysk. Zastanawiajace jest czemu ten wosk jest tak stosounowo malo popularny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi