Skocz do zawartości

Meguiar's Ultimate Compound

Rekomendowane odpowiedzi

Twardość ma identyczną jak biała strona biało-błękitno-czarnego tri-colora. Jeśli mówisz o tri-colorze "german" to jego żółta strona dużo bardziej miękka.

DS_Tomek, czujesz aż taką wyraźną różnicę? :o:P Ja mam 3 różne tricolory, i praktycznie w ogóle nie czuję takich różnic, żeby powiedzieć czy biały jest twardszy od żółtego lub pomarańczowego (strona polerująca). Nigdzie w opisach też się na to nie natknąłem. Jedyna różnica, którą widzę to grubość: (najmniejsza) pomarańczowy < biały < żółty (największa) :).

Twardość ma identyczną jak biała strona biało-błękitno-czarnego tri-colora. Jeśli mówisz o tri-colorze "german" to jego żółta strona dużo bardziej miękka.

DS_Tomek, czujesz aż taką wyraźną różnicę? :o:P Ja mam 3 różne tricolory, i praktycznie w ogóle nie czuję takich różnic, żeby powiedzieć czy biały jest twardszy od żółtego lub pomarańczowego (strona polerująca). Nigdzie w opisach też się na to nie natknąłem. Jedyna różnica, którą widzę to grubość: (najmniejsza) pomarańczowy < biały < żółty (największa) :).

Między zółto-czerwono-czarnym a biało-błękitno-czarnym jest bardzo duża rożnica w twardej stronie, nawet dzisiaj porównywałem.

Jak twardy lakier, to spróbowałbym gąbki średniej (POLISHING) np. żółta 3M. Jak by nie dawała rady to twardsza (CUTING). Sam musisz popróbować która gąbka daje najlepszy rezultat.

No właśnie mam Germana i przeznaczę go na AIO lub cleanery,a do korekcji kupię białego ValetPro. Dzięki za podpowiedź

Której strony TriColora "German" używacie do Cleanerów ?? Żeby nie zakładać osobnego wątku, pozostawiacie DC1 do wyschnięcia ?? Czy postępuje się tak jak z DC2 ??

No właśnie mam Germana i przeznaczę go na AIO lub cleanery,a do korekcji kupię białego ValetPro. Dzięki za podpowiedź

Której strony TriColora "German" używacie do Cleanerów ?? Żeby nie zakładać osobnego wątku, pozostawiacie DC1 do wyschnięcia ?? Czy postępuje się tak jak z DC2 ??

Do AIO najbardziej podchodzi mi żółta strona, a cleanery nakładam aplikatorem z mf. z DC1 i DC2 nie miałem do czynienia

• 1 miesiąc temu...
Czy oprócz LAKE COUNTRY CUTTING HAND PAD jest jakiś inny równie ostry pad do ręcznego cięcia lakieru VAG?

może ten

http://www.excede.pl/vale...cator-p254.htm

l

Mam taki i słabo sobie radzi na VAG'u

VP to polishing, a LC cutting, czyli różnica w twardości powinna być, tylko czy on jest na tyle twardy (ostry), żeby ręcznie zrobić korektę na VAG'u?