Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio do mycia szyb użyłem wafla z JN prezentowanego na 36 stronie tematu(na samym dole), niestety przy użyciu zostawia tysiące takich malutkich włókienek, być może przed użyciem nowego należy go wyprać czy coś? Po przetarciu zwykłym ręcznikiem papierowym wszystko znikło...

Opublikowano

Powiem tak - nie wiem, bo nie kupowałem tego osobiście, ale jak kiedyś widziałem na giełdzie to taka rolka kosztowała coś w okolicach ~ 50zl. (rolka spora) 8-)

Opublikowano

Warto rozejrzeć się po sklepach lakierniczych które mają w ofercie czyściwo w rolkach służące do czyszczenie, wymywanie etc.

Ja mom takie i gitara.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja u siebie stosuję znienawidzoną przez wszystkich czystą, wilgotną irchę, którą przecieram szyby (jak brudne by nie były) a następnie wycieram do sucha mikrofibrą.

Bardzo dobrze to działa.

Opublikowano
Ostatnio do mycia szyb użyłem wafla z JN prezentowanego na 36 stronie tematu(na samym dole), niestety przy użyciu zostawia tysiące takich malutkich włókienek, być może przed użyciem nowego należy go wyprać czy coś? Po przetarciu zwykłym ręcznikiem papierowym wszystko znikło...

U mnie JN robi to samo. Przetestowałem go na szybach w domu, lustrach i też zostawia takie malutkie włókna które na przedniej szybie auta w słońcu się po prostu mienią i strasznie to wnerwia. Nie polecam tej szmatki do szyb.

Opublikowano

Od siebie bardzo polecam Duragloss 755 Nu-Glass. W domu mam szklane klosze i nie bardzo mogłem je doczyścić, wbity osad jak był tak był i wyglądało to średnio. Po Nu-Glass w końcu są idealne, i druga połówka jest niezwykle zadowolona, co przekłada się też na moje korzyści :-] I lustra tak samo są idealne czyste :) Naprawdę polecam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W miniony piątek dostałem do testów Lahega Glass Shine 43. Produkt w formie koncentratu rozcieńczany 1:10. Barwa lekko niebieska

DSC_0226.JPG

Chemiczny zapach, ale podczas używania nie jest jakoś specjalnie uciążliwy. Bardzo skuteczny, radzi sobie z waterspotami na szybach. Moim zdaniem skuteczniejszy od SG Glass Cleaner'a.

Opublikowano

Jeśli to jest płyn który dostałem kiedyś od SNB w ramach testu, to jest to najlepszy płyn jaki używałem a sporo ich było, barwa taka sama. Niedługo musze zamówić sobie go koniecznie ponownie.

Opublikowano

Od środka używam Auto Glym Car Glass Polish, natomiast z zewnątrz, raz w roku po zimie do odtłuszczenia, ręcznie używam tlenku ceru, a do standardowego mycia RainX 2w1. Jak dla mnie jest super.

Opublikowano

Jeśli chodzi o 4nano GC to używam go od roku w rozcieńczeniu 1:60

Nie mogę powiedzieć nic złego. Czyści dobrze, zapach neutralny, stosunek cena/jakoś/ilość bardzo dobry.

Po rozcieńczeniu wygląda bardzo niepozornie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie i panie, dobra "szmatka" do szyb. Zwykła mikrofibra zostawia "kłaczki", a te gładkie, powiedzmy za 5zł 40x40 też nie są idealne, bo też coś potrafi zostać. Strasznie mnie to drażni, bo niby szyba igła, a pod słońce widać minimalne smugi. Ktoś używa czego i jak daje rade. Chodzi mi o rozmiar 40x40 :)