Sabat Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 Próbował ktoś może używać do szyb GTechniq W2 Universal Cleaner ? podoba mi się zalecane rozcieńczenie 120:1
pchlistosc Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 jak dla mnie bezkonkurencyjny jest płyn do szyb z firmy proelite
Tomek WRO Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Nie widziałem, żeby ktoś pisał wcześniej. Ja po umyciu auta do szybek używam 3M Glass Cleaner. Nie widziałem tego w sklepach, gdzieś tylko w internetowym a tak to miałem dostęp do tego poprostu Aplikacja w sprayu tworzy piankę, nie zostawia żadnych śladów czy smug a po wszystkich ładnie nabłyszcza szybki. Mam wrażenie, że brud słabiej osadza.
darek87dz Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 a co możecie powiedzieć o RISE AND SHINE BLUE DIAMOND? jak on wypada na tle MEGUIARS GLASS CLEANER?? któryś jest zauważalnie lepszy czy może różnica w przypadku obu środków jest niezauważalna?
SzaKal Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 darek87dz, Wyżej było już o tym pisane ... oby dwa jedne z lepszych na rynku.
M4ciek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2012 różnica najwyżej zapachowa, bo ten od R&S ma zdecydowanie mniejszą intensywność (niektórzy wolą); skuteczność moim zdaniem identyczna
maver Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 TENZI TOP GLASS Ja używam tenziego do szyb i jestem z niego bardzo zadowolony, a w połączeniu ze ściereczkami do szyb 3M efekt jest bardzo fajny. Butelka i pompka jest przyzwoicie wykonana, a także posiada "funkcję" pryskania pianą. Także polecam:) Ostatnio też testowałem z chemii profesjonalnej płyn do szyb firmy DOLPHIN o nazwie Cristal, dostępny w różnych opakowaniach, cena bardzo przyzwoita bo za opakowanie ze spryskiwaczem 1L koszt około 7 zł netto. Ten środek też sobie bardzo dobrze radzi i nie pozostawia smug.
kupszczelisty Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Mam na przedniej szybie RainX i uzywam Shinny Garage, Meguiars i Surf City Garage, zauwazylem ze Shinny Garage po spryskaniu szyby nie kropelkuje i sie nim o wiele lepiej wyciera brudna szybe. Na pozostalych szybach bez RainX wszystkie sprawuja sie dobrze.
Sabat Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Mam na stanie Autolanda, Shiny Garage oraz Nielsena, Nielsen najgorzej pachnie ale chyba najlepiej myje, nie zostawia smug (szyby z Rainx)
misoch Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Ja jak na razie używałem dwóch środków do szyb: Meguiars NXT oraz Duragloss #761. Ten drugi jest lepszy. NXT zostawiał jakiś niby-hydrofobowy film i po przejściu wycieraczki przez chwilę widać mgiełkę, co mnie strasznie wku...rzało. Po użyciu #761 nie ma efektu mgiełki, a na dodatek woda lepiej ucieka z szyby.
barteKKK03 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 TENZI TOP GLASS Ja używam tenziego do szyb i jestem z niego bardzo zadowolony, a w połączeniu ze ściereczkami do szyb 3M efekt jest bardzo fajny. Butelka i pompka jest przyzwoicie wykonana, a także posiada "funkcję" pryskania pianą. Także polecam:) Ostatnio też testowałem z chemii profesjonalnej płyn do szyb firmy DOLPHIN o nazwie Cristal, dostępny w różnych opakowaniach, cena bardzo przyzwoita bo za opakowanie ze spryskiwaczem 1L koszt około 7 zł netto. Ten środek też sobie bardzo dobrze radzi i nie pozostawia smug. Tenzi jest dobry na mocno brudne szyby, np w służbówce ojca bez problemu rozprawił się z pyłem cementowym ale fajny efekt dał dopiero CG Window Clean... może mi się wydawało i bardziej była to autosugestia niż prawda, ale szyby wyglądały jeszcze lepiej
PitBull89 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Ja od jakiegoś czasu stosuję Nielsen Blue Window Clean II dosyc tanie rozwiązanie bo za 1L płace 16zł i na bardzo długo starcza i jest mega wydajny
bruno Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ja używam Megsa do szyb i b sobie chwalę. Ale mam pytanie, czy te specjalne mikrofibry do szyb rzeczywiście ułatwiają prace?
Zybercik Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ja używam Megsa do szyb i b sobie chwalę. Ale mam pytanie, czy te specjalne mikrofibry do szyb rzeczywiście ułatwiają prace?Ułatwiają
M4ciek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 potwierdzam - wafel do szyb to absolutny mus w zestawie każdego maniaka
Przemekc1 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ja powiem nawet, że to podstawa, w moim przypadku zawsze mialem problem z umyciem szyb, zostawaly mazy. Po kupnie recznika waflowego moge je myc dowolnym plyntm do szyb (Clin, W5) i jest idealnie. Nie widze nawet sensu kupowac nic lepszego.
LZ Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ale mam pytanie, czy te specjalne mikrofibry do szyb rzeczywiście ułatwiają prace? Jeżeli porównujesz do zwykłej "puchatej" nie wspominając już o rozwiązaniu typu ręcznik papierowy to jak najbardziej. wafel do szyb to absolutny mus w zestawie każdego maniaka Nie każda dedykowana do szyb ma splot waflowy, ja mam takie płaskie i też się świetnie sprawdzają
saddam Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 takie płaskie Tyle, że one są jakieś takie "tępe". Mam ich kilka, dobrze szyby myją ale pracy z nimi nie zaliczyłbym do przyjemnych
M4ciek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 saddam, nic dodać nic ująć (mam Sonaxa zielone do szyb i jeszcze jakieś dwie których producentów nie znam - przyjemnie się z nimi nie pracuje, choć skuteczne są)
LZ Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 mam Sonaxa zielone do szyb i jeszcze jakieś dwie których producentów nie znam - przyjemnie się z nimi nie pracuje, choć skuteczne są) Ja mam te Sonaxa m.in. i jestem zadowolony chociaż faktem jest, że nie przeprowadzałem porównania z waflem. Moglibyście sprecyzować co macie na myśli pisząc "tępe"? Hm... w sumie to mam też jakiegoś wafla do szyb, chyba muszę go przetestować
saddam Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Podczas rozprowadzania płynu do szyb, kiedy on już zaczyna odparowywać, trzeba te ściereczki stosunkowo mocno dociskać do szyby lub je odpowiednio złapać, bo się rolują i zatrzymują w miejscu. Ręcznik waflowy bezproblemowo "ślizga się" po szkle. A tak z ciekawości, ma ktoś jakieś sprawdzone ręczniki papierowe do czyszczenia szyb?
dzinkins Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 A tak z ciekawości, ma ktoś jakieś sprawdzone ręczniki papierowe do czyszczenia szyb? Chyba nie ma takich już dawno zrezygnowałem z ręczników papierowych do mycia szyb
saddam Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Dzinkins, jakiego ręcznika używasz? Cloudbastera? Jeśli tak to masz porównanie do innych waflowych?
dzinkins Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Dzinkins, jakiego ręcznika używasz? Cloudbastera? Jeśli tak to masz porównanie do innych waflowych? Do szybek o dziwo tylko MF czasem ściereczki do szyb od PA - mniej rozmazuje Jak szyby wstępnie umyte to tylko Megs's GC z MF Flexipads i lalka
Swoop Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 ja do szyb używam Megsa GC + wafla od Jana niezbędnego... też daje radę
Rekomendowane odpowiedzi