piotrusiek636 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 Jak nie masz czegoś konkretnego do szyb, możesz użyć jakiegoś ściernego cleanera, lub pasty wykańczającej.
matherr Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Co da najepszy efekt w połączeniu z AG cgp, nie posiadam aplikatora gabkowego, czy tricolor jest tutaj koniecznością czy można mniej chłonną mikrofibrą spróbować. Chodzi o uzyskanie optymalnego efektu z zastosowania AG
dzinkins Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2012 Co da najepszy efekt w połączeniu z AG cgp, nie posiadam aplikatora gabkowego, czy tricolor jest tutaj koniecznością czy można mniej chłonną mikrofibrą spróbować. Chodzi o uzyskanie optymalnego efektu z zastosowania AG Można mikrofibrą Ja nakładam równomiernie, zostawiam do wyschnięcia i poleruję mikrofibrą
matherr Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 glinką rozwiązałem problem, mimo to jakiś specyfik może się przydać
darek87dz Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 jakiego atomizera używać najlepiej do czyszczenia szyb? czy atomizer pianujący będzie dobry? http://mrcleaner.pl/mr-cleaner-spryskiw ... p1117.html czy lepiej zastosować coś innego?
kuchar Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Moim zdaniem pianujący do szyb słabo się nadaje. Ja tam używam atomizerów + butelka 250ml od showcarshine. W środku koncentrat płynu do szyb Meguiars i myje się znakomicie.
darek87dz Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 masz na myśli taki http://showcarshine.pl/719-showcarshine ... 250ml.html czy taki http://showcarshine.pl/opakowania-i-ety ... lenia.html ??
quadrifoglio Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Ja używam butelki po Cleanie i mam tam rozrobiony Glass Cleaner Concentrate i jak dla mnie dobre rozwiązanie - kiedy chcę mam pianę albo normalny atomizer
kuchar Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 masz na myśli taki http://showcarshine.pl/719-showcarshine ... 250ml.html czy taki http://showcarshine.pl/opakowania-i-ety ... lenia.html ?? Ten pierwszy.
matek0123 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj, co polecacie do czyszczenia szyb (jakiś dobry płyn + mikrofibra i jakiś środek przeciw zaparowywaniu szyb), zadanie jest o tyle utrudnione że w aucie były palone papierosy, dobrze aby środek sprawdzał się przy czyszczeniu szyb wewnątrz i na zewnątrz
kubik Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Dostałem próbkę Glass Cleanera Concecrate i jak zawsze miałem problem z czyszczeniem szyby czołowej od środka,tak ten środek robi cuda no i ten zapach Niestety sprzedawany jest tylko w bańce galonowej i tak się zastanawiam nad użyciem,jako płynu do spryskiwaczy.Stosował ktoś?
przemas22 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Płyn polece Shiny Garage klik radzi sobie nawet z kilkutygodniowymi owadam , foty niżej. Co do mikrofiby jakaś z krótkim włosiem ew waflowa
matek0123 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dostałem próbkę Glass Cleanera Concecrate i jak zawsze miałem problem z czyszczeniem szyby czołowej od środka,tak ten środek robi cuda no i ten zapachNiestety sprzedawany jest tylko w bańce galonowej i tak się zastanawiam nad użyciem,jako płynu do spryskiwaczy.Stosował ktoś? chodzi ci o glass cleaner od meg's? I jak z jego wydajnością, bo płyn podany przez przemasa również mnie kusi, zwłaszcza przy cenie 16zł/0,5l. Co do środka przeciw parowaniu szyb, ma ktoś jakiś sprawdzony, niedrogi i dobry? Bo w opisach wszystkie są wychwalane jednak ciężko coś wybrać
saddam Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Matek0123, płyn Megsa to koncentrat (jak nazwa wskazuje). Rozcieńczasz go 1:10 z wodą destylowaną i masz gotowy produkt. Wydajność spora. Od ponad roku "męczę" litrową butelkę i jestem już nieco poniżej połowy. Co do środka przeciw parowaniu szyb, ma ktoś jakiś sprawdzony, niedrogi i dobry? Lepiej zacząć od znalezienia i wyeliminowania przyczyny parowania szyb.
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 matek0123, trochę szkoda go na płyn do szyb. Lepiej już kupić sonaxa. Również te płyny ładnie pachną i dobrze czyszczą. A lanie megsa to trochę wyrzucanie pieniędzy w błoto. Tak na moje
Zybercik Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja też GCC od Meg'sa. Pachnie bosko i działa tak samo. Rozcieńczyłem ok. 1:8 i domywa super! Można niuchać jak dobry towar...
matek0123 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 to chyba skuszę się na megsa, co do przyczyny parowania szyb same z siebie nie parują, chodzi mi o to aby nie parowały np. przy wożeniu gorącego chleba w samochodzie gdyż normalnie się nie zaparowywują
rufus295 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 chodzi mi o to aby nie parowały np. przy wożeniu gorącego chleba w samochodzie gdyż normalnie się nie zaparowywują Fizykę dość ciężko jest oszukać
kubik Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czysta szyba zawsze trudniej paruje. No też tak pomyślałem to szkoda tego Meg'sa na zwykły płyn,tylko to przeklęte opakowanie galonowe ni to będę się martwił jak skończy mi się tester.
kamilgt Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 znalazłem wodę destylowaną sprzedawaną hurtowo niedaleko mnie i za litr przy zakupie 60l wychodzi około 37groszy. Czyli litr megsa przy rozcieńczeniu 1:10 kosztuje 3.14, więc cena zbliżona do płynów do spryskiwaczy a przynajmniej superowo pachnie muszę zakupić megsa i tę wodę
escimo Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 kamilgt, tylko pytanie czy się sprawdzi jako płyn. Do mycia jest OK, ale jako płyn do spryskiwaczy może być różnie
Rekomendowane odpowiedzi