Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja również mogę polecić Meguiar`s Glass Cleaner Concentrate. Zapach rewelka, bardzo dobrze czyści szyby. Co prawda miałem tester ale jak tylko wpadnie trochę gotówki to na pewno się zaopatrzę w cały galon bo warto! :good:

Opublikowano

to moje pytanie bo nie zrozumiałem może jednoznacznie :o

z tym codziennym użytkowaniem chodzi Wam o rozcieńczenie tego Megsa i ściereczką po szybie, czy uzupełnienie tym płynem zbiornika do spryskiwaczy ?

bo jeśli, opcja jako płyn do spryskiwaczy to nie powiem, ze sam chyba się wtedy tym zainteresuję :D

Opublikowano
to moje pytanie bo nie zrozumiałem może jednoznacznie :o

z tym codziennym użytkowaniem chodzi Wam o rozcieńczenie tego Megsa i ściereczką po szybie, czy uzupełnienie tym płynem zbiornika do spryskiwaczy ?

bo jeśli, opcja jako płyn do spryskiwaczy to nie powiem, ze sam chyba się wtedy tym zainteresuję :D

Jako płyn do spryskiwaczy zwłaszcza rozcieńczony wodą przy temperaturach za oknem?

Specjalnie bym na to nie liczył. W rękę butelka z atomizerem i jedziesz po szybach...

Opublikowano
g.pajak, Nu Glass ma to do siebie, że już przy pracy ręcznej tricolore daje dobre rezultaty. Filc tu raczej zbędny.
Rozumiem, że usuwa wszystkie zabrudzenia i coś więcej? Najpierw pracujesz stroną polishing, potem finishing? Mam Autoglym Car Glass Polish, wypróbuję.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nakładałem wczoraj Autoglym CGP, i... No, nie była to najlepsza decyzja na dzień wczorajszy :D

Ogólnie nie polecam nakładania tego środka w temperaturze oscylującej wokół 0-1-2-3, środek nie przesycha dobrze (jakoś nawet po włączeniu dmuchaw) i po prostu później przy ścieraniu ciągnie się za fibrą. O ile z przedniej i bocznych udało mi się go spolerować porządnie (długo to trwało), tak tylna chyba ma jeszcze resztki tego środka, będę walczył dziś dalej.

Pewnie przemyję Megsem do szyb :)

Opublikowano

Ogólnie nie polecam nakładania tego środka w temperaturze oscylującej wokół 0-1-2-3, środek nie przesycha dobrze (jakoś nawet po włączeniu dmuchaw)

CGP służy do polerowania, On nie ma wysychać. Nakładasz na pada i polerujesz.

Opublikowano

Piciosz podczas polerowania powinien delikatnie przysychać, zależy na jakiej powierzchni pracujesz, ostatnio go używałem przed Rain-X, działając na 1/4 szyby ładnie przysychał i spełnił swoje zadanie. Dodatkowo instrukcja na opakowaniu mówi : "Środek powinien przed spolerowaniem wyschnąć "

Opublikowano

Ja nigdy nie doprowadzam do całkowitego wyschnięcia, bo później właśnie występują problemy ze ścieraniem. A efekty sa takie same, przynajmniej widoczne gołym okiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie troche z innej beczki - stosował ktoś 303 Wiper treatment do wycieraczek ? działa nie działa ? pomaga czy nie ? mam akurat próbkę w domu i sie waham czy warto zastosować

Opublikowano

tzn jak zostawał na szybie ? może nie wytarłeś do sucha pióra ? bo ewentualnie to wycieraczka mogła rozmazywać i właśnie o to mi chodzi, nie chce sobie pogorszyć sprawy zamiast polepszyć

Opublikowano
mam pytanie troche z innej beczki - stosował ktoś 303 Wiper treatment do wycieraczek ? działa nie działa ? pomaga czy nie ?

zależy czego sie po nim oczekuje :)

ja po zastosowaniu nie zauważyłem zmiany w ściaganiu wody (przed i po wycieraczki dobrze ściągały)....

dla mnie na "+" było to że wycieraczki (jeśli dłuższy czas nie były używane) to nie przyklejały się do przedniej szyby..podnieść je można swobodnie do góry-zauważyłem, że guma nie 'przykleja' się do szyby nawet po paru dniach... :)

Opublikowano

Ja ostatnio jak robiłem zakupy to zakupiłem z ValetPRO Glass cleaner i jestem z niego bardzo zadowolony, mimo jego zapachu .

Opublikowano

Mnichu, Kolega stosował ja zamawiam.

Bardzo przedłużał życie GlassCince Repelient i ładnie czyścił szyby.