Yakuz89 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 Zalezy z czego dywany bo jak welniane to niebardzo.
bendi Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2017 No własnie do dywanów wełnianych jak wyczytałem trzeba używać środków o niższym ph . Własnie będę chciał się nauczyć rozróżniać rodzaje materiałów z jakich zostały wykonane.A najchętniej poszedł bym na jakiś kurs prania, rozróżniania materiałów i doboru chemii .
BialyGTI Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam serdecznie. Bardzo rzadko uzywam Enz all Chemspec, wczoraj robilem nim (jako prespray) bardzo brudne wnetrze, do ekstrakcji uzylem ValetPro APC. Efekt chyba nie do konca mnie zadowala. CO prawda fotele sa jeszcze troche wilgotne. Gdy uzywam APC ValetPro jako prespray i do ekstrakcji , wydaje mi sie ze efekt koncowy jest zawsze taki , jakiego oczekuje. Pytanie,czy Chemspec nie musi byc uzywany z produktami ze swoeje marki ,Formula 90? Czy nie ma to wplywu ,jaki prespray uzyje a co do wyplukiwania? jakie sa wasze doswiadczenia? Z gory dziekuje i zycze wszystkim milej niedzieli.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 5 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2017 [ref=#ff3366]BialyGTI[/ref], enz all to produkt dostosowany bardziej do czyszczenia restauracji, dywanów w kuchni czy zabrudzeń po jedzeniu/wymiotach itp. Podstawowa rzecz - żeby coś skutecznie czyścić trzeba wiedzieć jakiego rodzaju są to zabrudzenia, przy tapicerce jest to generalnie tłusty nalot i dlatego APC tak jak piszesz sprawdza się lepiej. Nie pieni Ci się za bardzo to APC? Płukanie nie ma tu znaczenia, bardziej chodzi o rodzaj pre-spraya. p.s. Znam produkty Valetpro od podszewki i wiem co w nich jest, polecam wypróbować nasz produkt ExceDe Heavy Duty Extracton Cleaner przystosowany do prania tapicerek.
Djmatiii61 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam mam takie pytanie używał ktos tego środka i czy warto CARPET EXPERT Multi Prespray do dywanów za PR101
damwes Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 sluchajciee jestem tutaj nowy i dopiero zaczalem przygode z praniem mam puzzi 10/1 i na poczatek mam enz all i formula 90 a do skory chemspec leather czy to wystarczy do prania dywanow i sof albo w co jeszcze moge sie zaopatrzyc.
mrówka Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Witam, a czy ktoś się orientuje może czego można dodawać do prania/ po praniu tapicerki żeby zostawał jakiś zapach? Większość presprayów i środków do ekstrakcji nie ma zapachu, a jak ma to taki, który nie zostawia po sobie trwałości na dłużej.
Torbba Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Witam serdecznie. Bardzo rzadko uzywam Enz all Chemspec, wczoraj robilem nim (jako prespray) bardzo brudne wnetrze, do ekstrakcji uzylem ValetPro APC. Efekt chyba nie do konca mnie zadowala. CO prawda fotele sa jeszcze troche wilgotne. Gdy uzywam APC ValetPro jako prespray i do ekstrakcji , wydaje mi sie ze efekt koncowy jest zawsze taki , jakiego oczekuje. Pytanie,czy Chemspec nie musi byc uzywany z produktami ze swoeje marki ,Formula 90? Czy nie ma to wplywu ,jaki prespray uzyje a co do wyplukiwania? jakie sa wasze doswiadczenia? Z gory dziekuje i zycze wszystkim milej niedzieli. Do prania aut używałem na początku enzall i formule 90 dawał rade ale brakowało tego czegoś,teraz zakupiłem pr101 i ex850 i wydaje mi się ze jest skuteczniejszy i przyspiesza prace,zapewne dla tego ze w aucie mało jest zabrudzeń dla enzalla [ref=#ff3366]BialyGTI[/ref], enz all to produkt dostosowany bardziej do czyszczenia restauracji, dywanów w kuchni czy zabrudzeń po jedzeniu/wymiotach itp. faktycznie gdy na dywaniku w aucie byly wymiociny to enzall poradził sobie z tym w chwile. po tym jednym aucie zrobionym pr101 jestem przekonany bardziej do niego,ale tak jak już nie raz tutaj pisali trzeba mieć kilka rodzai chemi aby sobie poradzić ze wszystkim. i żeby nie było cały czas się uczę i nie jestem profesjonalistą
razorvwmk3 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 panowie czym aplikujecie pre spray? Opryskiwacz cisnieniowy czy zwykla butelka z atomizrem?
Yakuz89 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Do samochodu wystarczy zwykły reczny ale zrob dywan takim
razorvwmk3 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 ok zwykly dobrze sie sprawdza na boczki i podsufitke ew wykladzine bagaja, z pompka fotele i podłoga
SzymonVWGolf Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Witam, mam odkurzacz karcher se 5.100 i chciałem wyprać wnętrze swojego auta. Auto nie jest jakoś syfiaste, nie ma plam chodzi mi bardziej o odświeżenie tapicerki. Jakie produkty polecacie aby to osiągnąć?
Gregor 29 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Tydzień temu ze szwagrem praliśmy tapicerkę chemią od ADBL .Można śmiało polecić
MlodyKoguT Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Witam, mam odkurzacz karcher se 5.100 i chciałem wyprać wnętrze swojego auta. Auto nie jest jakoś syfiaste, nie ma plam chodzi mi bardziej o odświeżenie tapicerki. Jakie produkty polecacie aby to osiągnąć? tez piore tym karcherem i uzywam jako pre spray tersus pr101 a jako ekstrakcji ex850
SzymonVWGolf Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 tez piore tym karcherem i uzywam jako pre spray tersus pr101 a jako ekstrakcji ex850 a jakim karcherem pierzesz? I jakie dawkowanie jest tego tersusa pr101 i ex850?
MlodyKoguT Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 se 5.100 dawkowanie masz na etykietach preparatu. pr101 1 miarka na 1l wody (miarka w pudelku) ale w zaleznosci od zabrudzenia, ja zawsze daje wiecej o pol miarki ex850 1 miarka na 10l wody podstawa to rozpuszczenie w cieplej wodzie
SzymonVWGolf Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 To wiem, że w ciepłej wodzie jak się spisuje se 5.100? bo właśnie taki sam kupiłem ale jeszcze nie testowałem
MlodyKoguT Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 pracuje z nim 1,5 roku i nie narzekam jesli chodzi o funkcje odkurzania moglbyc "mocniejszy". Jak na pierwszy odkurzacz to swietny wybor wedlug mnie
Urlak Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 z tego co czytałem to między se4001 a 5100 to nie ma zbyt dużej różnicy więc czy się opłaca więcej płacić? A co powiedzie o tym płynie od karchera co dodają do Odkurzaczy piarących?
Djmatiii61 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 pracuje z nim 1,5 roku i nie narzekam jesli chodzi o funkcje odkurzania moglbyc "mocniejszy". Jak na pierwszy odkurzacz to swietny wybor wedlug mnie Witam e juz wyprales aut tym se 5.100
MlodyKoguT Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 w 5.100 znacznie lepszy dostep do zbiornikow na "czysta" i brudna wode. Tez jechalem z mysla kupna starszego modelu ale na miejscu pan zaprezentowal mi oba odkurzacze i 5.100 jest duzo lepszy 50-60 aut;)
Djmatiii61 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 w 5.100 znacznie lepszy dostep do zbiornikow na "czysta" i brudna wode. Tez jechalem z mysla kupna starszego modelu ale na miejscu pan zaprezentowal mi oba odkurzacze i 5.100 jest duzo lepszy 50-60 aut;) Jakich środków uzywasz do prania i czyszczenia plastików
MlodyKoguT Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Kolego czym piore pisalem doslownie kilka postow wyzej.... tersus pr101 i ex850 co do plastikow i nie tylko, wszystko wyczytalem tutaj wystarczy poczytac, do plastikow apc i pedzelek lub miekka szczotka a potem dressing i gotowe
bendi Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2017 Witam. Zamówiłem dziś pr101 i ex850 i mam pytanie do was w jakich cenach mniej więcej kupujecie te produkty ?
MlodyKoguT Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2017 zalezy ile kg kupowales. Ostatnio u nowickiego widzialem dobre ceny
Rekomendowane odpowiedzi