Administrator Evo Opublikowano 7 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Bierz wszystko z wyjątkiem Spidera i Softtoucha Flexi
zegarek Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Jak wykończeniowy Flexipads, to 150mm czarny wafel (nie souftouch)
szymekk Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Panowie podbijam do pytania o polaczenie irbana z schollem
Moderator psemo Opublikowano 7 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 szymekk, Może jakbyś się wysilił i pisał bardziej po polsku, bez błędów, to łatwiej będzie odpowiedzieć.
szymekk Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 psemo, mala literowka, pisane ze smart kalkulatora. Jesli cie to urazilo to przepraszam. Odbiegajac od tematu.
Moderator psemo Opublikowano 7 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Nie musisz mnie przepraszać bo nie ma za co. Chodzi o to, że Twoje posty trzeba 3 razy przeczytać i zastanowić się o co chodzi. Szanujmy się nawzajem Pady Urbana jak najbardziej możesz używać do past Scholla (jak każdych innych). A jakie kombinacje to już trzeba sprawdzić na konkretnym lakierze.
miHoo79 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 EVO Najmniej przypadł mi do gustu Snake... Jak masz okazję, spróbuj go przetestować na miękkim lakierze - w sensie użyj go do obróbki na świeżym lakierze po wypocinach lakiernika
szymekk Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 miHoo79, i jakie odczucia powinny byc?
Moderator krd Opublikowano 8 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 A powiedzcie jak pady urban beda odpowiadaly pada scholla, czy mozna zastapic? Albo jakie pady pdo past scholla mozna skomponowac Pady Scholla sa, ze tak powiem w mojej opinii troszke inne od pozostalych, nie uzywalem wszystkich, wiec nie bede pisal, ktory, ktoremu odpowiada. Natomiast co do drugiego pytania; nie ma na nie jednoznacznej odpowiedzi, w zaleznosci od stanu lakieru, jego miekkosci rozne pady z roznymi pastami daja rozny efekt. I tu metoda prob i bledow, najlepiej miec jak najbardziej roznorodny arsenal i probowac, ktora kombinacja uzyskamy zadowalajacy efekt przy jak najmniejszej pracy/czasie/wysilku.
FSO-Team Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Panowie mam pytanie odnośnie małego pada (80) Urban, a dokładniej niebieskiego płaskiego (cutting). Dzisiaj przyszła paczka z między innymi z tymi padami, więc jeszcze ich nie testowałem na lakierze, ale porównywałem w dłoniach z resztą mojego arsenału który leży w pudełeczku opisanym jako "pady tnące" w porównaniu do ABW i Flexi niebieski Urban jest strasznie miękki ( oczywiście w dotyku i przy próbie ściskania) Co sądzicie o sile cięcia tych padów? w porównaniu do np Flexi? Czy to że jest miękki w dotyku przekłada się na słabą siłę cięcia?
KeepeR Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 FSO-Team, dzisiaj go używałem, faktycznie miękki w dotyku, poradził sobie póki co ze średnimi ryskami na DA, ale lakier raczej do twardych nie należy (Opel Astara 2011r) Myślę że przy białym flexi wypada gorzej jeśli chodzi o siłę cięcia, jutro może porównam na jakimś fragmencie.
Rekomendowane odpowiedzi