brzozek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 a obydwa na raz wciskałeś ??
vhs Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 a obydwa na raz wciskałeś ?? Teraz działa Dzięki za pomoc.
89matthew89 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Obecnie cena na amazon to 31,90 kurs 5,19 czyli 166 zł Dobrze liczę ? Czy są jakieś dodatkowe koszty ?
Pit_Krk Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Kupując w UE nie płacisz żadnych podatków.
noktoto Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ceny na amazon.uk podane są z brytyjskim VAT-em (bodajże 20%), natomiast kupując z Polski płacimy z naszym VAT-em czyli ciut więcej. Kupując w UE nie płacisz żadnych podatków. Marzenia
Pit_Krk Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Miałem na myśli, że nie płacimy nic dodatkowo. Nie ma ograniczeń co do rodzaju produktów, jakie można zakupić i zabrać ze sobą w podróż w obrębie granic UE, pod warunkiem że są one przeznaczone na użytek własny, a nie na sprzedaż. Podatki (VAT i akcyza) są zawarte w cenie zakupu, co oznacza, że w żadnym innym kraju UE nie trzeba płacić dodatkowych podatków. Źródło: http://www.europa.eu
noktoto Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Miałem na myśli, że nie płacimy nic dodatkowo. Racja, płaci się jeden podatek, poprzednio napisałeś coś zupełnie innego
vhs Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja ostatnio kupiłem z amazona to do kwoty 31,90 doliczyli mi 1 funta.
noktoto Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Niestety nici z przesmarowania mojej polerki Jeden z łbów czterech wkrętów mocujących głowice okazał się lekko zjechany, wcześniej tego nie zauważyłem Próby odkręcenia spełzły na niczym, w zasadzie tylko pogorszyłem sprawę Pozostałe wkręty były bardzo mocno dokręcone ale dało się je ruszyć, ewidentnie są jednak wykonane z lichego materiału. Niestety nie za bardzo wiem co dalej z tym zrobić, szczególnie że jak widać , dostęp do łba jest bardzo ograniczony
CreArt Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 noktoto, jest środek z LIQUI MOLY o nazwie SCHRAUBEN-GRIP - regenerator śrub i wkrętów, nr katalogowy 3811 ponoć to nieźle sobie daje rade z tego typu obrobionymi śrubami, niestety nie testowałem tego, nasłuchałem się jedynie ochów i achów od dystrybutora, może warto spróbować...
voldi22 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Może spróbuj nadpiłować pilniczkiem i odkręcić śrubokrętem płaskim?
noktoto Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 CreArt, ten Schrauben Grip brzmi interesująco, dzięki za informacje Może spróbuj nadpiłować pilniczkiem i odkręcić śrubokrętem płaskim? Też o tym myślałem, ale dostęp dla pilnika jest prawie zerowy. Jeśli Liqui Moly nie pomoże, to będę próbował poradzić sobie tym sposobem.
zegarek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Skoro śrubka jest taka plastyczna, to weź płaski śrubokręt (może być lekko zaostrzony) i nabij uderzając młotkiem. Albo po prostu rozwierć jak to się robi w takich przypadkach i dasz nową śrubę.
J0NES Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 noktoto, ja upierdzieliłem dwie śruby więc Ci poradzę swoją technikę. Wiertarka odpowiednie wiertło i wierć aż główka śrubki sama odpadnie a jak nie będzie chciała to jej pomóż Ja te oryginalne śruby wyrzuciłem bo ciężko się je odkręcało i kupiłem inne twardsze i z lepszym gwintem
__476__ Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 trochę większy krzyżakowy koniecznie monterki, uderz kilka razy solidnym młotkiem, powinno ruszyć
proximo Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 malutkim wiertełkiem przez srodek i wyjdzie sruba
noktoto Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dobra, widzę że pomysłów jak problem rozwiązać jest sporo, chyba od wiercenia zacznę (ale to jutro). Dzięki wszystkim za rady Ja te oryginalne śruby wyrzuciłem bo ciężko się je odkręcało i kupiłem inne twardsze i z lepszym gwintem Też tak zrobię, te oryginalne są z masła chyba. Pamiętasz rozmiar/typ może?
madziam Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Proponuje przyspawać "chwycić spawem" inną srubkę np. 6 (na kluczyk 10 ) i powinno sie wykręcić bez problemu ( ja tak robiłam na wielu srubkach i się udawało ) Problem jest tylko jeden musisz posiadać spawarkę najlepiej migomat
noktoto Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 madziam, nie mam spawarki i nawet nie wiem cóż to jest ten migomat
angelusag Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 To ja podam jeszcze jeden sposób. Można użyć czegoś co się nazywa wykrętak do zerwanych śrub. Wiercimy dziurkę w śrubie i wkrecamy wykrętak. Na tak małych śrubach pójdzie bez problemu. Zawsze też można spróbować przewiercić śrubę wiertłem "ciut" mniejszym niż śruba (tak aby nie uszkodzić gwintu w obudowie) i wydłubać resztę starej śruby.
noktoto Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Dzisiaj, ogarnąwszy powyższe przeszkody, sfinalizowałem operację smarowania. Polerka jest cichsza, chociaż różnica jest raczej niewielka, na pewno ciut mniej jest tego dokuczliwego wysokiego jazgotu. Ciekawe jak długo ten efekt się utrzyma Zdjęć nie mam, wszystko wyglądało tak jak w instrukcji z detailingworld.co.uk. Stary smar miał konsystencje galaretki i nie było go oczywiście tam gdzie był najbardziej potrzebny, mam nadzieje, że z nowym, ślicznym, niebieściutkim będzie inaczej
S3ci0r Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 noktoto, jakiego smaru użyłeś?
noktoto Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 S3ci0r, tego: http://www.olejesamochodowe.com.pl/p/1988,117/smar--lt-43--0-85kg---p/
Rekomendowane odpowiedzi