Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 626
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ceny na amazon.uk podane są z brytyjskim VAT-em (bodajże 20%), natomiast kupując z Polski płacimy z naszym VAT-em czyli ciut więcej.

Kupując w UE nie płacisz żadnych podatków.

Marzenia ;)

Opublikowano

Miałem na myśli, że nie płacimy nic dodatkowo.

Nie ma ograniczeń co do rodzaju produktów, jakie można zakupić i zabrać ze sobą w podróż w obrębie granic UE, pod warunkiem że są one przeznaczone na użytek własny, a nie na sprzedaż. Podatki (VAT i akcyza) są zawarte w cenie zakupu, co oznacza, że w żadnym innym kraju UE nie trzeba płacić dodatkowych podatków.

Źródło: http://www.europa.eu

Opublikowano
Miałem na myśli, że nie płacimy nic dodatkowo.

Racja, płaci się jeden podatek, poprzednio napisałeś coś zupełnie innego ;)

Opublikowano

Ja ostatnio kupiłem z amazona to do kwoty 31,90 doliczyli mi 1 funta.

Opublikowano

Niestety nici z przesmarowania mojej polerki :( Jeden z łbów czterech wkrętów mocujących głowice okazał się lekko zjechany, wcześniej tego nie zauważyłem :zly: Próby odkręcenia spełzły na niczym, w zasadzie tylko pogorszyłem sprawę :cry: Pozostałe wkręty były bardzo mocno dokręcone ale dało się je ruszyć, ewidentnie są jednak wykonane z lichego materiału.

img160pp.jpg

Niestety nie za bardzo wiem co dalej z tym zrobić, szczególnie że jak widać , dostęp do łba jest bardzo ograniczony :/

Opublikowano

noktoto, jest środek z LIQUI MOLY o nazwie SCHRAUBEN-GRIP - regenerator śrub i wkrętów, nr katalogowy 3811 ponoć to nieźle sobie daje rade z tego typu obrobionymi śrubami, niestety nie testowałem tego, nasłuchałem się jedynie ochów i achów od dystrybutora, może warto spróbować...

Opublikowano

CreArt, ten Schrauben Grip brzmi interesująco, dzięki za informacje :)

Może spróbuj nadpiłować pilniczkiem i odkręcić śrubokrętem płaskim?

Też o tym myślałem, ale dostęp dla pilnika jest prawie zerowy. Jeśli Liqui Moly nie pomoże, to będę próbował poradzić sobie tym sposobem.

Opublikowano

Skoro śrubka jest taka plastyczna, to weź płaski śrubokręt (może być lekko zaostrzony) i nabij uderzając młotkiem.

Albo po prostu rozwierć jak to się robi w takich przypadkach i dasz nową śrubę.

Opublikowano

noktoto, ja upierdzieliłem dwie śruby więc Ci poradzę swoją technikę. :D

Wiertarka odpowiednie wiertło i wierć aż główka śrubki sama odpadnie a jak nie będzie chciała to jej pomóż :lol: Ja te oryginalne śruby wyrzuciłem bo ciężko się je odkręcało i kupiłem inne twardsze i z lepszym gwintem :)

Opublikowano

Dobra, widzę że pomysłów jak problem rozwiązać jest sporo, chyba od wiercenia zacznę (ale to jutro). Dzięki wszystkim za rady :good:

Ja te oryginalne śruby wyrzuciłem bo ciężko się je odkręcało i kupiłem inne twardsze i z lepszym gwintem

Też tak zrobię, te oryginalne są z masła chyba. Pamiętasz rozmiar/typ może?

Opublikowano

Proponuje przyspawać "chwycić spawem" inną srubkę np. 6 (na kluczyk 10 ) i powinno sie wykręcić bez problemu ( ja tak robiłam na wielu srubkach i się udawało ) Problem jest tylko jeden musisz posiadać spawarkę ;) najlepiej migomat ;)

Opublikowano

To ja podam jeszcze jeden sposób.

Można użyć czegoś co się nazywa wykrętak do zerwanych śrub. Wiercimy dziurkę w śrubie i wkrecamy wykrętak. Na tak małych śrubach pójdzie bez problemu.

Zawsze też można spróbować przewiercić śrubę wiertłem "ciut" mniejszym niż śruba (tak aby nie uszkodzić gwintu w obudowie) i wydłubać resztę starej śruby.

Opublikowano

Dzisiaj, ogarnąwszy powyższe przeszkody, sfinalizowałem operację smarowania. Polerka jest cichsza, chociaż różnica jest raczej niewielka, na pewno ciut mniej jest tego dokuczliwego wysokiego jazgotu. Ciekawe jak długo ten efekt się utrzyma :) Zdjęć nie mam, wszystko wyglądało tak jak w instrukcji z detailingworld.co.uk. Stary smar miał konsystencje galaretki i nie było go oczywiście tam gdzie był najbardziej potrzebny, mam nadzieje, że z nowym, ślicznym, niebieściutkim będzie inaczej ;)