art'ek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 no to dupa nie mam karty kredytowej a mam karte debetowa;/ i nie zamowie z amazona polerki ;/ konto mam w ing a wyrobienie kary przedplacowej czy cos kosztuje 20 zl;/ mial ktos taki problem czy nie ??
Muti Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 no to dupa nie mam karty kredytowej a mam karte debetowa;/ i nie zamowie z amazona polerki ;/ konto mam w ing a wyrobienie kary przedplacowej czy cos kosztuje 20 zl;/ mial ktos taki problem czy nie ?? Już pisałem,że KAŻDĄ kartą można płacić!! Ja płaciłem zwykła debetową z płaskimi cyframi do zwykłego rachunku w PLN i bez problemu!! Sprawdzajcie w internecie na swoim koncie czy nie macie ustawione limitu na transakcje internetowe na karcie,bo wtedy nie będą mogli ściagnąć kasy! Mat
Sprinter Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Moja już w drodze jest tak jak kolega Muti pisze, podajesz typ karty, numery z karty, potwierdzasz zakup i za kilka dni cieszysz się polerką za niecałe 190 pln
krzysztof Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 ja tez zamówiłem ale mnie wyszło 231zl ciekawe dlaczego
art'ek Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 czy ktos z zamawiajacych tych ktorym sie udalo ma konto w ING i ich karte debetowa??
Sprinter Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 ja tez zamówiłem ale mnie wyszło 231zl ciekawe dlaczego Mnie dokładnie wyszło 193 zł i 57gr ,ale żeby aż tyle różnicy to trochę dziwne, może kurs stał wyżej.
marek.m Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 moze bank pobiera dodatkowa oplate za przewalutowanie czy cos. Pewnie zalezy od konta i umowy.
krzysztof Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 dzisiaj przyszedł e-mail na pocztę z dokładnym opisem zamówienia i wyszło im 40 funtów maszyna i wysyłka a 9 funtów vat razem 49funtów
Muti Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 dzisiaj przyszedł e-mail na pocztę z dokładnym opisem zamówienia i wyszło im 40 funtów maszyna i wysyłka a 9 funtów vat razem 49funtów Nie wiem jak ty to zrobiłeś,ale mi nic nie doliczyli i zapłaciłem 40GBP i nie wiecej...a może nie wybrałeś super save delivery?? Mat
ArabaT Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 art'ek, Tez miałem z tym problem, w ing jest oddzielna karta do placenia przez net, podobno byla darmowa jakas ze sloneczkiem ale akurat tydzien temu skonczyla sie promocja czy cos, wyrabiasz wirtualna karte przelewasz na nia kase i za 5 minut placisz za zakupy. krzysztof, mi naliczyli 41GBP tyle mam w mailu od nich
dżepetto Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Zamawiał ktoś może z amazona.uk i dokonał płatności kartą debetową PKO BP (PKO Exspres)?? Zamówiłem polerkę i otrzymałem informacje,że jest problem z pobraniem należności z konta. Zadzwoniłem na infolinie PKO BP,ale tam zostałem poinformowany,że przy użyciu obecnej karty nie mogę dokonywać takich płatności (nie posiada ona takiej opcji) i że muszę mieć minimum błękitną kartę kredytową i teraz nie wiem czy coś błędnie podałem przy zamówieniu czy może bank po prostu dziadowski
Gość Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Dziadowski bank. Np w mBanku z wirtualną kartą kredytową za 25 zł rocznie płace gdzie tylko chce.
art'ek Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Impulsator, w ing taka wirtualna jest za 20 zl na 2 lata kumpel mi zamowil a ma karte z kredyt banku 187 zl mu sciagneli wiec teraz tylko WIOSNO napieraj
dżepetto Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 PKO BP za dużo zachodu...żeby zakupić z amazona muszę wyrobić dodatkową kartę obciążeniową, a jeśli to ma być jednorazowy zakup, to raczej sobie odpuszczę i poszukam czegoś sensownego w Polsce
kuflik Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 PKO BP za dużo zachodu... Czas zmienić bank:) W BZWBK każda karta jaką biorę w ręce działa wszędzie i zawsze;p Jak do tej pory;)
Kubz Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 mBankową z delfinem (podstawowa płatnicza) płaciłem bez problemu jako kartą kredytową, w euro. Bez dodatkowych formalności.
kupusso Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 dżepetto porozmawiaj ze znajomymi żeby któryś zapłacił i oddasz kase
dżepetto Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 kupusso rozmawiałem ze znajomym, który ma kartę z Lukasa i nią według konsultanta można bez problemu zapłacić,więc w tygodniu spróbuje jeszcze raz zamówić
proximo Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 a jak nie ten kumpel to szukaj kogos co ma karte platnicza w inteligo (ta dziala napewno)
radial Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Zamówione Dzieki Mazder za podpowiedź. Myślałem, że to złom w stylu Euroteca. Żeby była darmowa przesyłka trzeba tam zaznaczyć podczas składania zamówienia "Free Super Saver Delivery". Czas dostawy taki sam jak przesyłka płatna (od 3 do 10dni)
adamus Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 A trzeba zaznaczać "This will be a Gift"?
adamus Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 dzięki A można wpisywać polskie litery? Przykładowo Łódź czy Lodz? ----------------------- Po wpisaniu Łódź, na następnej stronie adres był napisany kodem da Vinci więc zmieniłem żeby było bez polskich liter - kod pocztowy pomoże kurierstwu zgadnąć co znaczy Lodz. Jeszcze taka ciekawostka i może wskazówka dla następnych - dostałem maila że nie mogą ściągnąć kasy z karty. Wszedłem na ten amazon, wpisałem jeszcze raz numer, sprawdzam wszystko, za chwile znowu mail że coś nie tak... Okazało się że miałem na karcie ustawiony limit na transakcje internetowe 0.00PLN Z tego co pamiętam, kiedyś wogóle nie było opcji transakcji internetowych, a jak wprowadzili to domyślnie ustawili limit 0. Karta Visa Electron w mBanku. Teraz widzę że już ściągnęli 192zł z groszami
radial Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Ja nie wpisywałem do adresu, ale wpisywałem polskie znaki jak trzeba było podać dane z karty kredytowej.
Rekomendowane odpowiedzi