spons Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Muti, Ja myślę że 170km to i nie tak dużo na ten silnik biorąc pod uwagę że są seryjne 2.0 dti 170 km , ja muszę w końcu moją Borą pojechać gdzieś na hamownie 170ki maja inny uklad zasilania i inne turbo Sam slupek to nie problem, spokojnie znosi 230-250ps. cMuti' date=' Ja myślę że 170km to i nie tak dużo na ten silnik biorąc pod uwagę że są seryjne 2.0 dti 170 km , ja muszę w końcu moją Borą pojechać gdzieś na hamownie [/quote'] Tylko to są dwa kompletnie różne silniki z całkiem inna budową i osprzętem i nie należy ich porównywać.. 170ps po sofcie w BKD to lajtowy setup, co prawda turbiny w do tych silnikow sa beznadziejne ale tragedii nie ma. Turbina była sprawdzana pod kątem luzów i szczelności i po 140tyś idealna,a lekkiej nogi nie mam,oj nieee..nawet syfu nie było dużo na kierownicach..Jednak dbanie o turbo się opłaca i wymiana oleju co 10-12tyś..No nic zobaczymy co wyjdzie..Narazie trzeba wyjść z uzależnienia od kupowania kosmetyków Tu nie chodzi o jej stan tylko o samo turbo, ktore ma problem z rownym trzymaniem doladowania.
Muti Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 u nie chodzi o jej stan tylko o samo turbo, ktore ma problem z rownym trzymaniem doladowania. U mnie był jeszcze problem,że przy ok 2000 i lekkim naciskaniu gazu miał takie przerwanie i winna była gruszka i po wymianie problem zniknął...
Muti Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Dzisiaj zamontowałem podstopnice od Golfa GTI i takie oto efekty całego zamieszania wyszły Wszystko bez dressingu tylko umyte APC.. Troszke rozkladania było,ale obyło sie bez strat..
Piciosz Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Uuu, no fajnie to wygląda, ale teraz to kompletu nakładki na pedały trzeba wrzucić
Muti Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Tu jest troche lipa,bo trzeba cały pedal gazu kupić a on coś koło 300zł kosztuje,to wolę na kosmetyki wydac Ale na hamulec i sprzęgło chyba kupie
Piciosz Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 się niemcy wycwanili, ale jak chce się mieć ładnego vweja to trzeba cierpieć chociaż śmiem twierdzić, że do bmw cena jest i tak dwukrotnie wyższa przy podobnym elemencie : |
Maru 123 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Muti, sa już dostępne same nakładki tak ze nie musisz całego pedału gazu kupować podstopnica pierwsza klasa też taką mam
Administrator Evo Opublikowano 27 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Niech żyje poprzednia generacja VAGów,komplet podstopnicy i pedałów to jakieś 250 zł
Muti Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Muti, sa już dostępne same nakładki tak ze nie musisz całego pedału gazu kupować podstopnica pierwsza klasa też taką mam a gdzie moge je kupic??
kupusso Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Niech żyje poprzednia generacja VAGów,komplet podstopnicy i pedałów to jakieś 250 zł Ja za komplet zapłaciłem 180zł
Maru 123 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Muti, to mój kolega z forum OCP, zaufany człowiek http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=95825 Jakby co to powołaj się na mnie
Muti Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Muti, to mój kolega z forum OCP, zaufany człowiek http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=95825 Jakby co to powołaj się na mnie No ale widzisz,że pedał gazu trzeba cały kupić..Wiem,że można podmienić same te nakładki,ale nikt nie sprzedaje ich osobno,tylko razem z całą elektroniką..
Muti Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Hej weekend się skończył i czas na jakąs małą relacje No to miłego oglądania ponad 80 zdjęc:) Mycie wstępne miaszanką ValetPro Neutral Snow Foam i PB APC; Felgi ValetPro Bilberry Safe Wheel cleaner 1:10 Detale Mycie silnika mytego pierwszy raz od nowości. Użyłem Karchera + Bilt Hamber Surfex HD(którego test zamieszczę w najbliższym czasie+pędzelki i szczotki+ 2 reklamówki Stan przed Nałożony Surfex HD i na osłonie wypędzlowany Po wyszorowaniu i ok. 5min spłukałem i odpaliłem auto i zacząłem wycierać co się da jankiem Wosk na maskę i wnęki po bokach.Plastiki jeszcze bez dressingu.Wygłuszenie z maski wyprane ekstracją już suszy się na grzejniku Gotowy silnik z dressingiem 303 Aerospace Protectant Podświetlenie pod drzwiami+pod nogami mojego wykonania Wycieranie Fluffy Dryer+Janek Demontaż i czyszczenie lamp: A tutaj po wymyciu Następnie wziąłem się za polerowanie ich.Gąbka ABW pomarańczowa cutting z 3M FC+,a lampy były w takim stanie Co dało taki efekt:głębokie rysy usunięte,pasta zostawiła drobniutkie widoczne na zdjęciach: Następnie w celu usunięcia drobnych rys użyłem żółtej gąbki 3M + żółty korek Extra Fine co dało zadowalające efekty 50:50 Prawa wypolerowana lewa jeszcze przed Wnęki brudne Umyte i z nałożonym woskiem czekającym na spolerowanie Efekty końcowe po PB BH i 2 warstwa FK Pink :bikog: Trochę roboty zrobiłem,ale jeszcze trochę przede mną,bo mam jeszcze trochę planów W następny weekend jak dobrze pójdzie zabiorę się już całkowicie za lakier i zewnątrz,chociaż już i tak dobrze wygląda
maciek-m Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Odwaliłeś kawał dobrej roboty, autko z pewnością poczuło, że sezon za pasem. Podoba mi się korekcja lamp, mnie czeka podobna operacja. Z czym planujesz przeprowadzić korekcję lakieru?
Borek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 O jak ja lubie zacząć poniedziałkowy poranek od takiej historyjki obrazkowej To co nastepnym razem pewno zdjęcie zderzaków? jak szaleć to szaleć
rogo Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 no to auto może przywitac wiosnę Pod maską czyściutko, ale wyszorowałeś jedną naklejkę, będziesz kiedyś miał przez to kłopoty przy sprzedaży auta autko super zadbane
lukwawa Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Super praca ale jeszcze fajniej, że chciało Ci się wszystko dokumentować zdjęciami
Lukas G Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Lubie takie myki Szczegolnie czyszczenie tego czego prawdopodobnie nikt nigdy nie zobaczy... tez tak mam. Gartki za prace.
Muti Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Z czym planujesz przeprowadzić korekcję lakieru? Wełniak 3M+FC+ wymiennie z megs #105 zielona gąbka+FC+ zółta+extrafine Niebieska+UF Zymol HDC Zymol Glasur na deser To co nastepnym razem pewno zdjęcie zderzaków? jak szaleć to szaleć Nie wiem czy w tym tygodniu,ale będę zdejmował przedni zderzak to oczywiście zrobię relacje i mycie Pod maską czyściutko, ale wyszorowałeś jedną naklejkę, będziesz kiedyś miał przez to kłopoty przy sprzedaży auta Auta chyba nie sprzedam nigdy Za dużo pracy i przygód z nim mam związanych,a i fajnie sie jeździ A jeżeli by do tego doszło i by ktoś mówił,że odpicowany to najpierw bym mu pokazał toyote,że jest w takim stanie od nowości,a póżniej zdjął bym lampe z tyłu Super praca ale jeszcze fajniej, że chciało Ci się wszystko dokumentować zdjęciami Dzięki wszystkim Za jakieś 2h dodam już początek relacji u kumpla Alfie Romeo 147 TI,którą zacznę od felg letnich,a cała reszta pod koniec marca.. Lubie takie myki Szczegolnie czyszczenie tego czego prawdopodobnie nikt nigdy nie zobaczy... tez tak mam. Gartki za prace. Zaraz dopisze do posta ze zdjęciami,że wygluszenie z maski jest zdjete,bo prałem je ekstracją w garażu i suszyło się na grzejniku,a nawet pod nim poszedł sealant
Pacek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Bardzo fajna praca, gratulacje. Swietny masz garaz
lakikwap Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Muti, wełniakiem chcesz jechać ten lakier??
Muti Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Muti, wełniakiem chcesz jechać ten lakier?? Tak,bo mimo,że tak ogólnie ładnie wygląda to ma pełno rys. A próbowałem zielona gąbka + FC+ i żeby uzyskać zadowalającą korekte musiałem robić 3 podejscia,a jak próbowałem wełniakiem to: -1 raz wełniak z FC+,póżniej 1raz zielona+ FC+ i dalej... Niestety taki jest lakier twardy..
musi_no1 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 czuć ducha detailera na każdym zdjęcu. Świetnie dbasz o auto. Każda fotorelacja to dla mnie natchnienie. Mam dzis wolne od zajęć więc ide zabezpieczyc felgi letnie przed sezonem... choc na tym pewnie i tak sie nie skonczy.
Rekomendowane odpowiedzi