Skocz do zawartości

Bordowy Volkswagen Touran po raz pierwszy na forum!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 265
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

takie lustro że krzaczek marychy się odbija hahahahah :roll:

super efekt czym robiłes?

Opublikowano
takie lustro że krzaczek marychy się odbija hahahahah :roll:

super efekt czym robiłes?

3 przejazdy FC+

1 extrafine

1ultra fina

2 warstwy BH

2 warstwy colli 915-24h odstępu

CG butter wet wax

Na żywo to wyglądało jakby maska była płynna :D

Już tylko czekam żeby zaczęła sie wiosna i żebym mógł sobie popracować i wykorzystać arsenał na autku.. :cry:

Mat

Opublikowano
CG butter wet wax
;)

Owszem,chociaż BH też dodaje głębi,ale faktycznie ostateczna warstwa CG dodała tej wisienki:)

Mat

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy jest sens dawania tylu warstw i czy dają one większą ochronę? Osobiście wydaje mi się, że lepiej nałożyć jeden, a dobry wosk jak to zwykle bywa. Do zdjęć podchodzę ostrożnie, bo nawet byle jaki lakier można sfotografować na cud miód i orzeszki, ale jeśli u Ciebie tak to wygląda na żywo to gratuluje efektu, bardzo mi się podoba ;) Szkoda, że ja nie mogę się tak ponudzić :cry:

Opublikowano
Tak się zastanawiam czy jest sens dawania tylu warstw i czy dają one większą ochronę? Osobiście wydaje mi się, że lepiej nałożyć jeden, a dobry wosk jak to zwykle bywa. Do zdjęć podchodzę ostrożnie, bo nawet byle jaki lakier można sfotografować na cud miód i orzeszki, ale jeśli u Ciebie tak to wygląda na żywo to gratuluje efektu, bardzo mi się podoba ;) Szkoda, że ja nie mogę się tak ponudzić :cry:

Pewnie,że można zrobić takie zdjęcie,ale to jest robione zwykłym kompaktem,a i tak wyglada nieźle,a na żywo jeszcze lepiej.Wiem ile włożyłem pracy z polerowaniem samej maski i zapewniam Cię,że na masce zostało niewiele tylko głębszych rysy,których już nie darłem i przez to je zakryłem BH.

Cieszę sie,że ci się podoba :oops:

A co do ilości warstw,to dla mnie ochrona nie jest tak ważna co efekt,bo lubię się bawić przy aucie i średnio co miesiąc nakładam coś nowego od podstaw.To sprawia mi przyjemność,a garaż zrobiłem sobie jak pokój :mrgreen: Wieża,subwoofer,stoliczek,fotele,piwko itd.

Mat

Opublikowano
Fajne masz warunki w takim razie. Przyznam zazdroszczę :kox:

Sama praca to przyjemność,ale usiąść po zrobionej robocie w garażu na fotelu z piwkiem przy muzyce i podziwiać to dopiero cos :D Wiem,wiem powaliło mnie,ale to moje jedyne konkretne odstresowanie od pracy przy którym nie myśle o niczym :o

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Heh. Kto ma weekend ten ma weekend. Pozazdrościć ;)

Muti wiesz co... ja bym tego Tourana na glebe zrzucił :P

Jeszcze mam 2 egzaminy do poprawki z czego matme drugi raz także też luzu nie mam,ale miałem dość,a taka praca to przyjemność :-]

A co do gleby,to jakbym ja tylko jeżdził tym autem to zestaw bilsteina B12 by poszedł,albo B8 z sprężynami od sportline'a :mrgreen: Ale możliwe,że niedługo pójade na program :)

Opublikowano
A co do gleby,to jakbym ja tylko jeżdził tym autem to zestaw bilsteina B12 by poszedł,albo B8 z sprężynami od sportline'a

A no rzeczywiście - kiedyś mi o tym mówiłeś.

Ale... ja i tak bym go na glebe wrzucił. Progresywne sprężyny z np. B6 to bardzo konkretny zestaw i wcale nie tak drogi jak B8 albo komplet B12.

Opublikowano

ja mam u siebie B6 i do codziennej jazdy jest jak najbardziej ok a jest naprawdę duża różnica w porównaniu do serii ;) ogólnie przyjemne masz autko :)

Opublikowano

Ostatnio dwóch znajomych pytało ojca czy nowego tourana kupiliśmy,a jak mówił,że koniec 2003 to robili :shock: w sumie ma 140tys przejechane,nowe zawiesznie całe łącznie ze sprężynami i gumami na przednich wahaczach,komplet hamulców przód i tył TRW,2.0TDI już po zmianie głowicy(znany problem wszystkich 2.0TDI z przed 2006),turbina była na przeglądzie przy okazji głowicy,komplet dwumas ze sprzegłem zmieniony,takze teraz nic innego jak jeżdzić :-] Jeszcze się czaje na wgranie jakiegoś virusika coby ze 165KM miał i 380Nm,to wtedy nic więcej nie trzeba :) Teraz tylko czekam z miesiac i robię pełen car detailing i poświęcam z 4-5dni tylko na auto 8-)

ogólnie przyjemne masz autko :)

Dzięki,mi Twoje tez się podoba ;)

Opublikowano

Muti, jeśli masz 2.0 pod maską to obecnie masz ok 160KM ;) po modzie wychodzi ok 175-180KM ;) wszystkie vag owskie tdi tak maja

Opublikowano
Muti, jeśli masz 2.0 pod maską to obecnie masz ok 160KM ;) po modzie wychodzi ok 175-180KM ;) wszystkie vag owskie tdi tak maja

To już nie te TDI co kiedyś i wszyscy tunerzy o tym piszą,dlatego jak będzie miał 135-145 to będę zadowolony na serię,a na 175-180KM to turbina by odleciała,a za tobą batory :D

I jak dzwoniłem to też mówił gościu,że koło 160-170km max,żeby było rozsądnie..W sumie więcej mi nie trzeba,a już różnica będzie...

Obczaj link i masz wykres z EOS'a 2.0TDI 140KM PD...WYKRES

Opublikowano

No to jestem zaskoczony...A czy oni mają obciążeniówke,bo te kreski coś dziwne jak na diesla?? :o Myślę,że jakoś w tym miesiącu podjade do goodhope'a i zobaczymy co wyjdzie z serii i może się od razu zdecyduje na program...A póki co trzeba oddać auto do ASO na wymianę drzwi i malowanie po cofaniu jakiejś pani,ktora uciekła,ale był świadek..

Opublikowano

No to jeżeli ci taka moc wyszła to gratuluje giftu od fabryki :-]

Opublikowano

Muti, Ja myślę że 170km to i nie tak dużo na ten silnik biorąc pod uwagę że są seryjne 2.0 dti 170 km ;), ja muszę w końcu moją Borą pojechać gdzieś na hamownie ;)

Opublikowano

c

Muti, Ja myślę że 170km to i nie tak dużo na ten silnik biorąc pod uwagę że są seryjne 2.0 dti 170 km ;) , ja muszę w końcu moją Borą pojechać gdzieś na hamownie ;)

Tylko to są dwa kompletnie różne silniki z całkiem inna budową i osprzętem i nie należy ich porównywać.. :song:

170ps po sofcie w BKD to lajtowy setup, co prawda turbiny w do tych silnikow sa beznadziejne ale tragedii nie ma.

Turbina była sprawdzana pod kątem luzów i szczelności i po 140tyś idealna,a lekkiej nogi nie mam,oj nieee..nawet syfu nie było dużo na kierownicach..Jednak dbanie o turbo się opłaca i wymiana oleju co 10-12tyś..No nic zobaczymy co wyjdzie..Narazie trzeba wyjść z uzależnienia od kupowania kosmetyków :mrgreen: