Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem Ci, że też tak to nie powinno wyglądać, bo producent powinien dbać o swoich hurtowników, przedstawicieli, dystrybutorów, sklepy itp. Przypuszczam, że im większe robi się zakupy tym można liczyć na lepsze względy.

Dobrze, że użyłeś słowa "przypuszczam", bo z rzeczywistością nie ma nic wspólnego :-] Każdy producent ma swoje wymogi, rabaty i są one jednakowe dla wszystkich dystrybutorów. Producenci zazwyczaj mają takie obroty, że nie muszą już więcej reklamować swoich produktów. To nie jest takie kolorowe, jak by się wydawało.

Testery nawet megsa i 3m, więc niech nikt nie mówi, że się nią da:)

Nikt nie mówi, że się nie da. Przecież nie o to chodzi. Na dawnym Stadionie X-lecia też można było kupić wszystko.

Opublikowano

Ewidentnie klienci są dla ciebie a nie ty dla klientów :lol: Mi nie chodzi o to żebyś rozdawał za darmo produkty, ja po prostu szanuje swoje pieniądze a zdarzyło mi się już kupić produkty które delikatnie mówiąc mnie zawiodły. A to czy mnie na coś stać czy nie to już moja sprawa. Jak bym nie chciał wydawać pieniędzy na kosmetyki to raczej nie zaglądał bym na to forum. Sprzedawca opisze działanie - proszę Cię, każdy chwali swoje i to jest naturalna sprawa w handlu - nie jesteś Caritas Polska tylko chcesz zarobić na swoich produktach a najlepiej jeszcze na takich z których masz największy profit.

Masz możliwość sprzedawać ori. samplery Duraglossa to to rób, sam bardzo chętnie spróbuje kilku produktów a jeżeli mi podpasują to kupie normalne opakowania - tyle w temacie

• Partner forum
Opublikowano

MetalMagnes, Zrobię zdjęcie makro tego grippera tylko za jakieś 2-3 godzinki i wrzucę na forum ale nie w tym temacie tylko w temacie padach i aplikatorach. Pozdr.

Opublikowano
MetalMagnes, Zrobię zdjęcie makro tego grippera tylko za jakieś 2-3 godzinki i wrzucę na forum ale nie w tym temacie tylko w temacie padach i aplikatorach. Pozdr.
Mariusz dzięki, nie pali się zrób jak będziesz miał czas;-)
Opublikowano
MetalMagnes, Już wklejone do tematu o padach
Dzięki serdeczne :)

[ Dodano: 5 Listopad 2010, 07:58 ]

I jeszcze podsumowanie listy życzeń z wczoraj;-)

http://www.thefind.com/crafts/browse-co ... 1&settings[search.pagesize.multiplier]=2

http://www.elitecarcare.co.uk/terry-app ... p?cPath=64

http://carproductstested.com/samples-shop/

http://www.detailingworld.co.uk/forum/f ... y.php?f=25

http://www.detailcity.com/foam-wheel-shmitt.html

Valet Pro

Środki do prania tapicerki, zwłaszcza "prespreje" - w małych ilościach. PR101.

p.s. teraz powinny działać;-)

• 2 tygodnie później...
  • Partner forum
Opublikowano

Wspomnę, że oficjalnych importerów/przedstawicieli jest mi znanych trzech: moja firma, Carnauba-CarSpa oraz moderator tego forum - PN.

Sebastian, sam dobrze wiesz, że jest znacznie więcej importerów i oficjalnych przedstawicieli, np nasz sklep Mr Cleaner jest wyłącznym przedstawicielem Car-Lack a także Kestrel oraz oficjalnym jednym z dwóch wyłącznych przedstawicieli Dodo Juice, poza tym importujemy kilkanaście innych marek m.in Prima, Stjarna Gloss czy Insta Finish, których nie mają inne sklepy w Polsce.

Aha i dodam, że wprowadzamy testery z większości produktów dostępnych w naszej ofercie tak aby każdy klient mógł przetestować produkt zanim kupi większe opakowania, albo aby miał pod ręką przegląd wszystkich dostępnych środów.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wciskam kitu, że tylko nasze produkty są najlepsze, bo ocenia to sam rynek jak np Car-Lack Glass Sealing Kit vs Duragloss Rain Repell.

Opublikowano
Sebastian, sam dobrze wiesz, że jest znacznie więcej importerów i oficjalnych przedstawicieli, np nasz sklep Mr Cleaner jest wyłącznym przedstawicielem Car-Lack a także Kestrel oraz oficjalnym jednym z dwóch wyłącznych przedstawicieli Dodo Juice, poza tym importujemy kilkanaście innych marek m.in Prima, Stjarna Gloss czy Insta Finish, których nie mają inne sklepy w Polsce.

Rzecz w tym, że "import", to nie "handel wewnątrzwspólnotowy". Ja pisałem o imporcie :) Wy kupujecie z UK, a to jest handel wewnątrzwspólnotowy. Dla mnie nie ma problemu z wprowadzeniem wymienionych przez Ciebie marek, "których nie mają inne sklepy w Polsce". Ja po prostu nie chcę ich wprowadzać. Potem musiałbym robić z nich próbki, żeby je jakoś sprzedać :)

W Waszym temacie napisałeś, że jesteście:

autoryzowanym dystrybutorem następujących marek:

Clear Kote

Eurow

I tutaj mijasz się z prawdą, wciskasz ludziom kit :) Nie jesteście żadnym autoryzowanym dystrybutorem tych marek. Pytałem i producenci pierwszy raz słyszą o Waszej firmie. Nie ma Was też w spisie dystrybutorów. Jest moja firma, Waszej nie ma :) Nie wiem skąd macie autoryzację, może z Chin, bo na pewno nie od producenta. Jeśli z Chin, to tłumaczyłoby pisownię "Clear Kote", a nie "ClearKote".

Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wciskam kitu, że tylko nasze produkty są najlepsze, bo ocenia to sam rynek jak np Car-Lack Glass Sealing Kit vs Duragloss Rain Repell.

Może podasz jakiś przykład, gdzie wciskam kit? Bo na razie to Ty piszesz, że Twoje produkty są najlepsze. Oto cytat:

testowaliśmy wiele produktów do szyb i Car Lack Glass Sealing Kit jest debeściak

To się nazywa hipokryzja, jeśli byś nie zauważył. Nie wstyd Ci? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Brakuje prezentacji produktów na forum przez sklepy/sprzedawców. Opis produktu, optymalna aplikacja, zdjęcia własne po zastosowaniu, a nawet opisów zapachów, zdjęć konsystencji produktów itp.;-) Myślę, że przydałoby się coś takiego. Korzyść byłaby obopólna.

p.s. Wiem, że jest trochę takich testów/prac/tematów ale jest ich za mało. Wiem też, że sprzedawcy-forumowicze boją się pisać, bo zdarzały się ataki o reklamę. Ale nie mylmy prezentacji z reklamą. I dajmy wyciągnąć wnioski samym forumowiczom-potencjalnym klientom;-)

2. Brakuje rzeczywistych zdjęć produktów. Szczególnie aplikatorów, mikrofibr, padów, pędzelków, rękawic, gąbek itp. Zdjęcia sklepowe często nie oddają rzeczywistego wyglądu.

• Administrator
Opublikowano
1. Brakuje prezentacji produktów na forum przez sklepy/sprzedawców. Opis produktu, optymalna aplikacja, zdjęcia własne po zastosowaniu, a nawet opisów zapachów, zdjęć konsystencji produktów itp.;-) Myślę, że przydałoby się coś takiego. Korzyść byłaby obopólna.

p.s. Wiem, że jest trochę takich testów/prac/tematów ale jest ich za mało. Wiem też, że sprzedawcy-forumowicze boją się pisać, bo zdarzały się ataki o reklamę. Ale nie mylmy prezentacji z reklamą. I dajmy wyciągnąć wnioski samym forumowiczom-potencjalnym klientom;-)

2. Brakuje rzeczywistych zdjęć produktów. Szczególnie aplikatorów, mikrofibr, padów, pędzelków, rękawic, gąbek itp. Zdjęcia sklepowe często nie oddają rzeczywistego wyglądu.

Spokojnie,

tak jak już w innym temacie pisałem: na początku roku szykują się zmiany. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
na początku roku szykują się zmiany.
Jeśłi zmiany, to tylko na lepsze ;) Czekam z niecierpliwością! Jeszcze tylko parę dni...

Marzy mi się pełny asortyment Wolfganga, Zaino w dobrych cenach. I Zymol i Swissvax w niższych cenach.

I promocje typu:

Wszystkie produkty danej firmy 30-50% taniej.

Kupując 1 produkt, drugi tańszy tej samej firmy gratis.

Darmowa wysyłka też jest super! Bo pozwala zamawiać np. po jednym produkcie w miesiącu :)

Tego typu promocje są fajne.

Takie życzenia na Nowy Rok 2011! :);)

• Administrator
Opublikowano
na początku roku szykują się zmiany.
Jeśłi zmiany, to tylko na lepsze ;) Czekam z niecierpliwością! Jeszcze tylko parę dni...

Marzy mi się pełny asortyment Wolfganga, Zaino w dobrych cenach. I Zymol i Swissvax w niższych cenach.

I promocje typu:

Wszystkie produkty danej firmy 30-50% taniej.

Kupując 1 produkt, drugi tańszy tej samej firmy gratis.

Darmowa wysyłka też jest super! Bo pozwala zamawiać np. po jednym produkcie w miesiącu :)

Tego typu promocje są fajne.

Takie życzenia na Nowy Rok 2011! :);)

hehe przykładam sie do życzeń MetalMagnes ;)

No nie - tak się tutaj dalej nie da wytrzymać :zly: :

wszystkie sklepy z kosmetykami szykowały niespodziankę, aby od 1.1.2011 sprzedawać wszystkie kosmetyki za 1 zł za sztukę lub litr :shock: , a Swissvax i Zymol miały dokładać do każdego zamówionego wosku sztabkę złota :kox: ,

a tutaj naraz mowa tylko o 30-50% :wallbash:

I znów cała umowa to kitu :dontknow:

• Partner forum
Opublikowano

CleanerFreak, :good:

MetalMagnes Uwierz że każdy ze sklepów chciałby dawać takie promocje jak sobie życzysz, ale niestety warunki jakie dostajemy od przedstawicieli niestety nie pozwalają na takie zachowania, nawet promocja w stylu wysyłka FREE bardzo nadwyręża prowadzenie działalności i mało tego że zarobek jest marny to jeszcze do części zamówień trzeba było dołożyć ze swojej kieszeni :/ szczególnie jak zamawiany jest jeden produkt, i absolutnie nie mam pretensji do ludzi którzy korzystając z promocji zamawiają jeden produkt bo przecież po to są takie promocje ;) tylko chcę przedstawić jak wygląda sytuacja od strony sklepu i dlatego takie akcje są bardzo rzadkie :(

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.