Jump to content

Pedzelki do APC - ktore beda dobre ?

piotres

Recommended Posts

Czesc

Chcialbym kupic zestaw kilku pedzelkow do aplikacji APC - okragle i podluzne najlepiej, w kilku wielkosciach, powiedzmy 4 pedzelki , oczywiscie w 100% wykonane z plastiku bez metalowego okucia.

Ktorej firmy pedzelki kupic i gdzie ?

Polska, Shinearama ?? :idea:

dzieki

pozdr.

Piotrek

• Master
Sa chyba w 10 rozmiarach od 2pln do chyba 10pln za sztuke.

Niestety u mnie w Leroy nie było, aż takiego wyboru :zly: , tzn. ceny były od 4 do nawet 15. Wygląda to tak:

pedzel1.jpg

pedzel2.jpg

Za te 2 w komplecie zapłaciłem 8,50 , a póżniej dokupiłem jeszcze osobno za 5,05 ten w środku na dolnym zdjęciu.

I jeszcze tytułem uzupełnienia poniżej opis tych pędzelków ze strony producenta (może się to komuś przydać (www):

pedzel3.jpg

Te trzy sztuki na moim 2-gim zdjęciu to kolejno od lewej symbole: 012104, 012111, 012142. Co ciekawe, tego 012104 nie ma na stronie producenta :D, a kolory są odwrotne :o .

Oczywiscie w zadupiastej Warszawie tych pedzli w Leroyach nie ma :(.

Bylem dzis w 4(!!!) Leroyach merlinach w Wawie:

-Ostrobramska (tam to wogole nic takiego nie bylo)

-Arkadia

-centrum Targowek

-centrum Skorosze (czy jakos tak, w kazdym badz razie na Al. Jerozolimskich na wylocie z w-wy).

-NIE sprawdzilem chyba tylko Leroya na Modlinskiej.

I wszedzie byly tylko zestawy po 3szt pedzli z tej firmy, ale byly tam 2szt plaskie z metalowymi zakuciami i tylko po 1szt w kazdym zestawie okraglego rozmiar 14 :cry::zly: . Taki zestawik za 7.88zl zakupilem jeden. Ale czuje niedosyt.

czy bylby przypadkiem ktos chetny mi to kupic gdzies u "siebie" w Leroyu i mi wyslac te pedzelki ? :o chetnych zapraszam na PW 8-)

Chcialbym kupic 1szt rozmiar mniejsza od 14, 1szt jeszcze rozmiaru 14 oraz ze 2szt. wiekszych od 14.

pozdr.

Piotrek

• 2 months later...
piotres, w piątek będę w Leroy w Łodzi. Jak będą, to mogę Ci kupić i wysłać.

:good: pw :good:

Ktoś może kupił to w Krakowie, byłem w bonarce, i dziś w castoramie na zakopianskiej i nie widziałem... albo gdzieś on-line. Bo jednak płacić po 18 czy 20 za jeden pro mi się nie uśmiecha

• Master
Ktoś może kupił to w Krakowie, byłem w bonarce, i dziś w castoramie na zakopianskiej i nie widziałem

Tak jak pisałem i opisywałem poprzednio. Są w Leroy, byłem tam dwa dni temu i dokupywałwm jeszcze parę sztuk (dwie :D ).

piotres, zwiedziłeś całe miasto i w efekcie i tak nie dostałeś tego czego chciałeś...komplecik profi pędzelków z raceglaze to koszt ok 60PLN więc pewnie tyle co wydatek na paliwo i zakup pędzelków z marketu

sam dzisiaj zrobiłem sobie wycieczkę do Wieliczki (w obie strony ode mnie jakieś 50-60km) żeby zakupić kilka produktów w pewnym miejscu, okazało się że nadaremnie :x teraz spokojnie zamówie je przez neta i oszczędze czas i nerwy

a jak się już decydować na wersje niskobudżetową to pędzelki nawet w metalowym okuciu można chyba zawsze okleić jakąś taśmą

a jak się już decydować na wersje niskobudżetową to pędzelki nawet w metalowym okuciu można chyba zawsze okleić jakąś taśmą

Izolacyjną i można sobie nawet kolor wg. gustu dobrać :D

a jak się już decydować na wersje niskobudżetową to pędzelki nawet w metalowym okuciu można chyba zawsze okleić jakąś taśm Sklep ze sprzętem RTV ma obowiązek poinformować kupującego, że odbiornik nie pozwala na odbiór telewizji cyfrowej. Zmiana sygnału z analogowego na cyfrowy już się zaczęła. Najpóźniej do 21 lipca 2013 r. nie będzie już można oglądać programu na telewizorach starego typu. Już teraz w wielu rejonach Polski można odbierać program nadawany w systemie cyfrowym. Ustawa o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej obowiązuje od 10 sierpnia. Właśnie wchodzą w życie niektóre jej przepisy dotyczące sprzedawców telewizorów. Mogą oni nadal oferować odbiorniki, które nie umożliwiają oglądania programów nadawanych w nowym standardzie, ale pod warunkiem, że poinformują o tym klienta. Co więcej, kupujący musi na piśmie złożyć oświadczenie potwierdzające, że został o tym powiadomiony. Prawie każdy nowy telewizor jaki kupisz, będzie pod każdym względem lepszy od Twojego starego kineskopowego - i to bez względu na to, ile kiedyś wydałeś pieniędzy i jaka firma go wyprodukowała - jeśli ktoś próbuje Cię przekonać, że jest inaczej, to najprawdopodobniej po prostu nie wie o czym mówi. Jak to naprościej przedstawić ? Jeśli miałeś kiedyś malucha, a teraz jeździsz prawdziwym samochodem, to różnica jest mniej więcej taka sama ! Wszystkie teorie o rzekomych przewagach telewizorów kineskopowych - włóż po prostu między inne bajki ... choćby z powodu rozdzielczości oferowanej w standardach PAL - 720x576 czy NTSC - 640x480. W pionie jesteś zawsze ograniczony z definicji do 576 punktów. Tyle linii po prostu oferuje standard PAL. W poziomie jedynym ograniczeniem jest pasmo ok. 6.5MHz, ale tu już nie jest tak łatwo obliczyć ile to punktów. W praktyce 720-1000 punktów w zależności od rodzaju połączenia (RGB, S-Video, czy najgorsze czyli composite). Chodzi tu głównie o skalowanie i zamianę obrazu cyfrowego na sygnał analogowy w standardzie PAL. I tak na przykład, jeśli nawet dostarczysz sygnał ze żródła cyfrowego to Film o rozdzielczości 640x352 będzie skalowany w górę do PAL 720x576 - z tym na ogół telewizor radzi sobie dobrze.Film o rozdzielczości 1920x1080 będzie skalowany w dół do PAL 720x576 gdzie usuwane jest 80% pikseli z każdej klatki filmu. Do tego dochodzi jeszcze inny współczynnik obrazu - TV

Mam taki patent i sie sprawdza

• 1 month later...
  • Administrator

W carreforu znalazłem takie pędzle i kupiłem bo wykonanie wg mnie rewelacja. Cena 5zł szt. (plus 1 zł taśma do oklejenia)

dsc00285ez.jpg