kubik Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Panowie mam pytanie. Czy po zmatowieniu lamp papierem wodnym można użyć autoglym srp jak nie mam nic innego? Użyć możesz,tylko zapwne dość szybko zauważysz,że nic to nie dało
embargo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Dwa zdjęcia z efektów po Presta Headlight Sealant: Lampa w stanie tragicznym, umyta apc, przetarta plastixem , IPA, Presta, utwardzana w UVA. Efekt: różnica na żywo kolosalna.
embargo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Działa, ładuje się powoli edit: zmieniałem serwer powinno śmigać.
malysz01 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 W mojej skodzie octavii 1 mam lampy szklane ( na plastikowe to raczej nie wygląda ). Która pasta byłaby odpowiednia: 1 2 czy 3
embargo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Żadna, pasty które podałeś służą do polerowania kloszy z tworzywa, do szkła tlenek ceru, jak masz Octavie mk1 to prościej będzie kupić nowy klosz.
malysz01 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Mam skode octavie 1 z 1998 roku. Reflektor wygląda chyba na szkło ale pewny nei jestem. Jak to poznać?
Yasiek Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 stuknij kluczem - odróżnisz dźwięk szkła od plastiku
bienek Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 stuknij kluczem - odróżnisz dźwięk szkła od plastiku Możesz dla pewności mocno przywalić, jak się posypie szkło znaczy że szklany, a jak pęknie znaczy, że plastikowy Ludzie nie mówicie, że nie wiecie jak odróżnić szkło od plastiku
Yasiek Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 bienek, no a jak inaczej mu wytłumaczyć ? Łatwiej nie sprawdzi Może jeszcze przypalić Będzie miał co wyprowadzać
bienek Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Yasiek, Nie no porada w porządku, tylko zastanawia mnie dlaczego ludzie muszą o tak oczywiste rzeczy pytać
mezateam Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Cześć. Dzięki informacjom z tego postu wykonałem regeneracje lampy w mojej astrze H. Użyłem papierów wodnych od 600 do 2500 na koniec spolerowałem lampę ręcznie meguiar's ultimate compound + tricolor aplikator bo nic innego nie miałem pod ręką. (ok.1h pracy) Efekt jak dla mnie zadowalający. Niestety lampa jest zapuszczona od wewnątrz Czy ktoś się orientuje czy lampa jet klejona? Jak się do niej dostać? Zdjęcia po zabiegu
embargo Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Jeżeli lampy są oryginalne to możesz zapomnieć o ich otwarciu/rozklejeniu, stosowany jest tam jeden z najgorszych klejów typu permaseal = twardych. Otworzyć otworzysz ale pozostawisz takie straty że gra nie warta zachodu.
CinuAGC Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 a metodą na piekarnik ? bo opalarką to szkoda zachodu przy twardym
embargo Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Raczej nie na europejskie piekarniki - wielkość. Oryginalna lampa Hella, temperatura nic nie robi z tym klejem
prezes99 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Temat już nie cieszy się tak dużą popularnością więc go odgrzeję. Mam Audi a6 c6 z 2007 r. z xenonem i jedna z lamp jest od góry troche matowa (tak jak by od słońca) później dodam fotkę. Chcę podejść do tego z papierem 1500-2000-2500 i pasta polerska i wykonczyć maszyną i zabezpieczyc woskiem. Ale na początku tego tematu pisał ktos o jakims lakierze na reflektorach i ze lepiej zeby sie nie zabierac. Miał ktos do czynienia z tymi konkretnymi lampami w tym aucie bo nie chce eksperymentowac...
discjokey03 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 [mod=]regulamin forum zabrania wklejania linków do portali aukcyjnych[/mod]
Pogodny Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dodatkowo na lampę poszedł MEGUIAR'S Headlight Protectant, jednak nie zauważyłem jakiego kolwiek efektu szczerze mówiąc No nie gadaj ;P ładnie nabłyszcza, niczym nowo położony klar na lampie. Moze, cos z aplikacja pokręciłeś. Ja tam daje 3 małe groszki na aplikator/płatek kosmetyczny, rozprowadzam szybko na kloszu dodatkowo rozprowadzam mikrofibrą bezszwową z bardzo krótkim włosiem a na finisz lecę zamszową szmatką supernatural taką samą jaka jest w zestawie np. do powłok geyon czy cquartz. Efekt? Headlight nie zostaje na kloszu przez co nie matowieje i stąd macie brak połysku... Na innych mikrofibrach miałem problem z jego dotarciem, ale z tymi mikrofibrami jakich teraz używam jest bez porównania.
bizislawek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Pogodny a próbowałeś po prostu rozgrzac lampe poprzez zwiekszenie obrotów, szybko odtłuszczenie, aplikacja 2 groszków na płatku kosmetycznym, rozsmarowc az do znikniecia grubych smug i patrz jak ładnie lampa staje sie szklista i przez kilka minut nie dotykac lampy, niech sie wgryzie.
Pogodny Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ja nie mam żadnych problemów z aplikacją jak i docieraniem także nie muszę rozgrzewać kloszy
kociniak08 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Też u siebie mam zmatowiałe klosze lamp. Chcę się za nie niedługo zabrać lecz nigdy tego nie robiłem. Na początek chcę samym środkiem Plastx lub UC który wybrać? I mam pytanie bo nie mam maszyny, po nałożeniu tego środka polerować ręcznie czy może wkrętarką z gąbką polerską?
Larino Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 Czy do polerowania może być Meguairs UC czy musi być srodek do polerki plastików?
kiler113 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Sluchajcie moze ktos mnie poratuje Mam lampe od mojej Yamahy, chcialem ja zregenerowac poniewaz byla zniszczona troche jak widac na zdjeciach nizej Robilem tak: papier 600-1000-1500-2000-2500-3000, potem polerowalem futrem + Menzerna 400/500, miekkim padem i Menzerna 2500 Niestey moge siedziec i trzpeac papierem pol godziny, potem polerka tyle samo i dalej mam na lampie rysy Jakies porady ktos ma jak to ogarnac??
impex Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Prawdopodobnie są to rysy od papieru 600. Brakuje gradacji 800 i 1200. Duże znaczenie ma tez jakiej firmy posiadasz papierki. Kiedyś też miałem z tym problem i za radą forumowiczów przerzuciłem się na marke MIRKA i jestem zadowolony. Jeżeli masz SIA to musisz pamiętać o moczeniu przez kilka minut w wodzie przed rozpoczęciem procesu matowania.
kiler113 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 dobra udalo sie umeczyc te lampy 400-600-800-1000-1200-1500-2000-2500-3000, menzerna 400 i 2500, lacznie zeszlo mi sie z 6h roboty bo opor stawialy niesamowity te lampy
Rekomendowane odpowiedzi