embargo Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Nie za bardzo wiem o czym mówisz, to jest szkło , przerobiłem 5 kompletów zamienników i nie doszły mnie słuchy aby coś było nie tak.
PatrykTomszu Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Myślałem, że jest to pleksi.
radekn Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Niedługo dojdzie do mnie PlastX i chciałbym wypolerować lampy metodą mechaniczną (bo jak rozumiem ręcznie to byłaby katorga ) Do dyspozycji będę miał wiertarkę akumulatorową z krążkiem rzepowym. Czy do polerowania najbardziej przyda się gąbka polerska, filc czy może futerko z wełny owczej? (wszystko na rzepy dostępne na allegro) A może coś zupełnie innego możecie polecić?
g.pajak Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 A może coś zupełnie innego możecie polecić?Papierki, zwiększając gradację a potem ew. PlastX. Ale jest cały temat o tym Zresztą ma tylko 7 stron!!
radekn Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Ja wiem, że papierki wodne będą potrzebne, ale moje pytanie było inne - czym rozprowadzać PlastX.
bienek Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Gąbka albo "futerko" będą odpowiednie. Ja robiłem tym drugim i wszyło ładnie.
Tomek WRO Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 radekn, wcale nie taka katorga robić to papierem - nawet ręcznie. W zależności od stanu lamp efekt będzie lepszy. Ten temat ma kilka stron, poczytaj i popatrz co i jak robili inni koledzy
PatrykTomszu Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Wolałbym, aby skorzystać z tej http://www.autoren.pl/e-shop---renowacj ... hp?item=25
Rozwad Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Ja ostatnio ratowałem zdezelowaną lampę w A6, standardowo papier wodny od 600 do 2500, potem od FG500 do SF4000. Na koniec okazało się, że lampa jest również "zapuszczona" od wewnątrz, przez co jest jakby przydymiona... Dodatkowo na lampę poszedł MEGUIAR'S Headlight Protectant, jednak nie zauważyłem jakiego kolwiek efektu szczerze mówiąc, miejmy nadzieje, że coś tam chroni przynajmniej. FOTO: Przepraszam za jakość zdjęć, niestety pod ręką miałem tylko telefon
PatrykTomszu Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Myślę, że z zestawem o którym mówiłem nie przyniosłoby z pewnością gorsze . A cena jest . ..Nie mówię, że to jest złe, po prostu, że idzie lepiej i taniej.
manio49 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 PatrykTomszu, pokaż jakieś fotki z regeneracji Twoich lamp tym carexem.
PatrykTomszu Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Kiedy zrobię zdjęcia, więc mogę wysłać.
bizislawek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Dodatkowo na lampę poszedł MEGUIAR'S Headlight Protectant, jednak nie zauważyłem jakiego kolwiek efektu szczerze mówiąc No nie gadaj ;P ładnie nabłyszcza, niczym nowo położony klar na lampie. Moze, cos z aplikacja pokręciłeś.
Rozwad Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Aplikacja zgodnie z instrukcją. Fakt, że lampa była wypolerowana do perfekcji, więc może dla tego nie zauważyłem efektu... trzeba będzie to jeszcze raz przetestować przy okazji
embargo Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Na mnie też Headlight Protectant nie robi WOW a trochę lamp się przewija.
daniel87 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Na mnie też Headlight Protectant nie robi WOW zastanawiałem się właśnie nad zakupem jakiejś małej ilości do testu...czyli rozumiem, że równie dobrze lampy można przesmarować woskiem i efekt będzie ten sam
embargo Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Jak bywasz w Poznaniu to mogę Tobie odlać do testów Dużo większe wrażenie zrobił na mnie produkt Presta Headlight Sealant.
bizislawek Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 embargo mozesz podrzucic jakies foty przed i po zastosowaniu Presta Headlight Sealant. Kupiłes w Polsce, bo moje szukanie pozostało bezowocne, jesli chodzi o nasz rynek. Miedzy tymi produktami jest znaczaca roznica, ze po zastosowaniu megsa po kiku minutach jedziesz dalej a Presta juz lepsza zabawa ale filmik na youtube robie wrazenie.
manio49 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 bizislawek, u mxów jest ta presta.
embargo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Mam od MXów i jestem na etapie tworzenia fotorelacji.
Tomek WRO Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 U MXów widać, że dostępna jest tylko ta pasta do polerowania a nie do ochrony lamp
bizislawek Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Tomek WRO, past juz mam za duzo, a takie ochronne cudo chetnie bym zakupił, przetestował
embargo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Jest dostępna indywidualnie. Fajny produkt ale ma dość restrykcyjne etapy aplikacji np. - utwardzanie lampą UVA lub w świetle słonecznym przy odpowiedniej temperaturze i wilgotności.
malysz01 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Panowie mam pytanie. Czy po zmatowieniu lamp papierem wodnym można użyć autoglym srp jak nie mam nic innego?
Rekomendowane odpowiedzi