Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Aby uniknac kolejny raz czyszczenia plastikow z politur/ wosku potrzebuje informacji gdzie mozna kupic taka tasme ochronna (niebieska a u kolegi bodensee, widzialem taka kremowa/ zolta).

Wielkie dzieki za wszelkie Info.

Pozdro Kuba.

Posted

Kuba zobacz gdzie u ciebie w mieście są dostępne produkty firmy 3M- tej marki taśmy o nr. 2214 używam (zółta, oszerokości 2,5 cm). Koszt to 4,5 za rolekę. Bardzo ładnie się klei i odkleja. Także zdecydowanie polecam. Niebieska jest duuużo droższa.

Posted

Potwierdzam blue dolphin - bardzo miła :) ładnie się klei i, co ważniejsze, odkleja PLN16 w Castoramie.

3M 3434 nigdy w PL nie widziałem... a szkoda...

Posted

heh, pamiętam kiedyś będąc na praktyce w serwisie Volvo w Niemczech , wymienialiśmy szybę tylna w klapie :D nowa szyba włożona trzyma się,ale jak wiadomo jeszcze trzeba taśmą przykleić do nadwozia żeby klej dobrze złapał i szyba nie zjechała na nim :D po ok 1-2 godzinach pora odkleić taśmę i co ..... włącznie z taśma zniknął Clar :mrgreen: nie moja wina bo ja tylko na praktyce jako,żę wtedy byłem i nie ja to kleiłem tą taśmę wtedy :D a taśma jakiej użyto to jakaś coś a'la papierowa była , widocznie zbyt mocna nie nadająca się do karoserii , klapa i dach w miejscach gdzie była taśma zostało poddane polerce,ale niestety mało to dało, a miejsca po taśmie zostały aż przypalone od polerki,tak mocno zostało przypolerowane :roll: niby lepiej było,ale i tak robota schrzaniona .... od tamtej pory mam nauczkę , nauka na czyichś błędach nie jest zła :mrgreen:

Posted

Thomas, Dobre :mrgreen: ale dlatego stosuje sie te wlasnie tasmy 3M czyli : ciezko dostepna 3434 ; przetestowana przez Macka 2214 i blue dolphin o ktorej pisza PN, kabul, a tak apropo Blue dolphin'a czy tak konkretnie nazywa sie ta tasma czy to jest firma ???

Posted

http://bluedolphintapes.com/lanpl.html

Ogólnie to chyba nowość na naszym rynku bo znajomy co tym handluje z hurtowni miał pełno próbek dla klientów.

Jak wejdziesz do sklepu z farbami ,akcesoriami budowlanymi to od razu zauważysz bo w większości są to jedyne niebieskie taśmy jakie są ogólnie oferowane.

• 3 weeks later...
Posted
Potwierdzam blue dolphin - bardzo miła :) ładnie się klei i, co ważniejsze, odkleja PLN16 w Castoramie.

Zgadza się. W Castoramie są dwa rodzaje: szersza (48mm) oraz węższa (38mm). Szersza kosztuje około 19zł, węższa około 16zł. Obie mają po 55 metrów długości.

Posted
W Castoramie są dwa rodzaje

wczoraj byłem w Castoramie i nikt nie słyszał o takiej taśmie .... :?

Posted
wczoraj byłem w Castoramie i nikt nie słyszał o takiej taśmie ....
ja bylem jakies 2 tygodnie temu i zakupilem 6 sztuk :D i po malej probce potwierdzam :) ze
Potwierdzam blue dolphin - bardzo miła ładnie się klei i' date=' co ważniejsze, odkleja[/quote']

Polecam

Posted
W Castoramie są dwa rodzaje

wczoraj byłem w Castoramie i nikt nie słyszał o takiej taśmie .... :?

Może nie we wszystkich swoich marketach mają :? Ja kupowałem w tym na ul. Popularnej (W-wa). Są na stoisku z akcesoriami malarskimi.

Posted
Są na stoisku z akcesoriami malarskimi.

całe stoisko obszedłem, pytałem się nawet obsługi ... nikt nie słyszał o takiej taśmie ... może faktycznie nie każdy market ją ma .... :/

Posted

To strasznie drogo w tej castoramie. U mnie w zwykłym sklepie z farbami gdzie mają niezłą marżę ta chudsza kosztuje 12 zł a ta grubsza coś koło 15zł. W obydwu 5 metrów gratisie.

Posted
tutaj możesz sobie zamówić:

http://www.arscolor.pl/index.php?m=prod ... p=2&id=200

koszt 14,64 czyli całkiem sporo jak na taśmę

Polecam sklep - można się z nimi nawet dogadać co do ceny - rozmawiałem z pół roku temu z szefem i mówił, że te taśmy tak rzadko ktoś kupuje, że ucieszył się jak powiedziałem, że na razie wezmę sobie 5 rolek :) Taśmę oczywiście też polecam - jest rewelacyjna.

• 2 weeks later...
Posted

znalazłem ową taśmę Blue Dolphin :) ceny .... : 10zł za szerokość 38mm i 13 zł za 45mm bodajże :) oczywiście nie było to w Castoramie tylko w takim ogólnobudowlanym sklepie Fimal :)

• 2 weeks later...
Posted

czy mozecie powiedziec jakie szerokosci tasm najlepiej kupowac? ktore szerokosci sa najbardziej uzyteczne?

• 9 months later...
Posted

Odgrzeje trochę temat.

Używał ktoś czegoś takiego - SMART TEMP80C (aukcja nr 1074548959)

Posted

W IC jest w stałej ofercie 3M szr.38mm dł. 50m za niecałe 9 zł. Przynajmniej tak wynika z ich strony internetowej, oczywiście plus zniżki jak ktoś posiada ;)