analyzator Opublikowano 25 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 @Mumins haha blaszki chyba szybko wpadną squadra, tune ale wielkie dzięki! Pierwsza alfa Co do porównania. W pierwszym lifcie byłem wożony Wolałbym bez LCD Wciąż najładniejsze zegary LCD na rynku a funkcjonalność na plus. Jest setup retro look który wygląda jak zegary - pięknie. Takie bardziej lata 90.
AndrewZS Opublikowano 25 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 @analyzatorZburzyłeś mi światopogląd tą relacją. Od dłuższego czasu myślałem, że następnym moim autem będzie Tiguan, X3 lub Q3, ale po tym co pokazałeś choruję na Stelvio... 1
analyzator Opublikowano 25 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2024 Pierwsze 500km za nami więc producent pozwala już a wręcz zaleca jeżdżenie w pełnym zakresie obrotów i najlepiej na łopatkach. Można pocisnac. Alfa pojechała na lotnisko. O 4 rano. W mgle dziesieciolecia. I wróciła. Szybkie dwa dni u klientów w zagranicach. Źle dotarłem niewidzialna ale kto by się przejmował. Poprawię jutro. W nagrodę dostała full vpowera 100 a co @AndrewZS oglądam się za stelvio. Moim zdaniem niesamowicie wygląda w kolorze czerwonym. 6 2
analyzator Opublikowano 26 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2024 Zamówione zdjęcia na zewnątrz. Jako że było polatane a ja tak naprawdę nie skończyłem. Auto dostało czysty reinsless meguiars. I oczywiście drugą warstwę wosków. Teraz gotowy! U mnie na podjeździe twierdzi że ograniczenie jest do 90 na godzinę. Porządna motoryzacja 7 3
Lotek900 Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2024 @analyzator dziś spotkałem podobna do Twojej. 1 1
MMCzysci Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2024 @analyzator, ej, teraz przesadziłeś. Piękna ta Alfa, chociaż design ma już parę ładnych lat. Seria 5, czy A6 mogą jej pucować opony w kwestii wyglądu.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
kolargol Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2024 piękna, gratuluję @analyzator 1
skrzat06 Opublikowano 26 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2024 Krótko... Zazdroszczę piękny wóz, będzie miał u Ciebie dobrze pozdrawia właściciel 12 letniego Alfa Red 2 1
analyzator Opublikowano 26 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2024 @MMCzysci żona mnie próbowała przekonać ja siebie próbowałem przekonać. Oglądałem jeździłem Niemcami. Jak to powiedziałem mojej żonie. Jak kupię beemkę, to będę się czuł jakbym miał 50 lat. Ja kupię Alfa to będę się czuł na góra 30. Ma wady. Ja mam wady. Moja żona ma wady. A jest najlepsza Na parkingu stałem obok m pakietowej trójki. Dobrze zrobiłem @skrzat06 robi ten lakier. Cały czas się poznajemy ale podoba mi się jak on zmienia odcienie zależnie od światła. Między bordowym wiśniowym na prawie strażackim. 3
Zani Opublikowano 27 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2024 Super relacja i auto . U mnie wpadło nowe białe stelvio , jedyny suv który dobrze mi się prowadził . Na razie tylko umyty , niestety poprawki lakiernicze były po fabryce . Za dwa tygodnie leci na zabezpieczenie do @mx_nowicki 3
analyzator Opublikowano 27 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2024 @Zani pięknie wygląda. 1
analyzator Opublikowano 20 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2024 Trochę to zajęło ale chyba już wszystko wydetalowane. Uzupełnię w wolnej chwili macie zajawkę. 11 2
keza Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2024 @analyzator super pasują te zimowe felgi
analyzator Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 Skromne uzupełnienie. Mini projekt koła na zimę trwał z miesiąc ale to po kolei. Felgi to JR SL1. Firma, której nie brałem w ogóle pod uwagę bo skojarzenia mam z tunigowaniem civika. A niepotrzebne. Fele robione są ponoć w korei I "docinane" w polsce. Są wykonane jako flow-formed więc powiedzmy w połowie drogi między odlewanymi a kutymi. Ważą 9KG w rozmiarze 19x9. O ile miłość moja jest niezmienna i telefony wolę, to chcąc kupić drugi zestaw kół - chciałem coś innego. To co z nimi zrobimy? Risnales meguiarsem. Bogate odtłuszczanko Powłokowanko Akcesoria tak. Jak mi cięty aplikator nie skręca czy nie do końca dochodzi to improwizacja. Tip - powłoka nie wie czy jest nakładana za pomocą ładnych profesjonalnych akcesoriów Zanim udało się doprowadzić do obrazka poniżej minęło sporo czasu. 1. Giulia to głupi samochód. Opony przódy tył mają różne szerkości jak w jakimś ferrari. Jest to kluczowe dla bezpiecznego wożenia zakupów i dzieci do szkoły. Wytypowałem dwa modele opony - pirelli i bridgestone. Pirelli dwa tygodnie oczekiwania - czerwona kartka bo jak rozwalę to nie będę dwa kolejne tygodnie stał. Bridgestone udało się ściągnąć sprawnie ale przyód i tył przyjechały od dwóch różnych sprzedawców. 2. Montaż opon. Zakładamy i nie pasuje - haczy o zacisk. Wspominałem że Julka to głupi samochód? Zaciski z przodu są takie, że można zabić. Jak w jakims.. eh. Zamawiałem po fabrycznym et itd.. 3. Pojechałem na fitmencik i pomiary do ggarage. Jak nie znacie - robią od zera mistrzowskie samochody do driftu. Czad co tam się produkuje. Możecie sobie np zamówić fabrycznie nowe 2jz z mocą 1200 koni i kdodatkowo nitro. 4. Dystanse koledzy zamówili o speca co dorabia cnc na zamówienie. Na codzień raczej do motorsportu na plus, że teraz jest bez pierścieni. Na plus że jest lekko szerzej - 1cm przód i 7mm tył. Miałem wątpliwości ale siadło Telefony Są pełne gliny Ale to się zmieni. Psiknięte dla zasady deironem. Umpyte APC plus szampon BH. Pędzelki szmery bajery. Ta glina to serio k...a jakiś mijaczek został chociaż nie żałowałem czasu chemii i wody. Więc ponownie rinsless dla pewności czystości. Fronty przeleciany mckees prepem. który z nieznanego powodu postanowił przysychać w oczach. Ale dociera się spoko. Fajne widoki. Cztery dziewiatastki tylko w moim garażu. na na na na Fotek z odtłuszczania nie ma. Fronty poszły prepem. Bębny i wewnątrz poszło IPA bez rozcieńczania. I wracamy do art de shine wheel coat. Druga warstwa już bez bloczka żeby na pewno wmasować się w każdy zakamarek. Prawie zrobione Teraz jest okej Jak to siadło? No siadło Felgi z auta robią niezłego łobuza. I jest jak chciałem - coś zupełnie innego na zimę. Jeździ równie dobrze jak zestaw letni. Nie ma buły. Jest petarda. auto optycznie się poszerzyło. Zamykam PSB jako jednocześnie nowe otwarcie i podróż sentymentalną, wspominając foczkę. Mam nadzieję, że u niej wspaniale. Wesołych świąt! Do kolejnego! Mam nadzieję, że zima będzie krótka i już niedługo utopimy razem marzannę czy pozaklinamy wiosnę. 8 8
zeea Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 Wygląda świetnie, tylko ta dziura między oponą, a rantem błotnika razie strasznie. Może jakieś zestaw krótszych sprężyn 1
analyzator Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 @zeea chyba po podnoszeniu 20 km wcześniej. Siądzie jak było. Sprężyny bym rozważał ale doczytalem na squadra tuning, że przy zawieszeniu z regulowaną siłą tłumienia oni nie wsadzają innych sprężyn bo auto prowadzi się źle, wręcz sugerują, że niebezpiecznia. Trochę też się wzbraniam przed ingerencją w podwozie tego auta. Jak to jest pod spodem zrobione to głowa mała. Właściciel firmy, która od zera składa motorsport chodził pod autem i był wyraźnie ukontentowany. Kiedyś strzelę coś od dołu. Może okazja pojawi się szybko - w końcu to alfa romeo Śmieszne rzeczy w nowoczesnyc autach. Podnosimy auto a mi przychodzi .. email że kradną
zeea Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 @analyzator wrzuć faktycznie fotkę z ciekawości jak to od spodu wygląda. Mam teraz w garażu nowego T Crossa i od spodu to jest 1 wielki płat plastiku. Poniekąd lepsze to niż goŁa blacha jak w Japońcach.
analyzator Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 @zeea fajny kierunek chociaż w celu oszczędności paliwa zapwene tu też sporo plastiku wypłaszcza podłogę gdzie się da no i dyfuzor nie jest nakładką zderzaka. Zachwyca przestrzenna konstrukcja wahaczy, kielichy. Widać, że ktoś długo myślał nad tym, żeby do lidla jechać bezpieczniej Jak podniosę to wrzucę trochę detali.
Robak Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 11 godzin temu, analyzator napisał(a): 1. Giulia to głupi samochód. Opony przódy tył mają różne szerkości jak w jakimś ferrari. Wiele samochodów które mają architekturę podwozia tylnonapędową z silnikiem umieszczonym wzdłużnie ma takie rozwiązanie jak np. mercedes, bmw, lexus, infinity, cadillac, jaguar czy nawet kia stinger.
analyzator Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2024 @Robak mam świadomość. Zbijam się ale kup opony do tego auta...
Slovak Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2024 @analyzator, dobrze, że nie masz szerszych na przodzie jak w RS3 8Y 1
analyzator Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2024 @Slovak ekstremalny pomysł jak sprawić żeby auto zaczęło coś skręcać i wciąż trzymać silnik w przednim zderzaku
Gardor Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2024 3 godziny temu, Slovak napisał(a): że nie masz szerszych na przodzie jak w RS3 8Y Po premierze modelu rs3 8Y był problem z dostępnością opon zimowych w rozmiarze wymaganym przez producenta @analyzator ależ mi się podoba Twoje podejście do motoryzacji! Alfa sztos i rozwijaj temat i dodawaj ciekawostki z prac przy nim. 1
analyzator Opublikowano 29 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 Arłamów teraz. I po co było tyle pucować xD Alfa w piątek do serwisu. Prawdziwe Włochy planowo olej po dotarciu. Nie planowo coś śmierdzi nieszczelność wydechu lub ki diabeł. Auto wyciągnąłem na fajny spacerek. Autobany poprawnie. Nic nie pisze bo tu nie lubią jazdy z fantazją. Góry jeszcze bardziej spoko. Co za pojazd! Żona mówi że jej ciasno. Bagażnik łyknął wielką walizkę dwie miękkie torby i sanki. Że to się wygodnie pakuje w sedana nie będę ściemniał ale wykonał. Co się namęczyłem przy pakowaniu to dwa razy oddał w trasie. 5
keza Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 @analyzator na pocieszenie to teraz każdy samochód wygląda tragicznie jak jest używany na co dzień.
Rekomendowane odpowiedzi