Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

30kkm, ręczne myjnie i brak swirli...No cóż, to winszuje ;) Zostałbym bym póki co przy tym co masz, nic nie brakuje Lusso.

• Odpowiedzi 216
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dla niedowiarków ( ;) ) przy najbliższej okazji zrobię zdjęcie w słońcu.

W takim razie kupie szampon i wosk Lusso.

Jaki quick detailer?

[ Dodano: 15 Styczeń 2011, 15:47 ]

Co do wosku to na razie nie będe się porywał na Zymola lub Swissvaxa
Czemu? To Autko na to w 100% zasługuje ;)

Bo najnormalniej w świecie mnie na to nie stać, podejrzewam, ze nie zauważyłbym różnicy miedzy woskiem za te 250zł a za 500-600 - gra nie warta świeczki.

• Administrator
Opublikowano
Jaki quick detailer?

CG Pro-Detailer, uważam że nie ma sensu kombinować dalej bo to pewniak i ciężko o lepsze QD do naturalnego wosku.

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie, ile średnio schodzi detailera na jedno uzycie? Chodzi mi o to czy kupic wersje 3,8L czy wystarczy zwykłe pół litra, dla mnie lepsze byłoby poł litra ze względu, że zamówienie składałbym w showcarshine :) A 3,8L jest tylko w carspa

Opublikowano

Pół litra na taką ciężarówkę jak Twoja może się szybko zużyć. Mi na astrę kombi 100ml FK425 wystarczyło na trzy razy i kawałek. Nie wiem jak jest z wydajnością innych detailerów.

• Administrator
Opublikowano

Jan Wronowski, mi wychodzi mniej więcej 15-20 razy na jedno średniej wielkości auto. Masz spory samochód więc Tobie zejdzie więcej, ale mimo wszystko nie szedłbym w duże opakowanie. Skończy sie jedno, to będzie okazja do wypróbowania innego. A jak nie będziesz chciał innego to wtedy kupisz galon ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze felgi juz wyczyszczone i nawoskowane :)

Brud od razu puścił po uzyciu kwasowego płynu do felg - tak na przyszłość :)

Mam jednak zagwozdkę (znowu...) czy na wiosnę iść dalej z Lusso (skończył mi się tester) czy pojśc w stronę Duraglossa i kupić dedykowany cleaner, sealant, szampon i qd... Mam zagwozdkę dla tego, że bardzo lubię duży połysk po sealantach i tutaj Lusso mnie zawiodło... Chyba, że coś robiłem źle i dlatego wyszedł taki efekt... Powiem nawet wprost, że lepiej dla mnie wyglądał lakier po Megsie GC :o Lusso miało za to dużo lepsze krople...

Chciałbym poznać wszystkie argumenty za i przeciw sealantom jak i woskom naturalnym.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jan Wronowski, Jestem tu nowy i chciałbym się teraz wypowiedzieć Ciesze się że wybrałeś BMW :) jak dla mnie robią chyba najlepsze samochody w Europie i nie tylko (takie moje zdanie) przez moje ręce przewinęła się nie jedna Bawarka. Miodzio i Cieszę się że kupiona bryka jest z Bawaria Motors z którymi współpracuję Pozdrawiam ! :)

Opublikowano
Jan Wronowski, Jestem tu nowy i chciałbym się teraz wypowiedzieć Ciesze się że wybrałeś BMW :) jak dla mnie robią chyba najlepsze samochody w Europie i nie tylko (takie moje zdanie) przez moje ręce przewinęła się nie jedna Bawarka. Miodzio i Cieszę się że kupiona bryka jest z Bawaria Motors z którymi współpracuję Pozdrawiam ! :)

Heh, dzięki :) Jak na razie z BM nie miałem żadnych problemów i mam nadzieję, że nie będę miał :)

Opublikowano

w mojej rodzinie też nikt nie miał jak i z starymi tak i z nowymi :) ja jeszcze będę szukał do odrestaurowania e9tkę ;P

Opublikowano

Ponawiam pytanie :|

Mam zagwozdkę (znowu...) czy na wiosnę iść dalej z Lusso (skończył mi się tester) czy pójść w stronę Duraglossa i kupić dedykowany "cleaner" (#601 czy jakos tak), sealant, szampon i qd... Mam zagwozdkę dla tego, że bardzo lubię duży połysk po sealantach i tutaj Lusso mnie zawiodło... Chyba, że coś robiłem źle i dlatego wyszedł taki efekt... Powiem nawet wprost, że lepiej dla mnie wyglądał lakier po Megsie GC :o Lusso miało za to dużo lepsze krople...

Chciałbym poznać wszystkie argumenty za i przeciw sealantom jak i woskom naturalnym.

Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

Jan Wronowski, za sealantami przemawia z reguły większa wytrzymałość oraz łatwość czyszczenia auta,przeciwko gorsze kropelkowanie ( z reguły) i jak to niektórzy mówią,sterylny połysk.

Uważam że dla auta które nocuje pod chmurką i sporo jeździ sealant jest lepszym rozwiazaniem, ale dochodzą też tak subiektywne kwestie jak przyjemność pracy z fajnym,naturalnym woskiem ;) Z tego powodu znacznie częściej sięgam po Swissvaxa Saphira niż po Zaino Z2,mimo że temu drugiemu nic nie brakuje.

Opublikowano

Janku, z czystym sumieniem mogę polecić Ci Duragloss #601 & #111 - dają super połysk i ładnie kropelkują :) (mogę Ci wysłać MMSa z kropelkami na SaphirSchwarz BMW)

Do tego kupiłem Chemical Guys Hybrid V7 - to w fazie testowania.

Opublikowano

W takim razie nie ma się co zastanawiać, wbieram "zestaw" Duraglossa i za miesiac moze dwa atakujemy :)

Lubie ten szklisty połysk i wytrzymałość bo jeżdże dosyć dużo :)

Odnosnie gd to wybiore albo fast shine&clean (duragloss) lub własnie V7... Mógłbyś coś wiecej o nim napisac?

Pzdr

Opublikowano

Jezeli duzo jezdzisz i nie masz czasu na cotygodniowa zabawe w czysciocha samochodowego z czystm sumieniem moge polecic cos z nano powlok do lakieru. Kladziesz raz i masz spokoj na dluuugi czas, a jak masz ochote wycisnac cos wiecej zawsze mozesz pociagnac lakier jakims woskiem nie martwoac sie czy splynie za tydzien dwa czy miesiac :)

Opublikowano
moge polecic cos z nano powlok do lakieru.
Tzn?

Jest tego sporo na naszym rynku, co prawda nie wiem jak z jakoscia tych tanszych, np tego 1436694535. Na akucji podaja 2 lata, w co szczerze watpie za ta cene ale mozna poszperac/sprwadzic badz zamowic z UK.

• Administrator
Opublikowano

spons, naprawdę sądzisz że za 26 zł będziesz miał ochrone lakieru przez 2 lata ?

Opublikowano

Evo spons napisał "Na akucji podaja 2 lata, w co szczerze watpie za ta cene", więc wydaje mi się, że raczej nie wierzy w tą ochronę na 2 lata :) przynajmniej ja tak to zrozumiałam

• Administrator
Opublikowano

Produkty "nano" sa u nas od dłuższego czasu, przy czym nie bardzo wiem w czym maja być lepsze od tradycyjnych sealantów.