yesfan Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Godne polecenia są (z tych które używałem): Victoria Lite Cleanse Lusso Revitalizing Creme i droższe: Zymöl HD-Cleanse Cleaner Fluid Ponieważ już wosk masz (kiepski, takie drogie auto a taki wosk?) - polecam vicotrię, bo moim zdaniem jest bardzo uniwersalna. Proponuję również wypróbować lusso w komplecie z woskiem, całość kosztuje ok. 100 zł.
Jan Wronowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Słyszałem o Victorii Concourse, że jest niestety nietrwała... A samochód bardzo dużo jeździ... Mam jeszcze takie szybkie pytanie, czy glinka sama w sobie nie rusza wosku? tzn. "zdejmuje" wszystkie zanieczyszczenia ale wosku nie rusza? Myślałem właśnie nad duetem Lusso (cleaner + wosk) ale mam jeszcze prawie cała butelkę GC więc gdy tylko się skończy (a zamierzam woskowac jeszcze felgi 3-4 warstwy) to kupie duet Lusso lub Collnite 476... Pozdrawiam
yesfan Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Victoria to nie tylko jeden wosk i nie zgodzę się z twierdzeniem że jest nietrwała. No i poleciłem cleaner, który można zastosować pod dowolny wosk
Moderator rychu Opublikowano 2 Września 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Glinka zbiera wszystko razem z woskiem. Ktoś porównywał niedawno tanie woski z droższymi i nie widział różnicy na dobrze przygotowanej powierzchni a tu mamy idealną bo nową powierzchnię więc nawet tańszy wosk się sprawdzi. 7 tysięcy - słuszny przebieg w miesiąc
Jan Wronowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Aha, czyli jak uzyje glinki to cleanera juz nie muszę? Glinke czyści się poprzez jej zagniatanie?
yesfan Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Tak, czyści się przez zagniatanie. Ja jednak na nowym lakierze zastosowałbym cleaner zamiast glinki.
Moderator rychu Opublikowano 2 Września 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Glinka nie jest idealnym środkiem do usuwania starego wosku ale też nie jest dla niego obojętna. Do usunięcia starej warstwy wosku na forum polecane właśnie było użycie glinki a potem cleanera żeby doczyścić lakier na 100%. Glinkę się zagniata zabrudzoną stroną do wewnątrz i pracuje dalej. Piotrek ale zobacz ile Janek przejechał km w ciągu miesiąca, mimo nowego auta już pewnie pozbierał trochę smoły z naszych dróg, przynajmniej na dolnych partiach nadwozia.
Jan Wronowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 yesfan, dlaczego nie użyłbyś glinki na nowym lakierze? U mnie od nowości (tzn. gdy przejechałem pierwszy tysiąc km) były na dachu pojedyńcze kropki smoły czy czegos podobnego:)
yesfan Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Bo jest większe ryzyko narobienia rys jeśli się nieumiejętnie stosuje glinkę, a kropki od asfaltu można usunąć naftą albo dedykowanymi środkami.
Moderator rychu Opublikowano 2 Września 2010 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Jan Wronowski, Jak kupisz Bilt Hamber Soft i będziesz obficie moczył lakier i często zagniatał to się nic nie stanie.
Jan Wronowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Widzę, że opinie trochę rozbieżne Ale znając siebie będę uważał i dobrze moczył lakier... W kązdym bądz razie zobaczymy
SZyBA Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Dokładnie najważniejsze aby glinka i lakier co był mokry miał poślizg tzn ja bym co chwile polewał albo pryskał wodą.
Jan Wronowski Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Ok, dzieki za informacje
julian Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Jan Wronowski, jeśli przeszukasz forum, to znajdziesz test Victorii na moim aucie. wytrzymał w grudnio/styczniu w tym roku koło 7 tyogdni. jak na taki wosk, w takim klimacie, przy takim syfie na drogach, jest rewelacja. nietrwałość to mit akurat.
Jan Wronowski Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Julian Wystarczy janek Dzięki za info, poszukam tego tematu... Istnieje jakis "tester" tego wosku?
julian Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 z tego co wiem to nie, ale pytał Pawła @PN, on jest w temacie chyba najepiej poinformowany. oprócz lusso(fajne) rozważ też Race Glaze 55, nieco podobny do Victorii(choć zupełnie inny zapach), bardzo dobre efekty.
Jan Wronowski Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Zapach wg. mnie odgrywa trzecio-rzędne (lub nawet czwarto ) znaczenie: trwałość -> wet look -> blask -> zapach Chyba zdecyduję się na Lusso (cleaner + wosk), cleaner zapewne w niedalekiej przyszłości, natomiast wosk wtedy, gdy skończy mi się Gold Class (a powinien skończyć się dosyć szybko bo zamierzam zrobić samochód znajomych oraz na swoim używac kilku warstw do felg ) Pozdrawiam
yesfan Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Kup od razu komplet lusso tj. cleaner plus wosk, w końcu za te pieniądze nie natankujesz swojego BMW nawet po połowy! Wosk będzie cieszył o wiele dłużej. Jak się znudzi to proponuję swissvaxa dedykowanego BMW. W tym przypadku koszt nieco przekroczy jedno tankowanie
Administrator Evo Opublikowano 3 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Fajny przelicznik
yesfan Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Woskowanie zamiast jeżdżenia ma same zalety! Np. jest zazwyczaj bezpieczniejsze, tańsze, lakier zyskuje a nie traci, nie zużywamy opon, środowisko czystsze, jesteśmy w domu, korki mniejsze, człowiek się lepiej czuje, bo i ruch i świeże powietrze, a na koniec to zadowolenie i przekonanie że jest genialny połysk, a nowy (droższy wosk) jest lepszy od starego!
Jan Wronowski Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Hehe fajny przelicznik;) niestety samochodu uzywam głownie do pracy itd... Wiec nie mogę nie jeździć.. Kupię jednak (przekonaliscie mnie... Ah ta siła forum ;D) wosk + cleaner lusso do tego glinke bh soft Przepraszam ale dzisiaj nie będzie zdjęć... Lakier zbyt brudnych na wosk (Smola, syf z drogi itd...) tylko go umylem zrobiłem plastiki felgi i opony bez woskowania całości... Wiec efekty moich prac za około tydzień... Swoją droga, czy mogę wyczyscic glinka światła z przodu? Jak z trwałości wosku lusso?
Administrator Evo Opublikowano 4 Września 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Jan Wronowski, możesz glinkować dowolną powierzchnie na aucie, dopóki jest ona gładka Czyli światła, szyby, lakier, progi etc.
Jan Wronowski Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Ktoś się orientuje jak jest z trwałością wosku Lusso Oro?
julian Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 jest na tyle niedługo na rynku, że mało osób miało okazję się przekonać! Pytaj Pawła @PN, on wie o nim najwięcej(przypuszczam).
Rekomendowane odpowiedzi