Carire Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Pavlik, a kto niby broni żeby go położyć i zobaczyć jak to może być? Wiesz jak jest, trzeba wszystkiego wypróbować a jak nie podejdzie to jak wyżej pisaliscie giełda i tak w koło macieju się to toczy;)
Pavlik Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Carire, próbowałeś już coś podzieliłbyś się obserwacjami
Carire Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Pavlik Kupuje właśnie i na wiosne i pójdą pod coś ciekawego Megs Show Glaze i właśnie CLEARKOTE VANILLA HAND GLAZE i wtedy dam znać
JM63 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Panowie, VHG bardzo lubi się z Zymolami, a przynajmniej z Carbonem, Titanium, Atlantique i Concours Np tak wygląda tygodniowy Carbon na VHG Carire, Pamiętaj, że VHG jest ścierny, więc kładzenie go na HDC trochę nie ma sensu Jeśli już to odwrotnie- próbowałem i było ok
Carire Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 JM63, no w sumie masz racje ale z ciekawości i tak zrobie maskę tak jak pisałem aż z ciekawości położe glasura na niego A kladł ktoś z was moze cos ciekawego na Autobrite Cherry Glaze?
JM63 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 A kladł ktoś z was moze cos ciekawego na Autobrite Cherry Glaze? Carbona, fajnie się sprawdza w opcji: lakier w kiepskim stanie- mycie, glinka, Cherry glaze rotacją na żółtym 3M i na to wosk. Chyba nawet atlantique z mojego filmiku leżał na VHG + HDC
Carire Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 A kladł ktoś z was moze cos ciekawego na Autobrite Cherry Glaze? Carbona, fajnie się sprawdza w opcji: lakier w kiepskim stanie- mycie, Glinka, Cherry glaze rotacją na żółtym 3M i na to wosk. Chyba nawet atlantique z mojego filmiku leżał na VHG + HDC Cherry na zółtym a nie na finishowym padzie? I jaki lepiej sie sprawował VHG czy HDC? Megsa 7 uzywales może?
JM63 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Na żółtym. Jakieś tam cząsteczki ścierne ma, żółty dość mocno tnie, ale zostawia niezłe wykończenie, więc jeśli chcesz ładnie odżywić lakier w krótkim czasie to bierzesz żółtego + CG i na to wosk, żeby efekt był dłuższy Z VHG też przeważnie używam żółtego 3M'a zamiast finish'u, nawet ostatnio na spocie testowałem taką kombinację na masce Insigni i po usunięciu wypełniaczy sprawdzałem pod halogenem i Led Lenserem czy usunął holo po żółtym korku. Usunął Kiedyś pisałem, że VHG nie lubi się topową półką, ale błąd leżał po mojej stronie- robiłem porównanie Atlantique'a na VHG lub HDC, ale chyba za bardzo przygrzałem wosk po stronie Clearkote'a i spłynął momentalnie. Później bezpośrednich porównań nie robiłem. Dla mnie VHG ma ogromny plus- możesz zrobić całe auto i na końcu go bez problemu spolerować i tak jak Evo wspominał- nawet jeśli gdzieś spod listwy wycieknie trochę wody to nie ma takiego problemu jak przy HDC. Do tego moim zdaniem jest bardziej śliski niż HDC dzięki czemu wosk rozprowadza się jeszcze lepiej Wygląd też fajny- trochę szklistości CF pro, trochę głębi HDC Z Megsa używałem tylko Endurance'a, Glass Cleaner'a i Słoneczka, więc nie pomogę zbytnio trochę zeszliśmy na nurt cleanerów
Moderator krd Opublikowano 27 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 nawet jeśli gdzieś spod listwy wycieknie trochę wody to nie ma takiego problemu jak przy HDC. Ja nie zauwazylem problemow wynikajacych z tego.
lu5asz Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Czy dostane gdzies sampler zymol carbon ? Jesli tak to jaki koszt takiego samplerka.Niestety coraz bardziej sie nakrecam na zymola W dziale SPRZEDAM jest sampler tego wosku do sprzedania
Administrator Evo Opublikowano 29 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=288082 Wysoka półko, dokąd zmierzasz.......?
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2012 to takie detailingowe Jaja Faberge
Moderator krd Opublikowano 30 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Nastepny bym zrobil w opakowaniu z bursztynu...
Carire Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 nie no teraz chyba nie maja byc swieta wielkiejnocy... Ale wymyślają tam na wyspach;)
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 30 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Wysoka półko, dokąd zmierzasz.......? ooo i znowu coś dla mnie nie wiem dokąd zmierza ale ja chyba zamknę oczy...
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 30 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 tak myślę, że producenci "wysokiej półki" zaczęli okradać babcine kredensy inne wytłumaczenie mi nie przychodzi na myśl.
ShiningCar Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 To się nazywa powrót do korzeni Zresztą to tak jak np. z modą... kobiety coś powinny o tym wiedzieć Istotne jest wnętrze
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 30 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 To się nazywa powrót do korzeni aaa, że to takie woskowe hipsterstwo?
Carire Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 ja tam wole tak jak jest a nie wracac do korzeni czy. do jajka
ShiningCar Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 aaa, że to takie woskowe hipsterstwo? "Dla prawdziwego hipstera modne jest to, o czym jeszcze nikt nie wie, że jest modne. Z tym że prawdziwy hipster nigdy nie powie o sobie, że jest hipsterem. To byłoby bardzo niemodne." ja tam wole tak jak jest a nie wracac do korzeni czy. do jajka Przecież to pół żartem było napisane? A tak poważnie skoro jest klient to i jest produkcja
BartekB Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=288082 Obrazek Wysoka półko, dokąd zmierzasz.......? Wygląda jak urna z prochami Wole tradycyjne słoiczki SV czy Z
daniels Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 To juz klasyczny przerost formy nad trescia... Dla mnie idealem byly by woski zymola w sloikach sv
Griffe Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Cos w tym jest, ale w starych sloiczkach
Rekomendowane odpowiedzi