Pinaa Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Witam wszystkich serdecznie, Czy ktoś moglby mi pomóc. Dwa tyg temu na mojej panterze :) Hyundai i30 zobaczyłam dziwne plamy, sądziłam, że to brud, jednak po umyciu go wczoraj plamy pozostały... Czy jest na to jakiś sposób?
Pinaa Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Ogolnie myty jest na myjce samoobslugowej, a zdarzało się też mycie ręczne przy użyciu mieszanki wody z płynem do naczyn i płynu do okien
RoBee Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Mi to wygląda na jakąś reakcję chemiczną z klarem. Biorąc pod uwagę, że nie do końca wiesz co na niego wylewasz, to ciężko coś tu pomóc. Będzie to trzeba spróbować wypolerować żeby się przekonać jak poważna to sprawa.
Pinaa Opublikowano 4 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2021 Dziękuję, też podejrzewam, że może być to reakcja chemiczna,niestety. Dam go do polerowania i zobaczymy co dalej. Dziękuję!
Moderator Streat Opublikowano 4 Października 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Października 2021 10 godzin temu, Pinaa napisał: Dziękuję, też podejrzewam, że może być to reakcja chemiczna,niestety. Dam go do polerowania i zobaczymy co dalej. Dziękuję! Znajomy miał podobny efekt na czarnych dekorach, przepolerowałem je i wyszły na igłe a myslałem ze trzeba bedzie to lakierować a to ładnie zeszło. 1
Dante05 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2021 Jest to opad/zanieczyszczenia z komina. Ludzie różne rzeczy wypalają i osadza się na lakierze. Zapewne jest tego najwięcej na dachu, klapie i masce? Dokładnie umyj i ręcznie cleanerem lekkościernym zejdzie. 1
Pinaa Opublikowano 4 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2021 Tak, potwierdzam, na klapie i masce najwięcej, dach? Hmm nie widziałam z racji wzrostu ale sprawdzę. Dziękuję serdecznie.
Pinaa Opublikowano 6 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 W dniu 4.10.2021 o 21:18, Dante05 napisał: Jest to opad/zanieczyszczenia z komina. Ludzie różne rzeczy wypalają i osadza się na lakierze. Zapewne jest tego najwięcej na dachu, klapie i masce? Dokładnie umyj i ręcznie cleanerem lekkościernym zejdzie. A czy moglbys polecić mi sprawdzony cleaner lekko ścierny z aplikatorem?
analyzator Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 @Pinaa 100ml sample dodo juice lime prime (nie lite) + aplikator tricolor
Pinaa Opublikowano 6 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 @analyzator dziękuję ☺
Pinaa Opublikowano 12 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Dante05 a przy aplikacji Cleanera lekko ściernego mogę narobić sobie hologranow?
analyzator Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Pinaa nie, chyba, że panel nie będzie czysty.
Pinaa Opublikowano 12 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @analyzator dziękuję serdecznie @Dante05 a przy aplikacji Cleanera lekko ściernego mogę narobić sobie hologranow? @analyzator a mozesz mi polecić kosmetyk do usunięcia zanieczyszczeń, plam na szybie i plastikach zewnętrznych? 44 minuty temu, analyzator napisał: @Pinaa @analyzator
analyzator Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Pinaa szyby - jakie zabrudzenia? plastik, gładki, świecący, fakturowany, nielakierowany?
Pinaa Opublikowano 12 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @analyzator takie zabrudzenia jak na zdjęciach wyżej, one są na całym aucie, szybach i plastikach, plastik gładki, polmat z lakieru zejdzie za pomocną cleanera, a co do szyb i plastikow mam zagwozdkę..
analyzator Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Pinaa z szyb pewnie tak - powinno zejść cleanerem. Co do plastików daj jakieś fotki bo jak nie są blyszczace może być problem.
Dante05 Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 @Pinaa Nie zrobisz hologramów, do szyb także cleaner. Jeśli goły plastik strukturalny nie lakierowany to spróbuj delikatne APC i magiczna gąbka, jeśli plastik normalnie lakierowany to cleaner. 1
Rekomendowane odpowiedzi