Odrosnake Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Cześć, Mam położoną powłokę ceramiczna na samochodzie. Niestety nazbierało się trochę rys i chciałbym to zniwelować. Pomożecie z doborem odpowiednich produktów, żeby pozbyć się rys na ceramice? Jakie pasty, pady itp żeby tez nie zniszczyć powłoki. Z góry dzięki za odpowiedź!
andrew-mks Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Powłoki ceramicznej się nie poleruje. Jaka to powłoka? może spróbuj podgrzać opalarką jeżeli jest self-healing
MirekGTS Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Może car pro essens plus, to środek do naprawy powłoki. Polerowaniem to raczej się usuwa powłoki.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zwykła polerka zdejmie powłokę. Masz trzy opcje: Polerujesz, zdzierając powłokę z lakierem Zostawiasz tak jak jest i płaczesz, że masz rysy Kupujesz Essence plus i oglądasz instruktaże jak z tego korzystać
Odrosnake Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Niestety nie mam pojęcia jaka to powłoka bo była robiona w studiu detailngowym którego już nie ma… wydaje mi się że zostałem wyrabany na kasę bo samochód posiada więcej rys niż przed powłoka. Po umyciu strasznie to wyglada.
krzygaj Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Odrosnake pytanie czy auto było myte zgodnie ze sztuką...
Odrosnake Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @krzygaj Właśnie tutaj bym polemizował. Wybiorę coś co koledzy proponowali i zobaczymy co z tego będzie
ghost Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Kiedy powłoka była kładziona? Czy jest jeszcze intensywny efekt hydrofobowy? Powyższe pytania pomogą odpowiedzieć czy może już jednak czas na nową czy ratować obecną
Odrosnake Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @ghost Powłoka siedzi na samochodzie ok roku. Efekt hydrofobowy jakiś tam jest, ale bez szału. Maska, klapa tylna raczej brak efektu hydrofobowego. Mycie ręczne na bieżąco. Na masce efekt od samego początku słaby i była tam nakładana ponownie powłoka na podstawie gwarancji. Ogólnie ceramika podobno bardzo dobrej jakości. 3 lata bez problemu powinna wytrzymać, ale najwidoczniej tylko teoretycznie…
andrew-mks Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 A ile zapłaciłeś z ciekawości za całość? i wiesz czy polerowali auto przed aplikacją powłoki?
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Powloka czy roczna, czy 5 letnia powinna byc serwisowana co ok. pol roku , a czy Twoja byla? Na razie opis wskazuje jej zatkanie i byc moze ze pomoze odetkanie. Co do rys to bez obejrzenia na wlasne oczy sie nie wypowiadam .
Odrosnake Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @andrew-mks zaplacilem 3tys. Audi A3 8V sportback. @powalla Jeśli mówisz, że zatkana to jesteś w stanie pomóc jak ją odetkać?
kedar Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 A z ciekawości, taka powłoka zejdzie przy ręcznej pracy pastą? No nie wiem typu UC albo SwirlX ? Czy zostaje tylko maszyna ?
powalla Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Odrosnake napisał: jesteś w stanie pomóc jak ją odetkać Oczywiście ! Na górze po prawej jest okienko "szukaj" , więc tylko wpisz w nie "odetkanie" i wyskoczą 2 strony tematów o tym problemie , a jeśli wolisz popatrzeć zamiast czytać, to na YT wpisz to samo i poszukaj filmik np. MX Nowicki 4
Rekomendowane odpowiedzi