Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam położoną powłokę ceramiczna na samochodzie. Niestety nazbierało się trochę rys i chciałbym to zniwelować. Pomożecie z doborem odpowiednich produktów, żeby pozbyć się rys na ceramice? Jakie pasty, pady itp żeby tez nie zniszczyć powłoki. Z góry dzięki za odpowiedź! 

Opublikowano

Może car pro essens plus, to środek do naprawy powłoki. Polerowaniem to raczej się usuwa powłoki.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zwykła polerka zdejmie powłokę.

Masz trzy opcje:

Polerujesz, zdzierając powłokę z lakierem

Zostawiasz tak jak jest i płaczesz, że masz rysy

Kupujesz Essence plus i oglądasz instruktaże jak z tego korzystać

Opublikowano

Niestety nie mam pojęcia jaka to powłoka bo była robiona w studiu detailngowym którego już nie ma… wydaje mi się że zostałem wyrabany na kasę bo samochód posiada więcej rys niż przed powłoka. Po umyciu strasznie to wyglada. 

Opublikowano

@ghost Powłoka siedzi na samochodzie ok roku. Efekt hydrofobowy jakiś tam jest, ale bez szału. Maska, klapa tylna raczej brak efektu hydrofobowego. Mycie ręczne na bieżąco. Na masce efekt od samego początku słaby i była tam nakładana ponownie powłoka na podstawie gwarancji. Ogólnie ceramika podobno bardzo dobrej jakości. 3 lata bez problemu powinna wytrzymać, ale najwidoczniej tylko teoretycznie…

Opublikowano

Powloka czy roczna, czy 5 letnia powinna byc serwisowana co ok. pol roku , a czy Twoja byla? Na razie opis wskazuje jej zatkanie i byc moze ze pomoze odetkanie. Co do rys to bez obejrzenia na wlasne oczy sie nie wypowiadam . 

Opublikowano

A z ciekawości, taka powłoka zejdzie przy ręcznej pracy pastą? No nie wiem typu UC albo SwirlX ?  Czy zostaje tylko maszyna ?

Opublikowano
Godzinę temu, Odrosnake napisał:

jesteś w stanie pomóc jak ją odetkać

Oczywiście ! 

Na górze po prawej jest okienko "szukaj" , więc tylko wpisz w nie "odetkanie"  i wyskoczą 2 strony tematów o tym problemie , a jeśli wolisz popatrzeć zamiast czytać, to na YT wpisz to samo i poszukaj filmik np. MX Nowicki

• Lubię to 4