Musclecar Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Witam, zaznacze odrazu ze jestem nowicjuczem w tematach detailingu, jako ze jestem w goracej wodzie kąpany odrazu zamowilem bez wiekszej wiedzy pasty pady i polerke, prosilbym o odpowiedz czy dobre materialy kupilem i czy dobrze mysle jak co robic. A mianowicie kupilem : polerke Da Yato do tego tarcze 125mm i pady one step oraz czerwona Royala pasta menzerna 3 w 1 cleaner soft żółty do czarnego lakieru wosk soft 99 do czarnego ipa 5l docelowo dwa samocchody odświezenie lakieru usuniecie drobnych rys i nadanie blasku i zabezpieczenie taki jest cel. Mam pytanie czy jak na pierwszy ogien pojdzie menzerna to dawac po niej cleaner czy kupic Jakas jeszcze finiszowa paste dodatkowo? Czy niedawac cleanera ? Wiem ze pospieszylem sie z zakupem i niewiem czy wogole ten cleaner potrzebny? Moze lepiej po menzernie cos innego? Co wg Was nada jeszcze bardziej lepszy efekt ?
powalla Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Najlepszy efekt da ... lektura forum plus praktyka. 3
xadamx Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 5 godzin temu, Musclecar napisał: czy jak na pierwszy ogien pojdzie menzerna to dawac po niej cleaner Nie. 5 godzin temu, Musclecar napisał: czy kupic Jakas jeszcze finiszowa paste dodatkowo Nie. 5 godzin temu, Musclecar napisał: menzerna 3 w 1 Nie spodziewaj się spektakularnych efektów. Jeżeli cos ci wyjdzie z tą menzerną to raczej nie widzę sensu kłaść na to dodatkowo wosk. Pasta sama w sobie go zawiera. 5 godzin temu, Musclecar napisał: polerke Da Yato do tego tarcze 125mm i pady one step oraz czerwona Royala pasta menzerna 3 w 1 cleaner soft żółty do czarnego lakieru wosk soft 99 do czarnego ipa 5l Brakuje ci jeszcze produktów do dekontaminacji lakieru, brakuje ci glinki/rękawicy do glinkowania, brakuje ci mikrofibr. To tak na szybko. Ale jak @powalla napisał - czytaj forum bo widać, że wiedzę masz menzerną, znaczy mizerną.
Musclecar Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 No o mikrofibrach glince itp niepisalem bo to jasne to oczywiscie posiadam, wydaje mi sie ze ten wosk menzerny w pascie to za malo 5 godzin temu, powalla napisał: Najlepszy efekt da ... lektura forum plus praktyka. Praktyka jak najbardziej ale nie po to jest forum zeby nabijac posty jw tylko podpowiedziec
analyzator Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Pasta trzy w jednym zawiera już zabezpieczenie. Możesz na nią położyć nawet powłokę pytanie tylko o sens i jak szybko to spłynie.
powalla Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nabijasz posty to raczej Ty i proponuje Ci zaczac czytac forum, bo wiedza tutaj zawarta jest po to by z niej czerpac, a nie zakladac ciagle te same tematy.
MMCzysci Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 To już nie lepiej zrobić finish i jakieś porządne zabezpieczenie, niż bawić się w AIO?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Apovsky Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Musclecar napisał: No o mikrofibrach glince itp niepisalem bo to jasne to oczywiscie posiadam, wydaje mi sie ze ten wosk menzerny w pascie to za malo Praktyka jak najbardziej ale nie po to jest forum zeby nabijac posty jw tylko podpowiedziec Jeżeli Ci się wydaje że wosk menzerny w paście to za mało, to rób tak jak Ci się wydaje, a nie zadajesz pytania, z których i tak nie zamierzasz skorzystać. 9 godzin temu, Musclecar napisał: docelowo dwa samocchody odświezenie lakieru usuniecie drobnych rys i nadanie blasku i zabezpieczenie taki jest cel. Mam pytanie czy jak na pierwszy ogien pojdzie menzerna to dawac po niej cleaner czy kupic Jakas jeszcze finiszowa paste dodatkowo? Czy niedawac cleanera ? Wiem ze pospieszylem sie z zakupem i niewiem czy wogole ten cleaner potrzebny? Moze lepiej po menzernie cos innego? Co wg Was nada jeszcze bardziej lepszy efekt ? Jak menzerna to bez clenaera. Jak menzerna 3in1 to bez wosku, bo już go zaaplikowałeś w 3in1. A jeżeli nie wierzysz ludziom na forum, to pozostaje Ci to sprawdzić i zrobić po swojemu. IMO Kup sobie inną pastę do one stepa, którą wymyjesz po wypracowaniu, a po tym wrzucisz fusso. Albo inna droga - użyj cleanera którego kupiłeś i na niego smaruj fusso. 1
Musclecar Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 2 godziny temu, powalla napisał: Nabijasz posty to raczej Ty i proponuje Ci zaczac czytac forum, bo wiedza tutaj zawarta jest po to by z niej czerpac, a nie zakladac ciagle te same tematy. Pierwszy raz na forum grzecznie pytam a wyskakujesz z jadem, ja tu niezamierzam sie klocic ale chyba po to jest forum zeby o cos zapytac, twierdzisz ze trzeba czytac- pokaz mi taki sam temat ze ktos o to pytal? Po drugie jesli sa tu wg ciebie odpowiedzi na kazdy temat bo jestes alfa i omega to po co wogole istnieje te forum? Zeby tylko nabijac posty kazdemu „poczytaj sobie”, przystopuj jesli masz zly dzien nie wszyscy musza byc tak doswiadczeni i z taka wiedza a poza tym zamiast pisac te glupoty to spożytkuj klawiature i odpisz grzeczniej 2 godziny temu, Apovsky napisał: Jeżeli Ci się wydaje że wosk menzerny w paście to za mało, to rób tak jak Ci się wydaje, a nie zadajesz pytania, z których i tak nie zamierzasz skorzystać. Jak menzerna to bez clenaera. Jak menzerna 3in1 to bez wosku, bo już go zaaplikowałeś w 3in1. A jeżeli nie wierzysz ludziom na forum, to pozostaje Ci to sprawdzić i zrobić po swojemu. IMO Kup sobie inną pastę do one stepa, którą wymyjesz po wypracowaniu, a po tym wrzucisz fusso. Albo inna droga - użyj cleanera którego kupiłeś i na niego smaruj fusso. Mylisz sie - ja nie pisze jak mi sie wydaje tylko pytam czy takie polaczenie ma sens a ty chcesz zablysnac jak kolega wyzej madrosciami 1
MMCzysci Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nie ma sensu. Sorry, ja też kiedyś zaczynałem i chciałem szybko, ale tekstami "odstaw klawiaturę"... idziesz w złą stronę Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Musclecar Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 2 godziny temu, MMCzysci napisał: To już nie lepiej zrobić finish i jakieś porządne zabezpieczenie, niż bawić się w AIO? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Mozliwe ze masz racje ja dopiero zaczynam przygode z detailingiem i odrazu zakupy poszly na to co wydawalo mi sie ze bedzie ok, Zrobilem blad wydalem kase i szukam rozwiazania jakie teraz byloby najlepsze Teraz, MMCzysci napisał: Nie ma sensu. Sorry, ja też kiedyś zaczynałem i chciałem szybko, ale tekstami "odstaw klawiaturę"... idziesz w złą stronę Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka No sorry ale czy uwazasz ze pomoc osobie ktora o cos pyta - to odrazu tak odpisywac - no to ok, niemam pytan pozdr
Apovsky Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 6 godzin temu, Musclecar napisał: wydaje mi sie ze ten wosk menzerny w pascie to za malo [...] 15 minut temu, Musclecar napisał: Mylisz sie - ja nie pisze jak mi sie wydaje [...] Odpowiedzi na twoje pytania już padły w tym temacie, zatem chyba wiesz co robić.
powalla Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 2 godziny temu, Musclecar napisał: zamiast pisac te glupoty to spożytkuj klawiature Ty odstaw klawiaturę i działaj! Jakbyś przed bezmyślnym klepnięciem tutaj tematu zaczął czytać forum, to wiedziałbyś że kupiłeś badziewną pastę , bezsensowny przy Twoich zamiarach cleaner i tym samym wosk ... Ipę zresztą też kupiłeś niepotrzebnie (dla Twoich zamiarów) . 1
xadamx Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Panowie spokojnie. Forum jest po to aby sobie wzajemnie pomagać bez względu czy ktoś po raz setny pyta o to samo czy nie. Kolego @Musclecar tym co już masz coś tam zrobisz chociaż efekt dupy nie urwie (tak mi się wydaje bo nigdy mizerną 3w1 nie pracowałem). Jeżeli chcesz coś lepszego, co lepiej dopracuje Ci lakier zainwestuj w lepszą pastę. Części informacji możesz uzyskać np. tutaj IPA, którą kupiłeś się nie popsuje. Nie przejmuj się, póki co, nietrafionym zakupem. Przyjdzie czas to ją wykorzystasz. Zainwestuj też w jakieś futerka do cięcia, bo czasem gąbki nie dają rady. Nie wiemy o jakich lakierach (autach) mowa w Twoim przypadku, czy te lakiery są fabrycznie położone itd. Dużo jest zależności. Tutaj masz przykład co potrafi pasta 3D Car Care ACA500 z padem Evoxa SLEEKER DA MASTER WOOL FURIOUS LILY Short Hair Cutting Pad na lakierze Skody: Także zaczynaj czytać forum bo to podstawa aby posiąść jakąś wiedzę w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi