Skocz do zawartości

Produkt z Chin : Flamingo F112 Crystal Coating

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie produktu, który przyszedł z Chin, za "śmieszne pieniądze":

Flamingo F112 Crystal Coating 

Czy to rzeczywiście powłoka ceramiczna? Dziś użyłem tego produktu na felgi aluminiowe. Ma formę "mleczną", rzadką; coś jakby gęstsze mleko. Czy ktoś testował ten produkt? Według mnie to raczej jakiś QD, bo konsystencja nie wskazuje na powłokę ceramiczną... Myślę, że to jakiś wosk 😀.... Ale może się mylę? 

Co to może być naprawdę?? 

Ktoś z was to testował? 

Widząc opinie z całego świata, to wszyscy są zachwyceni....... 🤔

https://eurocarfit.com/flamingo-car-waterproof-crystal-coating/

> € 7,56  16%OFF | Revêtement de peinture en céramique cristal de 250ml | Soins de peinture, revêtement Nano hydrophobe, liquide de polissage étanche et à haute brillance, cire de polissage 8.82oz
https://a.aliexpress.com/_BSkQCT

Screenshot_20201127_175737_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_20201127_175745.jpg

Opublikowano
30 minut temu, prolife napisał:

Flamingo F112 Crystal Coating 

http://www.flamingocarcare.com/productShow.asp?id=98&productSort=14 - z opisu wynika, że jest to chyba wosk w sprayu oparty na syntetycznych polimerach. Wg producenta, w tym wosku zastosowano technologię Anti-Fouling, która jest technologią stosowaną w produkcji farb do kadłubów, a mającą na celu zabezpieczanie powierzchni kadłubów przed porostami...

Opublikowano
3 minuty temu, Eidos71 napisał:

http://www.flamingocarcare.com/productShow.asp?id=98&productSort=14 - z opisu wynika, że jest to chyba wosk w sprayu oparty na syntetycznych polimerach. Wg producenta, w tym wosku zastosowano technologię Anti-Fouling, która jest technologią stosowaną w produkcji farb do kadłubów, a mającą na celu zabezpieczanie powierzchni kadłubów przed porostami...

To badziewie nie jest? 🤔 to taki "lepszy" wosk w płynie...... 😉

• Moderator
Opublikowano
32 minuty temu, prolife napisał:

To badziewie nie jest? 🤔

no porostów na felgach raczej nie ma 😂 

Masz niebywałą okazje przetestowac produkt a może być ciekawym 😉 @rygryss testował wosk z Ali i z tego co pamietam jeden go bardzo pozytywnie zaskoczył trwałoscia jak i aplikacja wiec moze to byc fajny qd/qw 😄 

• Okay 1
Opublikowano
14 minut temu, Streat napisał:

no porostów na felgach raczej nie ma 😂 

Masz niebywałą okazje przetestowac produkt a może być ciekawym 😉 @rygryss testował wosk z Ali i z tego co pamietam jeden go bardzo pozytywnie zaskoczył trwałoscia jak i aplikacja wiec moze to byc fajny qd/qw 😄 

Też tak myślałem 😀 choć uznajmy, że dla nas "porosty" 😁 to - owady 👍😅 = do słownika! 😆

Dziś położyłem na dwie felgi po krwistej "Marry", umyciu, odtłuszczeniu roztworem IPA (50/50) z prawej strony, a z drugiej, na kolejne dwie..... Fusso 99. 😁 Test rozpoczęty 🙃

Ps. Ciekawe, że dziś F99, na aluminiowych felgach zaczął mi wysychać "jak szalony" (czego nie zauważyłem przy temperaturze ok. 15 stopni na karoserii) bardzo szybko..., przy ok. 6 stopniach... Dosłownie ok. 4 minutki, i robiła się "skorupka". 

A kładziony tydzień temu na karoserię, w ok. 15 stopni, wysychał dopiero po 10 min, jak nie dłużej... 

Opublikowano

Ps. Ciekawe, że dziś F99, na aluminiowych felgach zaczął mi wysychać "jak szalony" (czego nie zauważyłem przy temperaturze ok. 15 stopni na karoserii) bardzo szybko..., przy ok. 6 stopniach... Dosłownie ok. 4 minutki, i robiła się "skorupka". 
A kładziony tydzień temu na karoserię, w ok. 15 stopni, wysychał dopiero po 10 min, jak nie dłużej... 

Jesteś zdziwiony, że jak jest zimniej to wosk twardnieje szybciej niż jak jest cieplej?
Opublikowano
52 minuty temu, RoBee napisał:

Jesteś zdziwiony, że jak jest zimniej to wosk twardnieje szybciej niż jak jest cieplej?

Nowicjusz ma prawo ☺️

Opublikowano
50 minut temu, Moniak Lord Masło napisał:

@prolife jakieś głębsze przemyślenia co do wyglądu skoro aplikowałeś na lakier? Napisz coś więcej wrzuć foto po aplikacji

Chodzi Ci o fusso, czy "Chińczyka" / czy jedno i drugie? 

Test trwa. To jeszcze za krótki czas. Odczekam miesiąc. 

Opublikowano
1 minutę temu, Moniak Lord Masło napisał:

Chodzi o flamingo czyli temat który założyłeś 😀 fusso mnie nie interesuje.

Test trwa. To jeszcze za krótki czas. Odczekam miesiąc. Wcześniej nie ma sensu. 

Opublikowano
39 minut temu, Moniak Lord Masło napisał:

Ok. Rozumiem że badasz test trwałości i to bardzo dobrze. Ale tak na przyszłość podrzuć jakieś krótkie foto po aplikacji. Ludzi tutaj w sumie myślę że w większości interesuje efekt wizualny 😋

Z tego, co zauważyłem po aplikacji, to daje niewielki efekt "szklistości", w porównaniu do stanu idealnego oczyszczania felg przed aplikacją. To pamiętam. To tak na szybcika 😁