Jump to content

Recommended Posts

Posted

Z tej racji, iż jest to mój pierwszy post chce się przywitać ze wszystkimi 🙂 Nie ukrywam, że temat kosmetyki uzależnia mnie z dnia na dzień 🙂

Mam pytanie, co można zrobić z tak wytartą kierownicą? Nie chciałbym jej obszywać i malować. Chodzi bardziej o ukrycie lub zmniejszenie widoczności tego wytarcia? Jest na to jakiś sposób?

127232433_1316647098705038_8502413547147668800_n.jpg

Posted

Ok, zabieram się za oglądanie. Mam nadzieje, że jakoś to wyjdzie 🙂 Chciałem uniknąć malowania, ponieważ kierownica obszyta jest czerwoną nicią, a nie chciałbym jej pobrudzić itp.

Posted
11 minut temu, Wojtas87 napisał:

Ok, chciałem się właśnie upewnić, że pozostaje tylko malowania. Liczyłem na jakąś magię 😛

cze Wojtek, za mocno to je  zebane, nima rady, trzeba abo malowac, albo na nowo obszyc, wybierz, co tansze !

Posted
10 godzin temu, Wojtas87 napisał:

Ok, chciałem się właśnie upewnić, że pozostaje tylko malowania. Liczyłem na jakąś magię 😛

Wcale nie trzeba od razu malować. Do takich wytarć spokojnie można zastosować krem Sapphire. Jeśli nie masz rąk o fakturze papieru ściernego, to spokojnie wytrzyma te 6-12 miesięcy w zależności od tego ile i gdzie jeździsz.
Tu masz nr aukcji: 9353723467

Pamietaj, żeby przed użyciem dobrze wyczyścić i odtłuścić kierownicę. Wcieraj go szmatką, płatkiem kosmetycznym, cienkimi warstwami. Kolejną warstwę nakładaj dopiero po całkowitym wyschnięciu poprzedniej.

Posted

@ktm950 dzięki za pomysł

U siebie mam podobne przetarcia ( może nie aż tak duże jak u kolegi wyżej) i długo biłem się z myślami co tutaj pomoże poza malowaniem.

Poczytałem jeszcze troche o tym produkcie i faktycznie wychodzi na to, że naprawdę daje radę. Zakup zrobiony - zobaczymy 😉

1 godzinę temu, ktm950 napisał:

Pamietaj, żeby przed użyciem dobrze wyczyścić i odtłuścić kierownicę.

Czyszczenie rozumiem zwykłym cleanerem do skór typu Colourlock, Kecav, ADBL, a czym bezpiecznie odtłuścić?

Posted

@Grzechu23 ja tuż przed malowaniem jeszcze delikatnie przecieram płatkiem kosmetycznym nasączonym 25% roztworem ipy. 
No i po malowaniu trzeba bardzo delikatnie podchodzić do czyszczenia takiej kierownicy.

• Lubię to 1
Posted
@Grzechu23 ja tuż przed malowaniem jeszcze delikatnie przecieram płatkiem kosmetycznym nasączonym 25% roztworem ipy. 
No i po malowaniu trzeba bardzo delikatnie podchodzić do czyszczenia takiej kierownicy.

Namawiali namawiali namówili! Tez kupię! Ale nasuwa mi się kilka pytan:
1. Można później zakonserwować to versigelung-iem? czy jakoś może wejść w reakcje z farbka?
2. Zamiast IPY co sądzicie żeby czystej benzyny ekstrakcyjnej użyć delikatnie?
3. Jeśli chodzi o późniejsze delikatne podchodzenie do czyszczenia to kecav light na miękkiej szczoteczce? Czy raczej delikatne przetarcie mikrofibra z jakimś qd do wnetrza ewentualnie jednym paskiem kecav lighta z pianowniczki?

Ps. Jeśli chodzi o wyrównanie papierem ściernym nierówności to jaka gradacja? Nie mam kompletnie doświadczenia z tym...
Posted

A ja odpowiem tak:

Kup nową / inną w dobrym stanie.

Kierownica to auto.

Caly czas ja dotykasz.

To dotyk kierownicy sprawia 50% odczuc jak czujesz auto.