Siwy Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Czy ktos spotkal sie z miernikiem Marse AT500
embargo Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 używałem , po nabyciu wprawy bez problemu rozpoznasz gdzie jest oryginalny lakier gdzie już był lakierowany a gdzie szpachla.
Siwy Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 a pokazuje roznice w mikronach
yukon Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 siwy1117, na logikę w jaki sposób miernik w formie długopisu ma pokazywać wartość? nie.
tukolarz Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Taki mierniczek przydaje się wtedy, kiedy chcesz zobaczyć czy nie ma na samochodzie szpachli. Więcej nie ma co się spodziewać. Sam go używam, ale tylko do wstępnego sprawdzenia samochodu. Nie zastąpi on elektronicznego dobrego miernika (do dalszego sprawdzania). Można trochę pobawić się nim i potestować na elementach lakierowanych i nie..., ale moim zdaniem wydawanie na jego podstawie sądów o elementach polakierowanych wtórnie w sposób profesjonalny (a nie w stodole) jest wątpliwe.
kupusso Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 yukon kupiłeś GL6? Możesz coś o nim powiedzieć?
yukon Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2011 kupusso, tak mam ten model. za tą cenę polecam. do sprawdzenia auta przed korektą w zupełności wystarczy jak masz jakieś pytania, to pisz
kupusso Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Nie mogę się zdecydować czy kupić GL6S (sonda z kabelkiem) czy GL7
yukon Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 wedle uznania, moim zdaniem nie ma sensu dokładać. po tym zostaje szukać czegoś profesjonalnego ale cena wzrasta kilkukrotnie.
sebastian405 Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 yukon zamierzam nabyć także GL 6s i mam pytanie masz możliwość zmiany rozdzielczości na 1um lub 10 um bo tak jest napisane na stronie producenta że miernik obsługuje takie rozdzielczości a gdy wejde w karte produktu jest napisane 10um więc jak jest ?proszę o odp
yukon Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 sebastian405, jest możliwość zmiany ale i tak z tego nie korzystam. model jest na tyle podstawowy, że nie ma sensu [ Dodano: 14 Listopad 2011, 21:15 ] Panowie małe sprostowanie, ja mam miernik GL-7 PRO, ale posty nadal aktualnie i sory za za pomyłkę
Sucre Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Może Asia lub Tomek powiedzą parę słów o mierniku który oferują w swoim sklepie??
Tomasz KRK Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Wywołany do tablicy przyznaję, że Paint Detective PD8 nigdy nas nie zawiódł. Używaliśmy go podczas wielu projektów i inspekcji lakierów w tym sezonie i zawsze sprawdzał się dobrze. Na uwagę zasługuje duża powtarzalność pomiaru. Dzięki wysokiej dokładności miernik nie tylko pozwala oszacować grubość lakieru przed polerowaniem, namierzyć słabe punkty, wpylone smarty (które zwykle i tak widać na kilometr ) etc, ale i daje możliwość kontrolować ilość (grubość) usuwanego lakieru w trakcie polerowania, jak i wet-sandingu. Braku sondy nie zapisuję po stronie minusów, gdyż zwykle nie jest mi w pracy do niczego potrzebna. Miernik jest sprzedawany ze skórzanym pokrowcem, który wygodnie można przypinać w pasie, dyndająca sonda raczej by mi nie pomagała Jedyna wada to chyba cena, ale wiadomo, że za jakość trzeba płacić, a Paint Detective i tak w porównaniu z DeFelsko wychodzi jeszcze znośnie. Parę tych mierników poszło już w Polskę, więc może któryś z klientów zechce wyrazić swoją opinię.
npiotr Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Tomasz kupiłem u Ciebie jako jeden z pierwszych ten miernik i jestem bardzo zadowolony, jest dokładny i tak jak mówisz sonda nie potrzebna.
paluch Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja również kupiłem Paint Detective i tak samo mogę powiedzieć, że sprawdza się bardzo dobrze . Powtarzalność pomiarów bajka, wykryje praktycznie wszystko.
Tomasz KRK Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 npiotr, paluch, Dzięki za Wasze opinie
paluch Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 Tomasz KRK, Nie ma za co - dobry produkt się chwali. dzięki za ściągnięcie miernika
mmakira Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Koledzy używa ktoś miernika TC 1250-0.1 FN-car ? I jak wypada w stosunku do Paint Detective PD8 ?
SzaKal Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Pora kupić dokładniejszy miernik. Co możecie polecić do max 500 zł ? Co sądzicie o tym mierniku ? niby dokładność do 0,1 um a cena bardzo niska ... MIERNIK GRUBOŚCI LAKIERU PRODIG-TECH GL-1maxi [ Dodano: 23 Marzec 2012, 22:20 ] Interesujący jest też GL-8s z firmy PRODIG-TECH
SJake Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 SzaKal, gdybyś nie znalazł nic co Cię interesuje to ja niebawem będę odsprzedawał lekko używany TGM 2.5 , bo będę przechodził na coś z certyfikatem. http://serwis.tv/?26,mikroprocesorowy-m ... wietlaczem
tukolarz Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 SzaKal, miałem podobny miernik do tego GL-8s (chyba GL-7 Pro czy jakoś tak . Do sprawdzenia samochodu dla kogoś kto nie analizuje grubości lakieru co do mikrona OK, ale do detailingu- co to to nie . Mój już sprzedany. Te dokładności to są z kosmosu. Teraz jadę na PD8 i czuję co to dokładność pomiaru . PD8 jest z 3-4 razy droższy od tych PRODICH-TECH, ale jakość pomiaru jest z 10 albo i więcej razy lepsza.
SzaKal Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 SJake, A jaka cena ? i opinia o nim ?
SJake Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 SJake, no i jak daje rade ? Do zastosowań amatorskich jak najbardziej. SJake, A jaka cena ? i opinia o nim ? 350. Podczas przeprowadzania korekty bardzo dobrze wskazuje różnice. Porównywane z Metrisonem. Z tym, że gdzie metrison pokazywał 122 ten 102. I różnica wszędzie wyglądała tak samo. Można więc rozpoznać czy: - element był lakierowany, - warstwa lakieru jest dostatecznie gruba, - można wyliczyć różnice przed i po, - rozpoznaje ocynk, działa na aluminium
SzaKal Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 SJake, Aha może kwestia kalibracji ...
Rekomendowane odpowiedzi