SZyBA Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 dzieki tylko tak jak pisałem w nocy spadł deszcz i teraz cały dach mam w zaciekach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No niestety tak to jest, że nawoskowany,lekko przykurzony samochód po deszczu wygląda gorzej od niezabezpieczonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Super kolorek Pandy, bardzo mi się podoba, felgi też wypas, ogólnie chciałbym mieć taki samochodzik do jeżdżenia po mieście, zawsze podobały mi się te pandy. Udowodniłeś, że budżetowymi środkami też można zrobić porządnie samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Na pierwszej fotce wyszlo jakby lakier byl matowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Ale zapewniam Cię że nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Na pierwszej fotce wyszlo jakby lakier byl matowy fakt , ale to niefortunne ustawienie do padających promieni słonecznych widać że autko używane w mieście , już jakiś ćwok przywalił w drzwi kierowcy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Bardzo ładna robota, pogratulować SZyBA jak oceniasz PB White diamond, widać zauważalny efekt wizualny po zastosowaniu tego specyfiku? A jak jest z trwałością PB NATTY'S WAX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 gryzon, używam wosku PB WORLD NATTY'S red , ale mysle ze trwałość bedzie podobna , mi wytrzymuje spokojnie miesiąc myjąc raz w tygodniu na myjniach bezdotykowych ( Ehrle ) , wszystko zależy od częstotliwości mycia i stopnia zabrudzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedź, a jak jest z tym White diamond'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Ja nie wiem jeszcze ile wytrzyma bo to 1 raz wogóle auto dostało taki lepszy wosk. Ale po PB WD jest różnica zauważalna tak wygląda teraz dach po deszczu Dlaczego tak się dzieje po deszczu? Czy to może wina że auto stoi w nocy pod drzewem akurat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 a może przelecieć to jakimś QD? ewentualnie płukanie na ciśnieniówce wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 no właśnie o to mi chodzi że woda sama podciśnieniem i potem QD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 SZyBA, no no no. Ale najpierw weź zobacz czy sam QD nieda rady, oczywiście jeśli na tych plamach niema jakiegoś syfu co może porysować lakier, bo jak tak to odrazu na myjke na płukanko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zawsze możesz na kawałku dachu sprawdzić czy QD da radę. Usuwasz kusz dusterem lub delikatnie MF i jedziesz QD. Jak da radę to cały dach a jak nie to trzeba drugi raz woskować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Rychu 2 raz woskoskowac to teraz nie mam jak i kiedy bo praca cały czas więc lipa by było gdyby okazało się że trzeba. Może jednak po samym płukaniu zejdzie ten syf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 o wyglada jakby Ci duza grmada srakow naptakala Mysle ze sama woda moze byc problem to splukac, bo zrobil sie brzydki osad, a to tak latwo nie odpusci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 SZyBA też tak mam po wosku PB Red , wystarczy że autko się przykurzy i złapie mały deszczyk , krople które zostaną i wyschną na dachu zostawiają mi takie plamki ... i o ile można likwiduje je PB QD+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 SZyBA, powiem Ci, że u mnie tylko tylna klapa zawsze wygląda tak po deszczu, a przyznam szczerze, że jest bardzo słabo wypolerowana - musze ją przelecieć jakimś FC czy czymś. Cała reszta, która po pierwsze ma klar od DuPonta a po drugie została dobrze wygładzona i zabezpieczona woskiem wręcz lubi deszcze - po wyschnięciu nic nie zostaje. To tak naprawdę wapniowy osad po wyschniętych kroplach deszczu. Od niego robią się małe wżery, które nie dają się tak prosto zmyć/usunąć nawet glinką. Już był temat o tym na forum i nawet podali rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 gwoli ścisłości: po deszczówce żaden wapniowy osad zostać nie może to jest od czegoś co się znajdowało na lakierze a nie w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 po deszczówce żaden wapniowy osad zostać nie może Wapniowy nie, ale deszczówka też czysta nie jest i też zostawia coś po sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Hmm może i nie wapniowy, ale wygląda identycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ale panowie czy zawsze po każdym deszczu tak będzie wyglądało? To chyba też przyczynia się że auto stoi pod drzewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Paskudne kółka są zawsze na nawoskowanym aucie po każdym deszczu jeśli było trochę przykurzone. Tylko że da się je łatwo usunąć QD lub przy myciu. Możliwe że Twój wosk był jeszcze za świeży i dlatego tak zareagował albo ten typ tak ma. Musisz eksperymentować z woskami - czyli robić to co wszyscy tu lubią najbardziej Np. z FK 1000p plamy po deszczu schodzą bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zobaczymy ile ten PB nattys się utrzyma. Potem nadejdzie czas właśnie na Fk 1000 pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 SZyBA, no i jak tam te ślady? zeszły QD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi