Moderator Streat Opublikowano 8 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam wszystkich Auto wszystkim dobrze znane z polskich autostrad czyli Skoda Octavia która już nie jedno widziała a właściciel chciałby o nią trochę zadbać. Auto nigdy nie było myte detailingowo a lakier był wręcz matowy. Mycie/dekontaminacja: -ADBL Shampoo PRO -ADBL Vampire liquide -ADBL APC PRO -Prickbort MAC 124 -Excede UWC -Excede T&RC -Rekawica glinkująca Flexipads Polerowanie: -Krauss S15/21 -Niebieski pad cuttingowy -Pasta Profi Easy Wnętrze: -CT Inside Cleaner -FW Gentelman -Nielsen blue window clean II Zabezpieczanie: -Soft99 Fusso Light -ADBL TD -Meguiar's Paint Protect Zaczynamy oczywiście od mycia auta: Na początek koła: Spłukujemy całe auto z lotnego brudu: I tutaj wskoczył Prickbort oraz później vampire jednak zapomniałem zrobic zdjecia Na to wszystko aktywna piana: Pędzelkowanie szczelin wraz z APC: Mycie za pomoca rekawicy z aliexpress: Spłukujemy i przechodzimy do glinkowania: całe auto wyglinkowane to pora na finałowe spłukiwanie: Wjazd do garażu i suszymy: auto juz zaczyna lepiej wygladać ale sprawdzmy co tam na lakierze słychać: Jak to srebrny masa rys których nie widać na pierwszy rzut oka. Pierwszy przejazd maszyna krauss S21 niebieski pad oraz pasta Profi Easy i taki o to ładny one step otrzymujemy: tyle ile sie udało zamaskować to sprobowałem spolerować jednak rysy były dosć głębokie Lampy również dostały nowe życie: Polerowanie zakonczone to teraz pora na wisieńke na torcie czyli zabezpieczenie, wybór był prosty miało być solidne zabezpieczenie wiec padło na Fusso Na plastki wskoczył Megs Paint Protect: a na opoiny moj ulubiony adbl TD: Szyby ogarniete moim ulubionym nielsenem: Wnetrze nie były brudne bo 2 tygodnie wczesniej było prane wiec tylko delikatnie je ogarnąłem: na wneki drzwi poleciał BSD: A tutaj efekt koncowy: Dziękuje wszystkim za obejrzenie tej relacji i zachecam do komenotwania 16 2
smerf91 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Dobra robota, szkoda że na srebrnym to tak efektu bardzo nie widać Prawdopodobnie jutro czeka mnie podobny zestaw z wisienką Fusso 1
Moderator Streat Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Dzięki No srebrne lakiery maja to do siebie ze niewiele na nich widać ale własciciel auta meeega zadowolony i wrecz auta nie poznał Do taki aut fusso jest idealne Ja osobiscie fusso bardzo lubie i nigdy na niego złego słowa nie powiedziałem Rob zdjecia i dodawaj relacje bo cos ostatnio pusto w nich 1
Marcin1992 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Szału niema bo wyszło jak zwykle... Czyli zajebiscie tylko czemu na początku tablice są pokazane, a na końcu zasloniete? 1
Moderator Streat Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 8 minut temu, Marcin1992 napisał: tylko czemu na początku tablice są pokazane, a na końcu zasloniete? moje niedopatrzenie juz poprawiłem Dzieki
Hawk Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Srebrny czy nie różnica jest znaczna. Lubię takie "historię" gdzie pacjentem jest typowy codzienny "osiołek". Satysfakcja jest wtedy bardzo duża. Robota jak robota, jak zwykle na wysokim poziomie! Dwa słowa więcej o paście? Jak się pracowało itd? 1
piotrek305 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 ile przebiegu ma ta octavia ? obstawiam, że ponad 300 3 godziny temu, Streat napisał: moje niedopatrzenie juz poprawiłem Dzieki
kamil598 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Piękna metamorfoza @Streat dasz linka do tej rękawicy z Ali? 1
Moderator Streat Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Link już wygasł ale to była ta : 4,83 zł 46%OFF | 1 sztuk z mikrofibry pluszowe Mitt rękawica do mycia samochodu rękawiczki do mycia szczotka do czyszczenia Auto Detailing szczotki gąbka samochód do pielęgnacji i oczyszczania narzędziahttps://a.aliexpress.com/_B0fPOu Fajnie się wypłukuje i delikatna jest jednak ma wadę że bardzo słabo trzyma pianę 1
Sodol Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Bardzo fajna relacja, zresztą jak zawsze Ale dwa pytania: 1.Prickborta aplikowałeś na mokre auto? Wcześniej chyba je spłukałeś. Jak wtedy z siła działania pricka? Gdzieś czytałem ze takie produkty to tylko na suchy lakier. 2. Co to za szczotka do opon?
Moderator Streat Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 10 minut temu, Sodol napisał: 1.Prickborta aplikowałeś na mokre auto? Wcześniej chyba je spłukałeś. Jak wtedy z siła działania pricka? Gdzieś czytałem ze takie produkty to tylko na suchy lakier. tak spłukałem ale wysuszyłem lakier dmuchawa tyle o ile, co pozowliło zadziałac prickbortowi jednak tutaj nie było o dziwo wiele wtrąceń smolnych i nie mialm za duzo do roboty co mnie zdziwiło 11 minut temu, Sodol napisał: 2. Co to za szczotka do opon? kupiona na ali ale jest tez w @ShiningCar https://shiningcar.pl/szczotki-pedzelki-do-czyszczenia/booski-car-care-tyre-brush?from=listing&campaign-id=20 1
keza Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2020 @Streat bardzo fajna praca, widać że Octavia odżyła . Moim zdaniem każdemu autu się należy wizyta w spa, takie Fusso jest fajnym rozwiązaniem dla Kowalskiego. Też zamówiłem tą szczotkę do opon, zobaczymy co jest warta. 1
PROPER Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2020 Nie widać różnicy. To wciąż stebrna octavia . Wszystko na marne. A tak serio to dobra robota, widac ze lakier odżył. Pozdro 1
Rekomendowane odpowiedzi