PiterG Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Bedzie to bardziej krotka prezentacja niz test. Akcesoria flex pxe :Towar pochodzi z niemieckiego sklepu. Mysle, ze wiekszosc wie skad, wiec nie bede o tym pisal. Przejdzmy do konkretow. BP 50mm. Waga 28-29 gram (sprawdzalem na dwoch sprzętach). Wg. producenta odpowiada wadze oryginalnego bp75. Jakosc bez zarzutu. Rzep dobrze trzyma. Przedluzki wykonanie z anodowanego aluminium. Produkty wysokiej jakosci. Przedluzka z mocowaniem do mini szyszek, stozkow itp. Srednica 14mm. Dlugosc bez gwintu 50mm. Dlugosc calosci 66mm. Sprawdzilem na szybko. Przy wejsciu pod klamki nie sluchac zadnych niepokojących dzwiekow z maszyny (lozyska). Przedluzka do rotacji. Srednica 14mm, dlugosc bez gwinu 50mm, dlugosc calkowita z gwintem 56mm. Pobawilem sie tym dzisiaj przez chwile i poki co zgodnie z moimi zalozeniami upgrade na plus. Bp50 pod da12mm oraz rotacje sprawdza sie swietnie. To tyle ode mnie na goraco. Musze dluzej popracowac tym osprzetem, zeby moc napisac wiecej. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 3
RoBee Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Czy przedłużki do pxe80 różną się czymś od innych dostępnych na rynku M14? Wydaje mi się, że gwint jest nieco krótszy ale czy jest coś jeszcze?
PiterG Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @RoBee gwint w końcówce (rotacyjnej PXE) na wyjściu posiada inna średnicę. Nie jest to standard M14 jak w klasycznych maszynach rotacyjnych. Mimo wszystko jest możliwość, żeby do rotacyjnej końcówki pxe, zamontować elastyczne walki, przedłużki. Wystarczy zastosować odpowiednią przejsciwke. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Tomas-sg Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @sparco0 jesteś w stanie ogarnąć takie coś? Druga sprawa to wrzuć proszę link do tego sklepu, na forum był chyba podany tylko raz i to w zbiorowym zakupie a tak to będzie w dedykowanym temacie
sparco0 Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 Jakiś rysunek tego by się zdał i jedynie problemem może być materiał i zrobienie zacisku.
PiterG Opublikowano 22 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2021 @Tomas-sg https://www.autopflege-shop.de/poliermaschinen/mini-poliermaschinen/flex-pxe-80-10-8-ec.htmlWysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
#kris Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 @RoBee @Tomas-sg @PiterG A może.... https://www.flex-tools.com/de-at/produkte/fs-140-3/
RoBee Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 @RoBee @Tomas-sg @PiterG A może....https://www.flex-tools.com/de-at/produkte/fs-140-3/Problem jest taki, że ja już mam taki elastyczny baler z SPTA. 200€ za coś co pasuje tylko i wyłącznie do pxa80 to imho troszkę przesada. Szukam raczej przejściówki z końcówki rotacyjnej pxa80 pod tą flexi.
PiterG Opublikowano 23 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 @RoBee jutro postaram się poszukać. Znalazłem kiedys w internecie przesciowki, które można zastosować, żeby podlaczyc klasycznego autotriza bądź inna przejscowke elastyczna. Oczywiście nie za miliony $Edit: znalazłem, coś w tym stylu Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
RoBee Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 @RoBee jutro postaram się poszukać. Znalazłem kiedys w internecie przesciowki, które można zastosować, żeby podlaczyc klasycznego autotriza bądź inna przejscowke elastyczna. Oczywiście nie za miliony $. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu TapatalkaW takim razie czekam w napięciu \(^o^)/
BarKoz Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @PiterG Według moich pomiarów to co znalazłeś powinno być idealne. Podeślesz linka?
PiterG Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @BarKoz @RoBee i inni. Mialem dzisiaj chwilę, żeby pogrzebać w garażu oraz przeszukać trochę wiadro z gratami do pneumatyki. Tak to wygląda na szybko. Zrobiłem jeszcze pomiary. Na pierwszym zdjęciu (na samej gorze) widoczna przejściówka, która mam w zestawie od autotriza. Pozwala ona zamontować elastyczna przedłużkę na tocja z m14. Po lewej widoczna końcówka rotacyjna od PXE. Po prawej moje dzisiejsze znalezisko nie rozwiązuje to do końca tematu z racji innego gwintu ale daje pogląd ogólnego rozwiązania. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
BarKoz Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @PiterG Dzięki za informację. Ja kupiłem na znanym portalu (nr aukcji: 8995273976) podobną złączkę. Gwint niestety też idealnie nie pasował, znajomy tokarz mi to przerobił i wkręca się elegancko. Niestety po zmianie gwintu złączka nie jest zbyt dobrze wyważona i po podłączeniu maszynki występuje bicie na boki.
RoBee Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 No dobrze. Ale jaki jest gwint w tej końcówce żeńskiej Flex? 5/8"?
PiterG Opublikowano 3 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @RoBee M10Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
RoBee Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 Czyli generalnie szukam tego:W efekcie otrzymuję gwint m14 i mogę podłączyć flexi pod PXE 80.Rozwiązaniem byłoby kupienie maszyny z M14 tylko do tego, ale jakoś mnie nie bawi takie rozwiązanie.Dzięki!
Grzechu23 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 Odkopię trochę temat Nie ma ktoś może na zbyciu standardowego kompletu APS do pxe? Przedłużka do rotacji 50mm talerz 50mm przedłużka na stożki 50mm
KUBA46 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 52 minuty temu, Grzechu23 napisał: Odkopię trochę temat Nie ma ktoś może na zbyciu standardowego kompletu APS do pxe? Przedłużka do rotacji 50mm talerz 50mm przedłużka na stożki 50mm Ja nie mam, ale jak będzie robione zamówienie to piszę się. 1
keza Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 @Grzechu23 sprawdź w ShiningCar bo mają rzeczy z APS. Link
Rekomendowane odpowiedzi