PUL Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Witam. Jestem świeżo po nałożeniu powłoki około 3 tygodnie. 1. Jest jakiś sposób sprawdzenia czy to rzeczywiście powłoka na 5 lat a nie na 2 ? lub czy to nie wosk ? 2. Czy kropelki powinny spływać po karoserii ? Załączam zdjęcia gdzie kropelki się tworzą ale nie chcą spływać, dopiero musi być bardzo obfity strumień wody aby spływały a i tak zawsze pozostają.
Moderator Domel Opublikowano 12 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 12 minut temu, PUL napisał: Jestem świeżo po nałożeniu powłoki około 3 tygodnie. Jaka powłoka ?
D@ViD Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Godzinę temu, PUL napisał: 1. Jest jakiś sposób sprawdzenia czy to rzeczywiście powłoka na 5 lat a nie na 2 ? lub czy to nie wosk ? Nie ma. Powinieneś dostać certyfikat jakości z gwarancją jeśli robiłeś w porządnym studio. Jak nie, no to możesz się domyślać. Godzinę temu, PUL napisał: 2. Czy kropelki powinny spływać po karoserii ? Zawsze zostają kropelki - czyli tzw beading
Moderator Streat Opublikowano 12 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 2 godziny temu, david2888 napisał: 4 godziny temu, PUL napisał: 1. Jest jakiś sposób sprawdzenia czy to rzeczywiście powłoka na 5 lat a nie na 2 ? lub czy to nie wosk ? Nie ma. Powinieneś dostać certyfikat jakości z gwarancją jeśli robiłeś w porządnym studio. Jak nie, no to możesz się domyślać. no jak to nie ma? Czekamy 5 lat i zobaczymy czy bedzie kropelkowac Innego sposobu nie ma 1
D@ViD Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 7 minut temu, Streat napisał: no jak to nie ma? Czekamy 5 lat i zobaczymy czy bedzie kropelkowac Innego sposobu nie ma a jak się "przytka" ?
Moderator Streat Opublikowano 12 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 @david2888 jak sie przytka to ja spróbować odetkać jak nie pomoze to znaczy ze nie ma Swoja drogą @PUL dostałeś od nich jakies wytyczne odnośnie pielegnacji auta? Co ile serwis powłoki?
powalla Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 3 godziny temu, Streat napisał: Co ile serwis powłoki? To na pewno, czyli co pół roku na serwis za pińćset 1 1
PUL Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Serwis za pół roku. Co do mycia to na dwa wiadra jakimś dedykowanym ichniejszym szamponem. Co znaczy że powłoka się przytka ?
Moderator Streat Opublikowano 13 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @PUL nie będzie zrzutu wody i "kropelek"
PUL Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Dlatego pytałem bo wydawało mi się że te krople które są widoczne na powyższych zdjęciach powinny spłynąć ale jak jest w porządku to mnie trochę uspokoiliście.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 22 godziny temu, PUL napisał: carbonQ 10H Kładłem ta powłokę wielokrotnie na auta Jak robilem na studiu. Czy wytrzyma 5 lat nie wiadomo. Jedyne co moge stwierdzić to ze po roku ma sie bardzo dobrze. Nie wiem jak po 2 czy dalej bo nie robie juz tam. Powłoką jest dwuskładnikowa ja osobiscie jestem zdania ze lepiej cos kłaść na 2 lata i po tym czasie reaplikowac
Rekomendowane odpowiedzi