Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z Kemko miałem gumę do żucia i cool air. Guma do żucia bardzo fajny zapach, intensywny :good: Cool air za bardzo mi nie podszedł i krótko wytrzymywał.

A jak jest z intensywnością i trwałościa puszek Areon w porównaniu do CS?

Opublikowano
A jak jest z intensywnością i trwałościa puszek Areon w porównaniu do CS?

Miałem zapachy z obu firm, według mnie wielkiej różnicy nie ma w trwałości.

Czarna porzeczka i guma do żucia z Areona i CS zapomniałem nazwy, chyba Tahoe Powder. Z tym, że ja lubię jak delikatnie czuć zapach, więc otwieram "ciut-ciut" i powoli coraz bardziej odchylam wieczko z biegiem czasu. Ale puszki z obu firm traktowałem podobnie, podobnie długo pachniały.

Opublikowano

10 zapachów z grubsza poniuchane ;] wąchałem z butelki, i psikałem po 1 strzale na pokój w domu i piwnicach. W samochodzie posprawdzam jak długo się trzymają.

-zielona herbata - zupełnie nie mój typ, mało "zielono-herbaciana", subtelna. Znacznie lepiej psiknąć sobie matowym mleczkiem autolandu w powietrze

-wiśnia - przy cs wymięka - zupełnie inna nuta, moim zdaniem gorsza

-arbuz - któryś z użytkowników kilkanaście (dziesiąt?) stron temu mi ten zapach polecał. Bardzo fajny, żywy i jeden z silniejszych wśród tych 10 co zamówiłem

-orange & mandarine - sama nuta niezła, ale moc jakby słaba. Zobaczymy jak będzie się utrzymywał przy próbach w samochodzie

-mięta - czuć że zapach jest mocno chłodny. Na lato może być dobrym wyborem

-zielone jabłuszko - nie zbyt mocny (czekolada rozpylona w pokoju obok go trochę przegoniła) ale bardzo fajny - rześki.

-cynamon - pachnie cynamonem, ale jakoś w zupełnie inny sposób niż to sobie wyobrażałem :/ generalnie to nie mój typ

-guma donald - oczekiwałem zapachu podobnego do cs, a okazał się zupełnie inny ;/ muszę się przekonać w samochodzie

-gorąca czekolada - najsilniejszy z 10 zamówionych zapachów, bardzo ciężki, mój typ na zimę ;]

-black - oczekiwałem kopii wunderbaum classic black i troszkę się przeliczylem. Przy komponowaniu zapachu na pewno chodziło o stworzenie czegoś podobnego, ale wyszła kompozycja dużo jaśniejsza, lżejsza i w moim odczuciu gorsza.

Jak tych się pozbędę (bo sam tyle to długo nie wypsikam :P) to większe opakowanie wezmę z blacka, czekolady, mięty, orange lub arbuza, i te 5 polecałbym na początek sprawdzić ;] jakby ktoś z okolic chciał powąchać spray'e to oczywiście nie ma problemu

Opublikowano
10 zapachów z grubsza poniuchane ;] wąchałem z butelki, i psikałem po 1 strzale na pokój w domu i piwnicach. W samochodzie posprawdzam jak długo się trzymają.

-zielona herbata - zupełnie nie mój typ, mało "zielono-herbaciana", subtelna. Znacznie lepiej psiknąć sobie matowym mleczkiem autolandu w powietrze

-wiśnia - przy cs wymięka - zupełnie inna nuta, moim zdaniem gorsza

-arbuz - któryś z użytkowników kilkanaście (dziesiąt?) stron temu mi ten zapach polecał. Bardzo fajny, żywy i jeden z silniejszych wśród tych 10 co zamówiłem

-orange & mandarine - sama nuta niezła, ale moc jakby słaba. Zobaczymy jak będzie się utrzymywał przy próbach w samochodzie

-mięta - czuć że zapach jest mocno chłodny. Na lato może być dobrym wyborem

-zielone jabłuszko - nie zbyt mocny (czekolada rozpylona w pokoju obok go trochę przegoniła) ale bardzo fajny - rześki.

-cynamon - pachnie cynamonem, ale jakoś w zupełnie inny sposób niż to sobie wyobrażałem :/ generalnie to nie mój typ

-guma donald - oczekiwałem zapachu podobnego do cs, a okazał się zupełnie inny ;/ muszę się przekonać w samochodzie

-gorąca czekolada - najsilniejszy z 10 zamówionych zapachów, bardzo ciężki, mój typ na zimę ;]

-black - oczekiwałem kopii wunderbaum classic black i troszkę się przeliczylem. Przy komponowaniu zapachu na pewno chodziło o stworzenie czegoś podobnego, ale wyszła kompozycja dużo jaśniejsza, lżejsza i w moim odczuciu gorsza.

Jak tych się pozbędę (bo sam tyle to długo nie wypsikam :P) to większe opakowanie wezmę z blacka, czekolady, mięty, orange lub arbuza, i te 5 polecałbym na początek sprawdzić ;] jakby ktoś z okolic chciał powąchać spray'e to oczywiście nie ma problemu

i jak z trwałością, nadal pachną ? :o

Opublikowano
franekfr, po pokojach już nie ;] psiknięty orange & mandarine w samochodie po 3 godzinach było czuć, podobnie arbuz z łazience.

Bo właśnie tak myślałem czy brać tego arbuza, jednak nie biore.. :D

Opublikowano

Poszukuje jakiegoś zapachu cytrusowego do auta, aktualnie mam Citrus Splash od California Scent pachnie ładnie ale to nie to. Szukam czegoś bardziej cytrusowego. Byłbym wdzięczny za jakieś propozycje:)

Opublikowano
ShiningCar, a jak wypadają te zapachy Mitchel & King ?

Z pewnością oryginalne - przyjechały takie, które wydają się być ciekawe.

(oprócz ogórka :mrgreen: )

Nuta zapachowa z pewnością odróżnia je od pozostałych dostępnych na rynku.

Myślę, że uda Ci się najbliższym czasie coś tam "poniuchać" ;)

Opublikowano
California Scents te wersje similar to Gucci/Hugo Boss ładnie pachą? Czy lepiej zostac przy starych sprawdzonych :) ?

Gucci jest masakra, CK troszkę lepiej. Bossa jeszcze nie miałem odwagi otworzyć... :oops:

Ogólnie - odradzam :thumbdown:

Opublikowano

Jaki zapach możecie jeszcze polecic z Californi poza wisieńką i gumą ?

Czy ktoś może napisac mniej więcej obok nazwy jaki to zapach,bo nie które nazwy za wiele nie mówią ? :o

Smoke Away,

New Port New Car,

Vista Grapefruit,

Citrus Splash,

Melon Mango,

Balboa Bubblegum,

Mojave Mango,

Palm Springs Pineapple,

Shasta Strawberry,

Orange Squeeze,

Coronado Cherry,

La Jolla Lemon,

Gardenia Del Mar,

Fresh Linen,

Cinnamon Apple,

L.A.Lavender,

Capistrano Coconut,

Montenery Vanilla,

Avalon Apple Cide

Czy jest jakiś podobny do zapachu My Shaldan - Squash ? :song:

Opublikowano
California Scents te wersje similar to Gucci/Hugo Boss ładnie pachą? Czy lepiej zostac przy starych sprawdzonych :)?

te zapachy mają mało wspolnego z tym jak sie nazywają, są ledwo wyczuwalne i mało intensywne, szkoda kasy.

Opublikowano
Ace, Squash Blossom ;)
Ace, a może California Scents: Odor Eliminator - Citrus Twist. Miałem i przypadł mi do gustu ;)

Teraz będzie problem żeby na któryś się zdecydować;d więc pewnie wezmę oba i będą na zmianę;d A co powiecie o Chemical Gyus Lemon Air Scent? Wart kupienia czy lepiej odpuścić?