Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Używam już jakiś czas zapachów CS, także mogę już trochę o nich powiedzieć. Wszyscy pisali że CS cherry jest tak intensywny że nie da się wytrzymać przy otwartej całej pokrywie, ja otwarłem całą po 2 dniach bo 4 dziurki nic nie pomogły, w ogóle mało co było czuć, szczerze mówiąc to oczekiwałem czegoś bardziej intensywniejszego, otwarłem całą pokrywkę i przez jakieś 5 dni ładnie pachniało, później lipa. Oczekiwałem czegoś lepszego, ale być może przyzwyczaiłem się do zapachu :o Dla tych którzy nie mieli kontaktu z tym zapachem wcześniej, mówili że pachniało nawet na zewnątrz koło auta ..

Opublikowano

Wczoraj załadowałem CS cherry otwarłem całą pokrywkę a dzisiaj musiałem zmniejszyć wylot bo strasznie intensywnie pachnie. Dekiel z zapachu odświeża szafkę z buciorami i delikatnie czuć zapaszek cherry. Porównując CS do oryginalnej choinki zapachowej to choinka ledwie pachnie.

zdjcie0418d.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
Dla tych którzy nie mieli kontaktu z tym zapachem wcześniej, mówili że pachniało nawet na zewnątrz koło auta ..

o to chodzi, u mnie bylo podobnie ja ledwo czulem a pasazerowie niemogli sie nawąchać :mrgreen:

Opublikowano
Panowie czy wspominany przez Was CS Cherry to to samo co CS Coronado Cherry :) ?

Tak, tylko nikt nie pisze pełnej nazwy.

Opublikowano

Przetestowałem ich produkt, a mianowicie zapach męskich perfum.

Sam zapach w porządku, dość ładnie pachnie nawet przypomina męskie perfumy aczkolwiek jest bardzo intensywny.

Ale ogromnym minusem jest trwałość. Maksymalnie jeden dzień czuć... a szkoda.

Pzdr,

Opublikowano

Od jakis 2-ch tygodni mam w samochadzie CS Apple Valley i jak narazie pachnie dosc intensywnie ale bez przesady, jak narazie jest moim numerem 2 :-]

Jak to moja lepsza polowa powiedziala CS Apple Valley jest duzo mniej drażniąca od CS Santa Barbara Berry

Opublikowano

Zapach to limonka, grejfrut - takie tutti-frutti :) z naciskiem na frutti, nie jest słodki, mdlący raczej taki żeśki - świeży, przez pierwszy tydzień dość intensywny ale nie natraczywy :) ogólnie przyjemny, napewno jeszcze u mnie zagości, ale chcę też sprawdzić zapachy CS żeby mieć porównanie.

Opublikowano
A ja posiadam coś takiego:

http://www.autokosmetyki.pl/my_shaldan_ ... p1397.html

opis prawie zgodny z rzeczywistością ponieważ trwałość to nie do 8 tyg. ale max. do 4-5

U mnie leży już 10 tygodni i już go nie wyczuwam, ale pasażerowi coś tam czują :-] CS miałem krócej w aucie niż MS.

No właśnie może przyzwyczajenie do zapachu też robi swoje :)

Opublikowano

Nie no przyzwyczajenie to może nie,bo cały czas się w aucie raczej nie przebywa,tylko poprostu już zapach wywietrzał. Ale zapach osobiście mi się bardzo podoba,taki świeży. :)

Opublikowano

Zakupiony Chemical Guys Lime pachnie ładnie ale trwałość...praktycznie zerowa ja po kilku godzinach już niewiele czuję.

Wcześniej miałem okazję spróbowac CG Stripper scent i z trwałością było lepiej a i zapach mi chyba bardziej odpowiadał...

Opublikowano
Zakupiony Chemical Guys Lime pachnie ładnie ale trwałość...praktycznie zerowa ja po kilku godzinach już niewiele czuję.

Wcześniej miałem okazję spróbowac CG Stripper scent i z trwałością było lepiej a i zapach mi chyba bardziej odpowiadał...

To potwierdza moją teorię że pachną kilka godzin, nie wiem czemu aż tak krótko. :?

Opublikowano

Mam: CG watermelon, leather scent, new car.... prawda jest taka ze warte sa max 10 zl... bo zapach nastepnego dnia jest niewyczuwalny... wiecc dla mnie kompletne nieporozumienie...

• Dystrybutor
Opublikowano

u mnie w sobotę zagościł Areon KEN porzeczkowy i do kompletu wożę w aucie Areon Perfume o tym samym zapachu. Niestety puszka na razie wylądowała w bagażniku, bo bardzo mocno pachnie :) Areon guma balonowa w sumie nadal był wyczuwalny po ok. 2 miesiącach ale postanowiłam wypróbować nowy zapach :)

• Partner forum
Opublikowano

Zapachy w Spray-u takie jak Poorboy's lub Chemical Guys nie są trwałe ale dlatego są pakowane w pojemności 500 lub 1000 ml. Przy tych zapachach trzeba przyjąć że najlepiej codziennie rano przy wsiadaniu prysnąć sobie na dywaniki 2 "strzały" i w ten sposób codziennie cieszymy się świeżym zapachem a ich pojemności starczają na naprawdę długo.

Przed zakupem musimy wybrać czy :

- kupujemy "wkłady typu CS i inne" wstawiamy i nic nie robimy ale po kilkunastu dniach zapach robi się mniej intensywny

- kupujemy spray , codziennie musimy prysnąć ale też codziennie mamy świeżość

Wybór należy do klienta :D Wypowiedzi czy coś jest do "dupy" czy nie, są nie zawsze na miejscu trzeba też wziąć poprawkę na wymagania użytkownika jeżeli każdy patrzyłby tylko na trwałość to na rynku zostałby tylko Colli 476, 845 i do tego kilka innych Sealantów ;)

Opublikowano

Moj CG Stripper... tez nastepnego dnia jest praktycznie niewyczuwalny w samochodzie. Jedyny "pryskany" zapach, ktory mam i jest intensywny i bardziej trwały niz kilka(naście) godzin to MonsterShine Chocolate Vanilla. Szkoda tylko, ze sam zapach mi nie zabardzo podchodzi.

Mysle, ze nastepnym razem sprobuje Areon albo wroce do My_Shaldan

Opublikowano

CAR CRAZY, święte słowa :)

To co napisałeś o zapach powinno być przylepione jako główne tezy tego wątku, zapewne wielu osobom ułatwi wybór formy zapachu. ;)