Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie mam pojecia co to takiego. Jesli bolce sa metalowe to musi byc to jakis stycznik tylko pytanie do czego ma on sluzyc

Opublikowano

Aaa, włacznik jest z boku.. Myślałem, że ta górna część po wciśnięciu włącza zapach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam swoje pierwsze auto dopiero od 2 tygodni więc nie miałem styczności ze zbyt wieloma odświeżaczami :D

Jak do tej pory przetestowałem waniliowego Dr. Marcusa , w kształcie koła samochodowego. Pachniał ogólnie ładnie, lecz tylko 1,5 tygodnia. Przestał pachnieć dosłownie z dnia na dzień...

Przeczytałem duuużo stron tego rematu i w miarę jestem już obeznany, lecz teraz czas testować produkty na własnym nosie :D

Wczoraj zamówiłem kilka zapachów od California Scents, na jutro powinny dotrzeć.

Newport Newcar

Coronado Cherry

Monterey Vanilla

Jest dużo bardzo dobrych opinii na temat cherry, ale ogólnie jakoś nie przepadam za wiśniami, więc jak mi nie przypasuje wrzucę mamie do auta :lol: . Wanilie wyvbrałem, ponieważ ta od Dr.Marcusa była na prawdę fajna i mam nadzieję, że ta będzie jeszcze lepsza :-] . NewCar wybrałem ogólnie z ciekawości, spontanicznie :kox:

Opublikowano

Ogólnie nie lubię wiśni, zamówiłem tylko dlatego, że jest tak bardzo polecana... Jak serio pachnie tak jak Hubba Bubba to może nie będzie tak źle :o Najbardziej liczę na wanilie :D

Niestety sprzedawca coś się ociąga i jeszcze paczki nie dostałem... :wallbash:

Opublikowano

Nareszcie dostałem dzisiaj swoje puszki... Oczywiście nie obyło się bez komplikacji :?

Jako pierwszą otworzyłem puszkę wiśniową, ogólnie zapach całkiem fajny, rzeczywiście przypomina gumy Hubba Bubba :) Wrzuciłem mamie do auta zobaczymy ile wytrzyma.

Tak więc została mi Wanilia i New Car. Postanowiłem wanilię zostawić sobie na kiedy indziej, gdy wyczerpie się ten drugi. Tak poza tym to papierek na puszce waniliowego nie pachnie w ogóle :o . Potarłem papierek drugiej puszki i tak się trochę zdziwiłem, bo ani trochę nie przypominało czegokolwiek nowego, jedynie jakieś mocniejsze perfumy raczej dla starszych mężczyzn... Lekko zniesmaczony otworzyłem całą puszkę... Po otwarciu jeszcze gorzej :D Nie wiedziałem o co chodzi, spojrzałem dokłądnie na puszkę a tam.... Route 66... przysłano mi nie ten zapach co zamówiłem :/ No ale nic, mam nadzieję, że jakoś z nim wytrzymam. Wrzuciłem go już do siebie do auta, zobaczymy co z tego wyjdzie... Ehh szkoda - a może to znak abym nie zamawiał New Car'a ? :-] Ktoś miał już Route 66 ? Jakie są wasze opinie ?

Opublikowano

Miałem Coronado Cherry i rzeczywiście super zapach. Potem Golden state delight również na bank do niego wrócę. Teraz Newport newcar i to jest nieporozumienie -woda kolońska*szalet miejski.

Opublikowano

Niestety Route 66 pachniał tylko 1 dzień O.o myślę, ze dostałem wadliwą puszkę, ponieważ ta wiśniowa jest zamknięta na max'a a i tak ją bardzo mocno czuć ! R66 był otwarty całkowicie i pachniał tylko przez kilka godzin... Teraz po wejściu do auta nie czuć kompletnie nic ! Próbowałem nawet trochę dolać wody ale to nic nie dało... Dopiero jak się powącha puszkę to czuć zapach, ale nie jakoś bardzo intensywnie :o

No nic, wieczorem otwieram wanilie a Route66 leci do kosza ... :(

Opublikowano

Miałem ten sam problem z Route 66, niewyczuwalny nawet w nagrzanym autku, wyjęcie kostek czy kilka kropel wody nic nie dało. :o Natomiast wiśnia pachnie blisko rok. :/

Opublikowano

Też tak mówiłem o Route 66 , że jeden dzień i koniec, lecz zostawiłem go w samochodzie, wyjąłem tylko to wieczko, którym się reguluje intensywność by go było czuć. Co ciekawe po jakimś czasie zapach się sam "rozkręcił" i było go bardzo ładnie czuć i nie za mocno. Przejeździł około 2 miesiące i zmieniłem na wiśnię ;)

Opublikowano

@fipa @devdill jak już wymyślicie jak przerobić ten zapach żeby działał automatycznie gdy dostanie prąd to podzielcie się wiedzą, zaintrygował mnie ten zapach bo nienawidzę mieć czegoś w nawiewach..

Opublikowano

Randall, jeżeli chodzi o mnie to raczej trochę czasu minie zanim coś będę próbował konkretnego wymyślić. Elektroniką bawię się raczej z przypadku więc szukam na razie alternatyw dla dyfuzora.

Natomiast od siebie mogę podpowiedzieć, że jeżeli też nie lubisz "ozdóbek" w kratkach to może warto pomyśleć nad umiejscowieniem zapachów w wylocie powietrza znajdującym się przy nogach, o ile masz również dobry dostęp do niego i możliwość takiego montażu?

U siebie w tym i poprzednim samochodzie zrobiłem małą dziurkę tak aby przeciągnąć tylko "trytytkę" i takim sposobem zamontowałem sobie np. wieczko od CS, teraz wystarczy tylko zmieniać co jakiś czas puszki.

Natomiast w przypadku wspomnianych zapachów montowanych w kratkę jest jeszcze łatwiej ponieważ wystarczy przyczepić go (o ile nie jest to płyn :P) do środkowego żeberka i po sprawie, nic nie widać, a pachnie :)

Opublikowano
@fipa @devdill jak już wymyślicie jak przerobić ten zapach żeby działał automatycznie gdy dostanie prąd to podzielcie się wiedzą, zaintrygował mnie ten zapach bo nienawidzę mieć czegoś w nawiewach..

Jeszcze sie do mx nie wybralem po dyfuzor. Moze jutro

Opublikowano

Dziś zamówię Cherry od Mainz`a, może ten zapach przypadnie mi do gustu. Po latach używania choinek (zawsze black classic) przyszła jakiś czas temu pora na CS jabłko/cynamon, zapach rewelacyjny, inny niż wszechobecna wanilia czy popularne choinki. Puszka wytrzymała ponad dwa miesiące, potem zalałem ją wrzątkiem żeby zwilżyć drewienka i postawiłem pod komputerem (stoi na ok. 7cm nóżkach bo pod spodem ma wentylatory i pod nimi stoi teraz CS) i zapach jest cały czas obecny w pokoju.

Jeszcze taki tip na codzień - wyprałem dokładnie całe auto, odgrzybiłem klimę i przez tydzień woziłem w samochodzie kilka pojemniczków z sodą oczyszczoną, "zjadła" mi totalnie wszelkie niepożądane zapachy, auto jest teraz jak sterylne, koszt niewielki a spróbować warto.

Opublikowano

Cherry od mainza pachnie ale jak jesteś przyzwyczajony do mocnych zapachów to niestety te "pryskane" nie przypadną ci do gustu bo szybko wietrzeją i pachną delikatniej.

Kiedyś w Galileo pokazywali też patent z miskami z octem żeby zabić zapachy w aucie -jak już przy tym jesteśmy :)

Opublikowano

Też kupiłem R66 i mogę potwierdzić że fajny zapach ale mało trwały(pachnie dłużej niż 1 dzień) ale intensywnością d... nie urywa. Spróbuję następnym razem innej puszki aczkolwiek nie za bardzo przepadam za owocowymi zapachami ale skoro polecacie (wiśnie) to może warto spróbować

Opublikowano
Dziś zamówię Cherry od Mainz`a, może ten zapach przypadnie mi do gustu

za bardzo to bym się nie przyzwyczajał

Opublikowano

No więc pierwsza próba Cherry za mną, zapach jest ok, lekko chemiczny i wyczuwam w nim nutę dzikiej róży. Pierwsza "aplikacja" do nagrzanego auta dała takie odczucie, po schłodzeniu samochodu czuć aromat wiśni, nie jest nachalny ale nie jest to jakaś ulotna mgiełka. Póki co psiknąłem dwa razy pod tylną kanapę i dwa w centralny nawiew 407-ki, zobaczymy po nocy.

Opublikowano
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest z trwałością zapachu Chemical Guys Stripper Scent?

Szału ni ma :P