Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja Mainz'em wiśnią psikam po 2-3 razy co drugi dzień na każdy dywanik i jest bardzo dobrze, zapach :good: kompletuję zamówienie i biorę wszystkie zapachy od Mainz'a :D

Opublikowano
Ja Mainz'em wiśnią psikam po 2-3 razy co drugi dzień na każdy dywanik i jest bardzo dobrze, zapach :good: kompletuję zamówienie i biorę wszystkie zapachy od Mainz'a :D

Dzięki za miłe słowo, daj znać jak będzie z trwałością innych zapachów ;)szczególnie get fruity. Mam nadzieję, że to nie Ty właśnie zamówiłeś u Nowickiego 60 zapachów, bo właśnie pakujemy :D

Opublikowano

Dzięki za miłe słowo, daj znać jak będzie z trwałością innych zapachów ;)szczególnie get fruity. Mam nadzieję, że to nie Ty właśnie zamówiłeś u Nowickiego 60 zapachów, bo właśnie pakujemy :D

Oooo szlak ktoś zaszalał :shock: aż tyle to naprawdę nie potrzebuję, taką ilość wykorzystać to chyba życia by mi brakło :D

Opublikowano
Kupiłem Get Fruity i... tak okrutnie śmierdzącego produktu w życiu nie wąchałem! :thumbdown: Prickborty, MagiFoamy, Autobalm'y przy nim to nic... :(

Dzięki za opinię, jak to mówią gusta ;) polecam wiśnię jest bardzo zbliżona do CS, albo jagodę ;)

Opublikowano

Przypuszczam, że nie jestem lubiany przez Damiana za testy ;) ale muszę kolejny raz (już raz to zrobiłem) pochwalić jagodę Mainz'a - bije na głowę jagodę Autobrite - tak pod względem jakości zapachu, jego mocy, jak i trwałości. I to nie jest "lizusostwo", tylko stwierdzenie faktu, na podstawie ponad 2-miesięcznych porównań :good:

Opublikowano

Mainz, reszta zapachów jak najbardziej okey. Szczególnie Cherry Boom Boom, Berry i Bilberry. :D Tantalize - słodka pomarańcza też okey. Palm beach średnio - jak dla mnie to kokos zmieszany z jakimiś perfumami. Tylko te Get Fruity... :roll:

Opublikowano
Mainz, reszta zapachów jak najbardziej okey. Szczególnie Cherry Boom Boom, Berry i Bilberry. :D Tantalize - słodka pomarańcza też okey. Palm beach średnio - jak dla mnie to kokos zmieszany z jakimiś perfumami. Tylko te Get Fruity... :roll:

Tak jak mówię, o gustach się nie dyskutuję... get fruity ma na prawdę wielu zwolenników więc na pewno z oferty nigdy nie zniknie ;)

Opublikowano

No właśnie ..dzisiaj po raz ostatni przy 23 stopniach w słońcu spróbowałem get fruity.Psikłem po 3 razy na każdy welurowy dywanik i poszedłem do marketu.Po 40 min wracam i kompletnie zero zapachu i stwierdziły to 4 osoby będące ze mną.Jak dla mnie ten akurat zapach to straszny niewypał bo nie jest nawet delikatny ale wogóle po chwili od aplikacji nie istnieje dając nawet nawiew na nogi czyli wszystkie sugestie od Mainza jakie tu padły u mnie legły w gruzach.Od razu mówię że jest to tylko i wyłącznie moja opinia i polecam przetestować jak i dalej zamawiać jeżeli komuś odpowiada bo osobiście do firmy nie mam nic lecz swoje odczucia opisać mam prawo.

Opublikowano
No właśnie ..dzisiaj po raz ostatni przy 23 stopniach w słońcu spróbowałem get fruity.Psikłem po 3 razy na każdy welurowy dywanik i poszedłem do marketu.Po 40 min wracam i kompletnie zero zapachu i stwierdziły to 4 osoby będące ze mną.Jak dla mnie ten akurat zapach to straszny niewypał bo nie jest nawet delikatny ale wogóle po chwili od aplikacji nie istnieje dając nawet nawiew na nogi czyli wszystkie sugestie od Mainza jakie tu padły u mnie legły w gruzach.Od razu mówię że jest to tylko i wyłącznie moja opinia i polecam przetestować jak i dalej zamawiać jeżeli komuś odpowiada bo osobiście do firmy nie mam nic lecz swoje odczucia opisać mam prawo.

Dzięki, spróbuj może innego naszego zapachu bo tylko get fruity jest takim zapachem mało wyczuwalnym. Sam ciekawy jestem efektu, jeżeli będziesz zamawiał u nas na sklepie to dorzucę gratis w ramach testu :good: jeżeli wiśnia się nie utrzyma to na 100 % jest coś nie tak.

Opublikowano

Wiśnię mam ja. I mogę tylko potwierdzić słowa mario704. Gdy psiknę kilka razy na fotele i podłogę to przez kilka minut zapach jest wyczuwalny całkiem przyjemnie. Ale gdy zostawię go na kilka minut z zamkniętymi oknami, to po powrocie dosłownie nic nie czuć. Ale żeby było śmieszniej, gdy zbliżę nos do fotela to i po trzech dniach czuć, że coś na nim jest. Ale w powietrzu już po 30 min nie czuć nic.

Opublikowano

A wnętrze i klimatyzacja na 100% czyste? Bo może coś wam neutralizuje te zapachy, albo wnętrze jest przesiąknięte poprzednim zapachem do którego już się przyzwyczailiście.

Opublikowano
Wiśnię mam ja. I mogę tylko potwierdzić słowa mario704. Gdy psiknę kilka razy na fotele i podłogę to przez kilka minut zapach jest wyczuwalny całkiem przyjemnie. Ale gdy zostawię go na kilka minut z zamkniętymi oknami, to po powrocie dosłownie nic nie czuć. Ale żeby było śmieszniej, gdy zbliżę nos do fotela to i po trzech dniach czuć, że coś na nim jest. Ale w powietrzu już po 30 min nie czuć nic.

Czyli ewidentnie coś jest nie tak, skoro zapach nie jest wyczuwalny. Akurat wiśnia jest mocno wyczuwalna i do niej żadnej zastrzeżeń nie było. Jedyna opcja to test innych zapachów, diagnoza sytuacji w samochodzie plus ewentualnie inna osoba która akurat może wyczuć. W niektórych samochodach bez zapachu po wejściu czuć juz zapach który po psiknieciu zapachem będzie się gryźć. Zapach w sprayu zawsze będzie słabszy bo to roztwór z wodą bez mocnych olejków aromatycznych polecam dodatkowo psikanie w kratki wentylacyjne

Opublikowano

cannonn, pisałem już kilka razy.Klima odgrzybiona,wnętrze bez swojego zapachu w ogóle,na dywanikach czysto itp itd.Zastanawiam się już czy może jakaś wadliwa partia produktu albo coś :dontknow: .Ja mogę nie czuć,żona też niech będzie ale jak mi wsiada rodzina i gada że nic nie czuje to już jest niefajnie.Po 3 psikach nawet jakby to było mega słabe powinno być wyczuwalne po godzinie przynajmniej.Z resztą ktoś tu innym zapachem w garażu psikał i czuć a u mnie w samochodzie nie? Cudów nie ma

Opublikowano

Nie mam klimatyzacji. Filtr kabinowy wymieniony na węglowy, wnętrze czyste - odkurzone i umyte. Gdy wchodzę do samochodu nie czuć nic, zero jakiegokolwiek zapachu, więc spray powinien sobie krążyć we wnętrzu. Ale to nie wina akurat tego zapachu, bo jak wpsominałem wcześniej także nie każdy CS działał długo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem okazję przetestować teraz od Mainza 2 zapachy. Cherry i Jagoda. Psiknięte po 3 razy na dywaniki i po razie w nawiew.Wiśnia psikana w sobotę-wczoraj jadąc samochodem z nocnej zmiany przy ciepłym nawiewie czuć ją dalej-3 dni :good: Jagoda słabsza ale nie psikałem w nawiewy.

Dzisiaj samochód(profilaktycznie pomimo braku zapachu w nim etc) po corocznym serwisie klimatyzacji, ozonie i innych cudach. Jak wywietrzeje z leksza zapach po tych operacjach to postaram się opisać działanie Jagody.

Reasumując :

1.Get fruity żeby powiedzieć delikatnie-dupy nie urwał -przynajmniej tym co ze mną podróżują ,pachniał tylko przy aplikacji-w domu służy za mgiełkę i też słabo pachnie :?

2.Wiśnia pachnie ładnie nie męczy i 3 dzień już się utrzymuje i o to mi chodziło :good:

3.Jagoda strasznie delikatna ale w fazie dalszych testów :D

Opublikowano

ja z kolei przetestowałem Mainza Tantalise - zapach pomarańczy i jest straszna kicha. Liczyłem że chociaż dzień będzie go czuć ale czuć go dosłownie chwilę po pryskaniu. Próbowałem nawet tak że przed jazdą we wszystkie kratki, na dywaniki po kilka razy a po kilkunastu minutach już nic nie czuć a co dopiero po ponownym wejściu do auta. Wracam do puszki

Opublikowano

No widzisz. Wiśnia z nawiewów pachnie. Jednak jak ktoś pół życia na choinkach przejeździł np. ja -czy innych cudach gdzie zapach zabija przez tydzień to potem spraye nie dają takiej frajdy bo są megaaaa delikatne :/

Opublikowano

Dzięki Mario za update. Tutaj sytuacja wygląda faktycznie w ten sposób ze zapachy w sprayu są bardzo delikatne i nie każdy je polubi niezależnie od firmy i zapachu. Jak to mówią są gusta i gusta. Ja np wole zapach po psiknieciu niż wchodząc czuć odur w nagrzanym słońcu :)

Opublikowano

tylko to nie chodzi o to żeby w aucie zapach powalał ale żeby było go delikatnie czuć, a po tantalise po chwili nie ma już śladu więc cóż z tego że zapach przyjemny. Przy puszce też można sobie regulować wieczkiem żeby zapach był delikatny

Opublikowano
tylko to nie chodzi o to żeby w aucie zapach powalał ale żeby było go delikatnie czuć, a po tantalise po chwili nie ma już śladu więc cóż z tego że zapach przyjemny. Przy puszce też można sobie regulować wieczkiem żeby zapach był delikatny

Ciężko mi się odnieść do takich postów bo czynników jest tak wiele... przykład mario get fruity nie czuje a inne tak znowu inny get fruity czuje a wiśni nie.. inny nic nie czuje łącznie z innymi firmami w sprayu. To w sumie tak samo jak z puszką CS - jedni mówią że wisnia 2 miesiące, jedni że tydzien a jeszcze inni 3 miesiące. Z testów naszych produktów tylko get fruity może być słabo wyczuwalny przez jego woń. Tantalise 2 dni spokojnie się trzymało, może test w innym aucie pomoże :dontknow::dontknow:

Opublikowano

Trochę się przedłuża bo zakceptowalismy obecnie tylko jeden zapach z trzech a mainz ma masę roboty bo sezon się zaczął. Na pewno w przyszłym miesiącu będzie nowy sealant natomiast z zapachami walczymi, bo mają być produkowane tylko dla nas.

Opublikowano

U mnie w aucie od stycznia jeździ puszka CS Xtreme Cherry i codziennie ją czuć. Początkowo (pierwsze 3 m-ce) jeździłem z przykrywką odwróconą do góry dnem, bo zapach był zdecydowanie za mocny aby jeździć bez wieczka. Potem zrobiłem w wieczku 6 dziur wiertłem 6 mm i to było bardzo dobre posunięcie. Stężenie zapachu jest idealne.

Ostatnio kupiłem Stripera, którym spryskałem wszystkie dywaniki. Czułem go ok. 1 tygodnia. Nie wyjmowałem w tym czasie puszki. Jest miły i mniej ordynarny niż CS. Ale po tygodniu znowu przeważa zapach CS, pomimo iż puszka jest ulokowana w głębokiej wnęce na kubek, o średnicy identycznej, jaką ma puszka.