Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Psikaj na materiał a nie meble.

Ja mam w sprayu Strippera i jak w samochodzie przy takich temperaturach nie czuć go po kilku godzinach, tak w pokoju jak psiknąłem na fotel, to było czuć cały dzień (potem pewnie się przyzwyczaiłem do zapachu, ale fotel dalej pachnie po 2 miesiacach jak się wącha z bliska).

Opublikowano

Dokładnie najlepiej psikać na materiał, w który zapach może wsiąknąć a sam nie wydobywa żadnego zapachu. Ogólnie przy zapachach w sprayu nie ma mega ultra technologii i wszystkie mają porównywalne trwałości kwestia tylko, który mocniej czujemy a który słabiej ;)

Czyli cannonn potwierdzasz moją tezę odnośnie zapachów w sprayu i niskich temperatur, mieliśmy identyczną sytuację w w/w opisywanym lancerze.

Opublikowano

Co do temperatur to i CS na tym polu polega. Więc nie ma na to żadnego sposobu. A co do testu. Spsikałem płytki i po pół godzinie nie czuję nic, nawet wąchając płytkę. Ale żeby test był bardziej wiarygodny poprosiłem domowników o wejście do łazienki i okazało się, że oni wyczuwają ten zapach intensywnie. Widać, że każdy ma inny węch, ale mój jest chyba za bardzo pamiętliwy.

I żebyśmy tymi wpisami nie zniechęcili nikogo, to należy pamiętać o tym, żeby wypróbował je osobiście.

Opublikowano

Sorry, że zapytam ale co to za teoria na psikanie płytek w łazience i czemu ma to służyć ? Musisz psiknąć na coś z materialu, dywan, fotel choćby ubranie żeby zapach miał w co "wejść". Na plytkę to można psikać środek czyszczący, a nie zapach ;)

Popsikaj dywan/fotel który jest blisko grzejnika, zobaczysz efekt :)

A co do Mainz to po co ta dyskusja? Tu nie chodzi o ich zapachy, ale ogólnie o zapachy w sprayu które są stosunku słabe. A za chwilę ktoś wejdzie w temat i pomyśli, że ich produkty są do D, a to nie tak :)

Opublikowano

No ok ale opisywaliśmy problem strikte z tą firmą z racji tego że taki zapach zakupiliśmy.Nikt nie ma zamiaru piętnować w/w to tylko czysta wymiana zdań odnośnie produktu.Stanęliśmy na tym że musi być cieplej żeby zapach się utrzymywał więc zobaczymy w przyszłym tygodniu :good:

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze mario704 nie odradzamy zakupów tych produktów, a jedynie napisaliśmy odnośnie tych zapachów opinię. Faktycznie dzisiaj rano jak psiknąłem na siedzenie zapach dawał radę, więc gdy temp. wzrośnie będzie działał tak jak powinien.

Ps. Ta butelka jest genialna.

Opublikowano

Ja ostatnio kupiłem zapach Jelly Belly 3D Bubble Gum i jest całkiem ok. Taka alternatywa dla zawieszek z marketu. Zapach nie jest mega intensywny ale wyczuwalny, może trochę za bardzo chemiczny jak dla mnie.

• Moderator
Opublikowano

Ja testuje zapachy MAINZ. Dostałem dwa ostatnio. Na pierwszy ogień poszedł Bilbery Explosion.

2015-04-06%2012.36.29_zpsolam7dwo.jpg

Ale testuje go nie w aucie ale w garażu :) Wymyłem auto w piątek (dziś jest poniedziałek).

Garaż mam dość mocno wentylowany:

- brama garażowa to zwykła płyta ze szczelinami u podstawy

2015-04-06%2012.35.02_zpsg1sygnxp.jpg

- otwory wentylacyjny przy suficie

2015-04-06%2012.35.13_zpsqenkb7lb.jpg

- nawiew zaprogramowany na odpowiednie godziny w ciagu doby

2015-04-06%2012.34.46_zpsfocxugez.jpg

- stała temp od miesiąca to 5 stopni, także zimno i wieje mi ;)

Obficie psikałem ochronne ścienne wycieraczki na drzwi

2015-04-06%2012.36.07_zpssnv6hbdj.jpg

oraz kocyk na aucie ;)

2015-04-06%2012.35.53_zpsiu6bfy5m.jpg

Po czterech dnia garażowania, zapach był taki sam jak wychodziłem w piątek - delikatny ale dobrze wyczuwalny :good::good: Taka przyjemna melancholia w tym małym pomieszczeniu.

To dla mnie ważne, bo teraz wiem, że zapach będzie się utrzymywał równie dobrze i długo w aucie :)

Polecam tego Mainz'a :) Wolno się utlenia :)

Opublikowano

Dzięki za fajny test, z naszych obserwacji może rzecz oczywista ale warto co kilka dni zmieniać zapach - używany ten sam przez dłuższy czas staje się przez nas mniej wyczuwalny :)

• Moderator
Opublikowano
używany ten sam przez dłuższy czas staje się przez nas mniej wyczuwalny :)

Zgadza sie. Kazda osoba wsiadajaca do mnie do samochodu wyczuwa Strippera. Ja juz nie. :P A nie pamietam kiedy ostatnio psikalem. Ale co tu sie dziwic jak w wykladzine poszlo pewnie ponad litr zapachu przez 3 lata... ;)

Opublikowano

Ja kupiłem Mainza Pomarańczę, zapach z butelki był bardzo fajny, natomiast po obfitym rozpyleniu w samochodzie pozostawionym w ciepłym garażu następnego rana praktycznie nic nie było czuć. Może to wina atomizera, gdyż nie mam oryginalnego Mainza. Niestety sklep zapomniał dołączyć oryginalny rozpylacz.

Opublikowano

Barista podesłałem na PW kilka pytań, jakbyś dał radę na nie odpowiedzieć byłoby super aby tu nie spamować ;)

Mainz pisze:

używany ten sam przez dłuższy czas staje się przez nas mniej wyczuwalny :)

Zgadza sie. Kazda osoba wsiadajaca do mnie do samochodu wyczuwa Strippera. Ja juz nie. :P A nie pamietam kiedy ostatnio psikalem. Ale co tu sie dziwic jak w wykladzine poszlo pewnie ponad litr zapachu przez 3 lata... ;)

Dokładnie, jeszcze lepiej że po naszym obfitym temacie zrobiłem test na 4 osobach i jedna czuła zapach wiśni, druga nie i na odwrót.. :dontknow: a testowaliśmy nie tylko nasze zapachy ale i innych renomowanych firm.. co śmieszne znajomy używa tylko i wyłącznie choinki new car bo tylko ją "czuję"

Opublikowano

Dzisiaj podejście drugie.Na termometrze w słońcu grubo a w samochodzie bardzo ciepło bo stał w słońcu.Mainz psikany 5 razy na każdy z dywaników i z przodu i z tyłu ,oprócz tego na każdy materiałowy kawałek.Samochód zamknięty stał przez 3 godziny.Schodzimy z żoną do auta i po otwarciu pada stwierdzenie .."tyś ponoć tu coś psikał a nic nie czuć"..faktycznie totalnie zero zapachu nawet delikatnego..dla mnie tragedia i jednak zawita CS coronado cherry. :dontknow: skoro 2 osoby nic nie czują to chyba coś nie tak.

Opublikowano

Ja również po wypsikaniu wracam do CS. Spraye to jednak nie to czego oczekuję od zapachu.

Opublikowano

Mario masz może w arsenale zapach w sprayu innego producenta z nuty owocowej ? chodzi tu o stricte test wewnętrzny dla nas, dlatego że po tych kilku postach przeprowadziłem dzisiaj test w 3 samochodach różnych zapachów. I tylko w jednym nie było nic czuć - prawdopodobnie z powodu gumowych dywaników i zapachu smrodu wyczuwalnego już po wejściu do auta (prawdopodobnie zagrzybiona klimatyzacja) natomiast w moim aucie i aucie rodzinnym po spryskaniu rano, wieczorem był wyczuwalny zapach. Na pewno nie tak intensywny jak puszka cherry. W UK zapachy w sprayu są też bardziej używane "Wsiadam, psikam i jadę" - ja miałbym prośbę jeszcze o ponowny test w innym aucie albo wyższej temperaturze bo na prawdę jeżeli z butelki pachnie zapach intensywnie (?) to ciężko żeby w samochodzie nie pachniał. Przyjrzę się temu problemowi osobiście, przetestuje butelki z różnych partii. Jedyny zapach, który jest mało wyczuwalny to get fruity - ma bardzo lekką nutę egzotycznych owoców. Mario dwie osoby nie czują, ale inni tak dlatego próbuję się dowiedzieć gdzie jest pies pogrzebany :) bo zapachy sprzedają się w dosyć sporych ilościach i klienci po nie wracają więc na pewno nie bez powodu ;)

Opublikowano

Mario ja tez miałem CS cherry i sie teraz zastanawiałem nad mainzem ,ale Twój post mnie odstraszył. Myślałem ,że jak się psiknie pare razy w okolice wylotu powietrza na nogi to potrzyma ze 2 dni.

Opublikowano

Właśnie mam get fruity i u mnie rady nie daje.Psikałem w domu na kanapę i jak przybliże nos do materiału to coś tam czuć ale w powietrzu nie .

Nie sugerujcie się moim postem bo może coś z moim zapachem (get fruity) jest nie halo.Skoro reszta zapachów u innych się sprawdza

Opublikowano
Mario ja tez miałem CS cherry i sie teraz zastanawiałem nad mainzem ,ale Twój post mnie odstraszył. Myślałem ,że jak się psiknie pare razy w okolice wylotu powietrza na nogi to potrzyma ze 2 dni.

Proponuje przetestować samemu bo jak wyżej można zauważyć sporo osób jest też zadowolonych. Get fruity fakt faktem może być najmniej wyczuwalny przez jego delikatna woń ale tak samo wygląda sytuacja z perfumami do ciała zapachy letnie, cytrusowe zawsze są mniej trwałe.

Mario zostaw zapach z ciekawości jeszcze gdy na dworze będzie 10-15 stopni :) najtrwalszy na pewno jest kokos bo w zimę mocno dawał rade :)

Opublikowano

potwierdzam kokos czuć nawet przez kolejne 2-3 dni a nawet dłużej jak ciepłe powietrze z nawiewu zawieje na wykładzinę. Pytanie tylko ile psikacie tych zapachów, bo ja np. po 2-3 psiknięcia na wykładzinę zarówno z przodu u kierowcy i pasażera jak i z tyłu

• Moderator
Opublikowano

Jest środa. Po wejściu do garazu u mnie nadal przyjemna zapachowa melancholia Mainz'a ;)

Opublikowano

Tak więc jak widać, każdy ma inny węch, każdemu pasuje co innego... ja nie lubię intensywnych zapachów bo w lato przy 25 stopniach jest masakra. Dla osób, które miały problem z trwałością zapachu mam jeszcze jeden pomysł, aby go zostawić i przetestować w lato. Nic się nie straci, a w upałach najbardziej widać przewagę zapachów pryskanych. Tak jak wspomniała Justyna prawidłowe spryskanie to 2-3 psiknięcia na: fotel z przodu kierowca/pasażer kratki wentylacyjne i ewentualnie pod nogi + ewentualnie tył. Poleciłbym też przetestowanie innych zapachów z naszej oferty, może lepiej przypadną do gustu.