Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem mianowicie podczas mycia wstępnego chciałem usunąć żywiczne zabrudzenia z dachu samochodu. zastosowałem do tego hardcora z rrcustoms spłukałem po czym umyłem dalej cały samochód. Przy etapie osuszania zauważyłem, że powstały odplamienia na relingach dachowych, nie mogę ich teraz niczym usunąć próbowałem wielu środków i nic. Czy jest szansa je uratować? Poniżej wklejam zdjęcie poglądowe z góry dziękuje za pomoc. 

IMG_20200413_125937.jpg

Opublikowano

Sugeruje odezwać się z tym problemem do RRC, skoro to ich produkt. Tutaj na forum mało kto tego używa, bo "to chemia wyłącznie dla profesjonalistów" i się boimy że nie mamy wystarczającej wiedzy i umiejętności, aby je używać 🙄

• Lubię to 3
  • Haha 2
  • Moderator
Opublikowano

@JPower528 ale hardcore na auto? i to jeszcze z chromami? Nie no to był zły pomysł przecież to tak mocne jest że razem z lakierem moze zejsc podczas płukania

Opublikowano

A jakich próbowałeś środków? Oczywiście warto było sprawdzić jak to działa w mało widocznym miejscu ale mądry Polak po szkodzie..

To jest chrom czy jakaś imitacja? Bo ja bym próbował wyciągnąć to pasta do chromu.

Opublikowano

Jakie proporcje stosowales ? Ewidentnie byl za mocny. Testowalem sobie teb prdoukt na roznych elementach nie potrzebny od zwyklyh lakierowanych poprzez metale do chromu.l, nawet mylem nim plytki na elewacji i zero problemow

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
6 godzin temu, JPower528 napisał:

chciałem usunąć żywiczne zabrudzenia

Hardcorem, który jest przeznaczony do usuwania ciężkich zabrudzeń, takich jak nagary, oleje itd w silnikach? Nie no gratulacje pomysłowości.

Zabrudzenia żywiczne usuwać należy T&G Remover bądź terpentyną balsamiczną.

Spróbuj ten reling przepolerować pastą do aluminium bądź do metalu. Użyj ewentualnie do tego wełny stalowej.