Eidos71 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Krótka recenzja dressingu/powłoki do opon firmy Optimum: 1
Gozdziu23 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 8 godzin temu, Eidos71 napisał: Krótka recenzja dressingu/powłoki do opon firmy Optimum: to jest ten ich dressing na 12 miesiecy ?
Eidos71 Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 28 minut temu, Gozdziu23 napisał: to jest ten ich dressing na 12 miesiecy ? Tak. I na razie - po tych 25 dniach - zaczynam wierzyć, że to rzeczywiście jest rodzaj powłoki do opon z trwałością o wiele wyższą, niż dressingi, z którymi miałem dotychczas styczność. Czekam na pierwszy śnieg i sól na drogach - to będzie prawdziwy test tego produktu... 1
397 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 @Eidos71 Co prawda śniegu za dużo w tym roku nie było, ale można prosić o jakiś update ?
Tomas-sg Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 Arek jest teraz na krótkim wypoczynku wróci to z pewnością coś tam skrobnie. Narazie niech korzysta
Moderator Domel Opublikowano 9 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 W dniu 14.11.2019 o 08:55, Eidos71 napisał: Tak. I na razie - po tych 25 dniach - zaczynam wierzyć, że to rzeczywiście jest rodzaj powłoki do opon z trwałością o wiele wyższą, niż dressingi, z którymi miałem dotychczas styczność. Czekam na pierwszy śnieg i sól na drogach - to będzie prawdziwy test tego produktu... I jak tam update ? Tuaj filmik z cardna.pl
Eidos71 Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 16 minut temu, Domel napisał: I jak tam update ? Jutro wrzucę foto z tego, jak wyglądają opony - wg mnie dressing nadal na nich siedzi...
Speedy69 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Cześć zastanawiam się nad tym produktem. Jak długo się utrzymał u Ciebie?
Eidos71 Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @Speedy69 - nie wrzuciłem fotek, bo zapomniałem... Teraz zimówki są składowane do kolejnego sezonu, ale przy wymianie kół, po umyciu opon widać było wyraźnie, że "powłoka" nadal była obecna na gumie. Nie było już widocznej, początkowej hydrofobowości, ale powierzchnia gumy nadal odpychała wodę, a same gumy miały naturalny kolor (bez rozjaśnień, czy wyblaknięć). Próbowałem zaaplikować "powłokę" na nowe opony letnie, jednak po ich 2-krotnym umyciu (Excede cleanerem) powłoka nie bardzo chciała się "przyjąć", a po wyschnięciu miała lekko brązowawy kolor... Wyczytałem, że ta "powłoka" wymaga idealnie czystej gumy, bez żadnych innych zabezpieczeń i dressingów, więc muszę w weekend porządnie, kilkukrotnie wyszorować opony, aby je całkowicie "wyjałowić" z wszelkich dodanych substancji. 1
Rekomendowane odpowiedzi