CarlosBlack Posted October 16, 2019 Report Posted October 16, 2019 tak w skrócie wygląda ptasia kupa po 2 dniach na lakierze... ( po kilku...nastu przejazdach 3D AAT 501 na mikrofibrze, pad 75 DA ). 4-9 mikronów poszło, jeszcze trochę mogę ale czy jest sens?
CarlosBlack Posted October 16, 2019 Author Report Posted October 16, 2019 @rygryss normalnie to trzeba się wpatrzyć żeby było widać. na aucie ale wkur... jest bo to "natura" zrobiła w 2 dni
CarlosBlack Posted October 16, 2019 Author Report Posted October 16, 2019 no właśnie od jakiegoś czasu katuje lakier DM Resetem ( rozsądnie ) pod sealant "zimowy" (fusso i inne z auta zmywam przed cleanerem). dziś po myciu ADBL Shampoo piękna tafla wody była na aucie. to z pewnością "kupie" pomogło się weżreć w lakier ale nie miałem świadomości, że aż tak to działa.
xadamx Posted October 17, 2019 Report Posted October 17, 2019 @CarlosBlack aż się boję zapytać co to za lakier. Zdarzało mi się, ze ptasia kupa nawet kilkanaście dni leżała i z lakierem nic się nie działo.
CarlosBlack Posted October 17, 2019 Author Report Posted October 17, 2019 @xadamx Pełżot kodu lakieru teraz nie pamiętam ale jest jakiś wyjątkowo miękki. Tak czy siak dziś zakupiłem "odstraszacz" na wrony w sklepie z militariami
xadamx Posted October 17, 2019 Report Posted October 17, 2019 1 minutę temu, CarlosBlack napisał: @xadamx Pełżot kodu lakieru teraz nie pamiętam ale jest jakiś wyjątkowo miękki. Tak czy siak dziś zakupiłem "odstraszacz" na wrony w sklepie z militariami Kod koloru nie ważny. Mi raczej chodziło o to, czy to jest oryginał, czy może element był powtórnie lakierowany i jakiś kiepski lakier został położony albo mało utwardzacza. W każdym bądź razie ja jestem w szoku, że po 2 dniach takie coś się zrobiło.
CarlosBlack Posted October 17, 2019 Author Report Posted October 17, 2019 raczej oryginał, miernik pokazuje 150-160 mikronów... ale głowy nie dam
ask Posted October 29, 2019 Report Posted October 29, 2019 raczej oryginał, miernik pokazuje 150-160 mikronów... ale głowy nie dam 150-160 to nie jest raczej oryginał czytaj fabryczne jednorazowe (bez poprawiania) malowanie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Qub@ Posted October 29, 2019 Report Posted October 29, 2019 U siebie w e39 z cquartzem na lakierze ptaki zrobily mi podobne kuku, kilka godzin guano lezalo i wystarczylo, nie wiem co te ptaki tam żarły hehe (nie poprawialem tego jeszcze natomiast nie wyglada to tak zle jak u kolegi wyzej, po przepolerowaniu powinno wszystko zejść) Mam także passata b5 (na zime) i tam ptaki srają, kopuluja i bóg jeden wie co robią jeszcze, czasem zapomne tego zmyc i leżą placki pare dni i ani śladu, nic, zero. Oba auta z oryginalną powłoką lakierniczą.
Recommended Posts