Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak w skrócie wygląda ptasia kupa po 2 dniach na lakierze... ( po kilku...nastu przejazdach 3D AAT 501 na mikrofibrze, pad 75 DA ). 4-9 mikronów poszło, jeszcze trochę mogę ale czy jest sens?

guano1.jpg

guano2.jpg

guano3.jpg

Opublikowano

no właśnie od jakiegoś czasu katuje lakier DM Resetem ( rozsądnie ) pod sealant "zimowy" (fusso i inne z auta zmywam przed cleanerem). dziś po myciu ADBL Shampoo piękna tafla wody była na aucie. to z pewnością "kupie" pomogło się weżreć w lakier ale nie miałem świadomości, że aż tak to działa.

Opublikowano
1 minutę temu, CarlosBlack napisał:

@xadamx Pełżot 😉 kodu lakieru teraz nie pamiętam ale jest jakiś wyjątkowo miękki. Tak czy siak dziś zakupiłem "odstraszacz" na wrony w sklepie z militariami 😁

Kod koloru nie ważny. Mi raczej chodziło o to, czy to jest oryginał, czy może element był powtórnie lakierowany i jakiś kiepski lakier został położony albo mało utwardzacza. W każdym bądź razie ja jestem w szoku, że po 2 dniach takie coś się zrobiło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
raczej oryginał, miernik pokazuje 150-160 mikronów... ale głowy nie dam

150-160 to nie jest raczej oryginał czytaj fabryczne jednorazowe (bez poprawiania) malowanie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U siebie w e39 z cquartzem na lakierze ptaki zrobily mi podobne kuku, kilka godzin guano lezalo i wystarczylo, nie wiem co te ptaki tam żarły hehe (nie poprawialem tego jeszcze natomiast nie wyglada to tak zle jak u kolegi wyzej, po przepolerowaniu powinno wszystko zejść) 

Mam także passata b5 (na zime) i tam ptaki srają, kopuluja i bóg jeden wie co robią jeszcze, czasem zapomne tego zmyc i leżą placki pare dni i ani śladu, nic, zero. Oba auta z oryginalną powłoką lakierniczą.