iigAlisArr Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Czy dobrze zrobiłem: - Polo 6n2, tzw. "faldach" - użyłem poleconego na innym forum Sonax'a do dachów Cabrio (oczywiście po dokładnym umyciu) i efekt mnie bardzo zadowala - super kropelkowanie i odżywienie kolorytu - jednak czy to dobry środek do tego typu dachu ? (do dziś nie wiem z czego jest zrobiony - jakby 'gumowany')
iljash Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy buteleczka 4nano wystarczy na dach w mx-5 ? Buteleczka zawiera 100 ml. Jej wydajnosc niby to 50-250 na metr^2 , jak sie ma to w rzeczywistosci ? Jest osoba, ktora za taka usluge tym srodkiem bierze 50 zl , ale sam srodek ( ta buteleczka ) kosztuje 35 wiec sie to kupy nie trzyma, wynikaloby ze zuzywa maks jedna buteleczke, wiec stad pytania czy to wystarcza. Oczywiscie moge kupic dwie , jesli zajdzie potrzeba lub inny srodek. Poprostu zainteresowal mnie filmik jak i wiele innych :
Matos Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2013 Do vinylu duragloss #301 czy coś innego polecacie ?
spons Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 iljash, jaka jest powierzchnia dachu? Na Z3 z filmiku który wkleiłeś na bogato zeszlo 250ml, patrząc na fotki auta, myślę że 150ml powinno wystarczyć. Buteleczka 100ml kosztuje 25zl, 500ml 69zl.
iljash Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 dzieki za odzew , w takim razie najpewniej wezme buteleczke 500 ml to jeszcze przy okazji zrobi sie jakis dach
spons Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 dzieki za odzew , w takim razie najpewniej wezme buteleczke 500 ml to jeszcze przy okazji zrobi sie jakis dach
czerwo122 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 posiadam w swoim samochodzie faltdach z Twingo i moj problem jest taki a mianowicie jakich kosmetyków powinienem użyć aby go zabezpieczyć oraz ożywić
cz@rek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Mam pytanko czy są środki przyciemniająca/koloryzujące materiałowy dach w cabrio kumpel oddał do czyszczenia i impregnacji i po wyschnięciu dach jest strasznie wypłowiały da się to czymś przyciemnić i zabezpieczyć ?
iwan920 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dach cabrio w BMW Z3 też można zabezpieczać renovo? Ma ktoś jakieś doświadczenia z dachem w tym aucie? Dodam, że strasznie zapuszczony jest ten dach, bo właściciela w ogóle nie obchodził jego stan...
ShiningCar Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 iwan920, jeśli dach jest materiałowy to jak najbardziej można, a jeśli zapuszczony, nawet trzeba
iwan920 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2015 A jakieś inne środki oprócz Renovo też są godne polecenia? Bo tutaj widzę, że głównie renovo polecane jest w tym temacie, a na rynku jest dużo różnych...?
Pilar88 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ja zabezpieczałem sonaxem do dachów cabrio i jestem bardzo zadowolony. Czerń wróciła a kropelki są super
tomix156 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 BMW E46 cabrio - czym oczyścić i zabezpieczyć dach na dłużej, powiedzmy minimum 6 miesięcy? Dach materiałowy. Do czyszczenia apc się nada, czy np mogę spokojnie odkurzaczem piorącym?
krzychoo Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Czy zastosowanie PERLa na winylowy dach w MX-5 NA to dobry pomysł? Czy kupić jednak Aerospace 303 (PERLa mam)?
Barista Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 W pewnym dużym i szanowanym sklepie nie polecali perla jako dobrego środka. Więc tym bardziej do dachu bym go nie użył.
KingKong Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Dziwne, bo dla mnie PERL to bardzo fajny produkt
krzychoo Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 No właśnie ja też jestem z niego zadowolony jeśli chodzi o listwy, zderzaki itp. Niby w zastosowaniach PERLa wymieniony jest też winyl, więc powinno być ok. Jeśli nikt mnie od tego nie odwiedzie w ciągu najbliższych 3 godzin, to zastosuję i dam znać jak wyszło.
Gozdziu23 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Też polece sonaxa do dachów cabrio , czarny kolor odżywiony a kropelkowanie na bdb poziomie. Natomiast odradzam produktu impregnujacego z serii 303 niby cos tam podbił kolor, cos tam podbił kropelkowałnie ale bardzo bardzo leciutko, cena do jakości mnie nie zadowoliła.
Novus Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Jeżeli chcecie zadbać o dach cabrio to polecam Max Protect Ultimate Fabric Coat. Film z dzisiejszego zabezpieczenia E46.
druhh Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Odnośnie sonaxa do dachów, czy zostawia on jakieś ślady na lakierze jesli przypadkowo się go na niego nałoży?
borek88 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Mam do zabezpieczenia dach w kolegi bezdaszniku. Jako że sam mam cabrio w którym taki zabieg już wykonywalem przy pomocy sonax Reiniger do umyć i cabrio impregnatu tej samej firmy postawiłem uczyć tego samego preparatu. Tyle że nie mam w tej chwili czystego aplokatora z prawdziwego zdarzenia a tan aplikator sonaxa (czytaj gąbka do naczyń) bardzo mi się kruszył to pomyślałem o zawinieciu go w mikrofibre. Czym wy nakładacie ten impregnat oraz jakimi metodami?
wesii Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam. Pogoda deszczowa więc trzeba podjąć się impregnacji dachu. Niecały rok temu impregnowałem dach specyfikiem od SONAX'a. Oczywiście w komplecie kupiłem środek do czyszczenia dachu (też SONAX'a). Wszystko zrobione według instrukcji. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, jednak działał przez dobre 3 miesiące. Jednak wiadomo, że żadne rozwiązanie nie będzie wieczne i co sprawdzonego byście polecili? Jestem gotów kupić 2 raz SONAX'a. Co do tego jak to nakładałem to gąbką która jest w zestawie. Kolega ma rację kruszy się ta gąbka, ale przy mniejszym nacisku nie zostawia śladów po sobie na materiale.
Romanesku Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Koledzy ile razy nanosicie Sonaxa i w jakich odstępach czasowych ? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
.r. Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 300ml schodzi mi średnio na dwa dachy. Smaruje na wiosnę i drugi raz w połowie sezonu.
Rekomendowane odpowiedzi