djarta Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Witam, wczoraj kupiłem PLAKa na owady (zielonego). Użyłem go na zderzaku i obydwy lusterkach. Po umyciu i wysuszeniu tam gdzie popsikałem... wszędzie widać plamy, takie jakby przezroczyste, białe. Wycieranie szmatką z wodą nic nie dało. Co to może być?
ghost Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 11 minut temu, djarta napisał: Co to może być? Skąpstwo i tandeciarstwo. Ale skoro szkoda było kupić ValetPro bug remover za 25 zł to takie są efekty. Dodatkowo jeżeli nie zastosowałeś się do instrukcji z pudełka, za długo leżał produkt na lakierze, nie zmyłeś go dokładnie, zrobiłeś to w zbyt wysokiej temperaturze, zdążył odparować przed zmyciem... to mógł po prostu odbarwić klar. Jak nie pomoże oczyszczenie chemiczne, to trzeba będzie spolerować.
djarta Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Więc jak mogę to próbować oczyścić ?
Moderator psemo Opublikowano 5 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Teraz, djarta napisał: Więc jak mogę to próbować oczyścić ? Otrzymałeś odpowiedź 5 minut temu, ghost napisał: Jak nie pomoże oczyszczenie chemiczne, to trzeba będzie spolerować.
djarta Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Jaką chemią mogę to próbować czyścić ?
Bare Shine Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 umyles po tym zabiegu samochod? no patrzac taka bardzo prosta mysla to pasta tempo bys to mogl spolerowac jezeli nie uzawasz w miare profesjonalnej chemii
djarta Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Dokładnie spłukałem myjką , poźniej gąbką z szamponem cały samochód.
Bare Shine Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 no to spolerowac. tak jak mowie jak nie robisz tego wedlug "zasad" bierzesz paste tempo z stacji lub sklepu motoryzacyjnego, krople na fibre czy szmatek i okreznymi ruchami polerujesz i powinno byc git
Fredi88 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 2 godziny temu, djarta napisał: PLAKa na owady 2 godziny temu, Bare Shine napisał: pasta tempo bys to mogl spolerowac Myślę, że na tym forum temat wiedzy o kosmetykach został wyczerpany. Panowie... forum można zamykać a temat podwiesić.
Bare Shine Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 @Fredi88 wychodze z zalozenia ze kazdemu na tym forum powinno sie pomoc, a jezeli kolega jeszcze nie siedzi tak gleboko w tematyce to probuje w latwy i zrozumialy sposob pomoc. mysle ze to nic zlego
lol19pl Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 5 minut temu, Fredi88 napisał: Myślę, że na tym forum temat wiedzy o kosmetykach został wyczerpany. Jakie zadał pytanie, taką otrzymał odpowiedź. Przecież komuś kto używa plaka nie będzie kazał używać Ultimate Compound do spolerowania. 1
Fredi88 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 A ja wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś używa gówna to może warto żeby spróbował czegoś lepszego. Polecicie kolejne gówno jakim jest pasta tempo i następny temat będzie "od czego takie koliste rysy?"... Ja jestem zdania że jak robić to porządnie. Po łebkach to raczej nie to forum.
Bare Shine Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 a ty zaraz zaczynales od swissvax?
Fredi88 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 1 minutę temu, Bare Shine napisał: a ty zaraz zaczynales od swissvax? Nie, od meguiars'a, ale co to ma do rzeczy?!
Bare Shine Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 kazdy w swoj sposob zaczyna, niech sie uczy po swojemu i dochodzi do pewnych rzeczy i doswiadczenia po swojemu uczy sie na wslasnych bledach poprostu. wydaje mi sie ze zglosil sie w odpowiedni sposob w odpowiednie miejsce i wypada (moim zdaniem) mu pomoc, a ze nie ma doswiadczenia to pomagasz mu na jego poziomie (bez urazy oczywisci ) przez to moze sie zacheci do poczytania czegos tutaj, nauczenia sie i do checi probowania nowych, lepszych rzeczy
ghost Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 2 godziny temu, djarta napisał: Dokładnie spłukałem myjką , poźniej gąbką z szamponem cały samochód. Ludzie tu są uczuleni na niską jakość używanych produktów, ale koniec końców zawsze są pomocni :) Ogólnie to pomogłyby zdjęcia z bliska fragmentów jak to wygląda po myciu rękawicą i szamponem. Żeby spolerować po amatorsku, nawet i pasta turbo (dawniej tempo) na mikrofibrze coś zadziała. Natomiast żeby ogarnąć to lepiej i jednocześnie nie mając maszyny. To bierze się aplikator typu tricolor. Zależnie od wersji białą lub żółta stroną i na to pastę ścierną. Moze być nawet Koch Chemie H8. Jedną z najpopularniejszych past średnio ściernych jest Meguiars Ultimate Compound, produkt dla amatorów, który wybacza niemal wszystkie błędy użycia. Był już wymieniony wyżej.
DZIADZIA Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Mam tego plaka i jest fantastyczny pH10, w tej cenie miszcz
Rekomendowane odpowiedzi