lukeu Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @nossy Dzięki Powodzenia z Twoją sztuką, pochwal się koniecznie efektem i zawołaj mnie do mam nadzieję przynajmniej relacji W&W Wydech petarda. Supersprint to nie Ulter. Gość od wydechów od razu powiedział, że będzie fajnie, bo jest duża pucha i mimo przelotu w środku jest kultura, a wydech jest przyjemnie basowy. Stan na 8.05.2020 po opłukaniu na bezdotyku, osuszeniu szybką jazdą i Waterlessie tyłu No i mała retrospekcja: Pan @Qlimaxss miał dobry pomysł. Wrzucam aktualizację z 12.04.2020, w której trochę porobiłem przy samochodzie. Taka mała kontynuacja tematu Nareszcie! Mimo wielu obowiązków sobota od rana była moja. Szybka pobudka 6:30 i ogień. Wpadły nowe rzeczy na auto Felgi 18", które odnowione i zapowłokowane czekały grzecznie w pokoju i nowy wydech (Supersprint). Co do felg to były odnawiane, więc po dwóch tygodniach leżakowania (na proszek podobno od razu można nakładać powłokę, jednak ja wolałem poczekać) wpadł CarPro DLUX. Co do wydechu to kupiłem używkę, cena nowego zabija. Nie byłbym sobą gdybym nie pogrzebał coś przy nim. Zaraz po zakupie. Końcówki były jak reszta puchy, jednak na szybko przejechałem Mothersem po otwarciu przesyłki. Całość jadę APC BH Surfex: Pędzelkowanie i potem płukanie. W międzyczasie leżał Prickbort na smołę. Tak wygląda po wyczyszczeniu. Przeglinkowałem go na szybko bo jednak coś zostało smoły. Jak już zauważyliście wieszaki są brzydkie. PS czuć, że to produkt z wyższej półki, bo można regulować każdy wieszak na wysokość i w poziomie. Co się owalczyłem, żeby odkrecić te śruby to moje. Dwie pierwsze ukręciłem. Potem wpadłem na pomysł na podgrzanie palnikiem - pomogło . Wyczyściłem je i pomalowałem farbą na wysokie temperatury. Lecimy z polerką. Rotacja Krauss p7, żółta gąbka (bo akurat była najbardziej zniszczona ze wszystkich moich) i Mothers. Zostało kilka kropek smoły, jednak nawet pod glinką nie chciały schodzić, więc dałem sobie spokój. Efekt dla mnie absolutnie wystarczający. Odtłuszczenie i powłoka MrFix jest spoko do takich zastosowań. Nowe elementy złączne. Poprawiłem potem same wyloty wełną stalową z nigdy nie czyszczonych osadów - pomogło. Montaż. Nawet najmniej wprawne oko zauważy nowe kapcie I cyk wydech na gotowo. Dla mnie petarda. Dźwięk bardzo przyjemny, delikatnie podręcony. Nie to co wcześniejszy Ulter, który urywał głowę. Biżuteria na aucie: Potem popełnione mycie. Święta wiec użyłem CC Water Gold na mokro. Szkło jakie robi urywa 4 litery za każdym razem. Zimówki oprysk Excede WC, Tire Cleaner, piana, pędzelkowanie, suszenie, @Good StuffRims Detailer (fajnie podkręca blask) jako booster dla Dlux'a i CarPro Perl 1:1. W takim stanie można wrzucić w pokrowce i czekać na kolejną zimę. Pozdro! 3 1
Qlimaxss Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @lukeu Nie ma za co. Lubię wracać do tego co dobre
nossy Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 yumi ten supersprint i kawał dobrej roboty przy nim wykonany. Pytanko- jak sprawuje się Tobie ten Krauss DA 9mm na tym aucie. Chodzi mi o przetłoczenia na drzwiach, zderzaki itp? Robiłeś nim kiedyś jakiś mocniejszy cut, czy raczej do cleanerów używach?
lukeu Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @nossy Powiem Ci, że jak na DA 8 mm to jest petarda. Zrobiłem nim kilka solidnych one stepów na różnych autach i zawsze świetnie sobie radził. Trzeba oczywiście obserwować zachowanie talerza, czy przypadkiem nie blokujemy ruchu obrotowego. Kilka razy wycinałem mocniejsze rysy to kluczem była mocna kombinacja i szło Na pierwszą maszynę nie widzę lepszej propozycji - kupując BP 75 mm mamy zestaw do wszystkiego.
Moniak Lord Masło Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @lukeu wracając do pierwszego postu mam pytanko jak rozrabiasz Autobrite MagiFoam? Jak z jakością? Konczy mi sie sg citrus oil i szukam alternatywy. Lepiej domywa? Jak np kupie butelke 500 ml to chcialbym zeby mi to na troche wystarczyło. Ja bym rozrabiał 1:10 ale 50ml. na 500 ml wody. Chyba styknie na zwykle auto nie ?
lukeu Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @Moniak Lord Masło 1:10, na auto z PA luźno 550 ml roztworu wystarczy. Jednak znajdź w promce 5l za 160-170 zł, nie opłaca się 500 ml, szybko Ci zleci.
Rekomendowane odpowiedzi