salvien Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 Cześć, Mam maszynę da tryton tsp710k, czy istnieje możliwość dokupić przejściówkę na długim wałku, żeby móc robić rzeczy z zakamarków, wnęk itd ? Coś podobnego jak tutaj w 11:30. Szukam szukam, ale nie mogę znaleźć. Dzięki za pomoc Przypalony Mercedes AMG? - C63 AMG - Wet sanding, renowacja lakieru #detailingVlog - #23
Tomas-sg Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 Pisz PW do @sparco0 Nawet na giełdzie ma taki komplet.
salvien Posted July 16, 2019 Author Report Posted July 16, 2019 Ok, będę się orientował,a masz może jakiś sklep z talerzami i padami do takich maleństw ?
Tomas-sg Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 Pierwszy lepsze sklep detailingowy Talerz mocujący 30 mm lub 80 mm
Tomas-sg Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 1 godzinę temu, salvien napisał: ok, dzieki Tylko musisz pamiętać o różnicy między rotacja a DA. Zakładam że wiesz czym się różnią oba talerze
Birkhof Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 Ciekawe ze w tym filmie futro brayta zebralo taki lomot a ogolnie duzo osob je poleca za sile i wytrzymalosc
boT Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 2 godziny temu, Birkhof napisał: Ciekawe ze w tym filmie futro brayta zebralo taki lomot a ogolnie duzo osob je poleca za sile i wytrzymalosc Bo tak używają... Mocni ale w gębie, na takich futrach malo kto robi w Detailingu, albo sie boją i sraja po gaciach jak założy takie futerko to, albo przecieraja ranty, lub palą plastiki. @Birkhof zwróć uwagę kto teraz na rotacji śmiga wszyscy na DA i każdy pójdzie w zaparte że DA Zrobi lepiej jak na rotacji, nie mając wogole doświadczenia z pracą na rotacji, albo po pracuje na rotacji i po paru dniach jednak stwierdzi że i tak DA lepiej mu pracować. A takimi futrami można robić cuda bez weetsendigu na dojechanym lakierze . A brayt jak to brayt, na takim samym poziomie jak i ich pasty, czyli porostu bez szału. Aktualnie u siebie mam na sprawdzeniu czarne Merino z Flexipads z dlugim aczkolwiek prostym nie skreconym włosiem i tu może być ciekawe futerko, zobaczymy
JPZ Posted July 17, 2019 Report Posted July 17, 2019 @salvien nie, nie istnieje możliwość dokupienia przedłużki ponieważ posiadasz maszynę dual action. @boT Pracowałeś może na syntetycznej wełnie od Lake Country? Np: https://showcarshine.pl/futra-i-pady-z-mikrofibry-100-165mm/lake-country-foamed-wool-buffing-polishing-pad-135mm-fioletowe.html
boT Posted July 17, 2019 Report Posted July 17, 2019 @JPZ tak od dwóch lat lackecontry i supershine premium pads to dwaj producenci którzy są ze mną, i robią robotę . A odnośnie tego fioletowego futra, to sprawdza sie fajnie na maszynach DA, na rotacji nie zawsze... Mam i z krótkim włosiem i dłuższym, Najwytrzymalsze pianki od LC to, wersja HD i SD, pod maszyny DualAction są zajebiscie wytrzymałe, CCS też fajne pod rotacje, ale tu zazwyczaj jade na super Shine przy rotacji. 2
salvien Posted July 22, 2019 Author Report Posted July 22, 2019 Tak posiadam DA, rozumiem, że w typ wypadku przedłużka nie wchodzi w grę ? :
salvien Posted July 23, 2019 Author Report Posted July 23, 2019 Kurde, mam jeszcze parę rzeczy do zakupienia pady, pasty itd. A chciałbym miejsca takie jak wnęki drzwi, relingi zrobić, a DA raczej na takiej powierzchni się nie sprawdzi ? Robił ktoś ? W jakiej najniższej cenie dostanę maszynę precyzyjną do trudno dostępnych miejsc ? Ewentualnie budżetowcze rotacja z przedłużką.
Birkhof Posted July 23, 2019 Report Posted July 23, 2019 Kurde, mam jeszcze parę rzeczy do zakupienia pady, pasty itd. A chciałbym miejsca takie jak wnęki drzwi, relingi zrobić, a DA raczej na takiej powierzchni się nie sprawdzi ? Robił ktoś ? W jakiej najniższej cenie dostanę maszynę precyzyjną do trudno dostępnych miejsc ? Ewentualnie budżetowcze rotacja z przedłużką. K2 masner okolo 230zl
salvien Posted July 23, 2019 Author Report Posted July 23, 2019 kk, będę ogarniał. polecasz jakieś konkretne pady pod talerz 30 ?
salvien Posted July 24, 2019 Author Report Posted July 24, 2019 Zastanawiam się nad ( innych nie znalazłem ) : https://mrcleaner.pl/pady-gabki-polerskie/super-shine-neopad-finish-miekki-wykanczajacy-pad-polerski-czerwony-33mm?from=listing Nic innego nie znalazłem : http://shiningcar.pl/pl/p/FLEXIPADS-Talerz-Mocujacy-M14-30mm/2425 Ewentualnie taka przedłużka się nada ? Gwint 14, wiec powinno. http://shiningcar.pl/pl/p/LARE-Przedluzka-80mm-M14/1186
Tomas-sg Posted July 24, 2019 Report Posted July 24, 2019 4 godziny temu, salvien napisał: Ewentualnie taka przedłużka się nada ? Gwint 14, wiec powinno. http://shiningcar.pl/pl/p/LARE-Przedluzka-80mm-M14/1186 Ale weź napisz PW do tego @sparco0.... Chłopak ma za ok. 50 zł 2 przedłużki... 1
salvien Posted July 26, 2019 Author Report Posted July 26, 2019 W dniu 24.07.2019 o 08:19, Tomas22 napisał: Ale weź napisz PW do tego @sparco0.... Chłopak ma za ok. 50 zł 2 przedłużki... Zamówione
Recommended Posts