Kamill33 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 Robie podobnie tylko inną szczotką warto czasem pralkę wyczyścić sodą po praniu mikrofibr
W1Michal Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2016 jak fibra pyli to jest do bani, miałem pare takich, te droższe nie pylą, choć reguły nie ma, im bardziej puszyste tym częściej można sie z tym spotkać. Co do czesania fibr to sam na to wpadłem ostatnio przypadkiem tyle że ja to robie jak wyschną, super rozbija sie włókno i robią sie jak nowe, miałem problem ze zbitymi włóknami i samo pranie nie wiele dawało. Co do prania w proszku i płynie do płukania - proszek powoduje że twardnieją, więc raczej to nie jest najlepsze rozwiązanie, plus taki że są super doprane ale moje po takim praniu kiedyś zrobiły sie szorstkie
driverIN Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 628957 I wszystko puszyste, mięciutkie jak nowe, poza tym ta niepozorna szczotka do sierści psa, głęboko wchodzi we włosia i wyciąga wszelkie, dziwne male pozostałości z prania które nie wyszły z MR a co mogło by potem porysować lakier. Kupiłeś najzwyklejszą szczotkę w zoologicznym czy to jakaś firmowa etc? Ja rękawicę czeszę nieużywaną szczotką do włosów, ale średnio zdaje to egzamin, bo czasem odpadnie plastikowe zakończenie (tzw. łebek) i boję się, że jeśli ono zostanie we włosiu, odbije się "pięknie" na lakierze...
W1Michal Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 ja zastosowałem szczoteczkę do skóry nie wiem czy Colorloucka czy jakaś no name ale kupiona w sklepie z kosmetykami samochodowymi za nie co ponad 10 zł chyba
Przem@S Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 628957 Każde "czesanie" spulchnia i "odżywia" MF. Kupiłem szczotke taka samą u chinczyków za 6zł zrobiłem próbę i ...... Piwo dla Ciebie Przeprowadziłem test na ubitej microfibrze i bardzo ładnie odżyła
Gardor Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 628957 Każde "czesanie" spulchnia i "odżywia" MF. Kupiłem szczotke taka samą u chinczyków za 6zł zrobiłem próbę i ...... Piwo dla Ciebie Przeprowadziłem test na ubitej microfibrze i bardzo ładnie odżyła Ode mnie również Piwko dla Ciebie , również zrobiłem test na microfibrze i rękawicy i jak nowe
Moderator Domel Opublikowano 26 Marca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Się polecam driverIN,btw. tak najzwyklejsza z kauflanda za kilka zlotych ale z "drucianym" włosiem Kładziesz MF na płaskiej powierzchni i czeszesz pod włos aż uzyskasz pulchność i uklepane włosia staną się luźne. To tak jak długimi włosami u kobiet. Porządnie rozczesać. Robię to po każdym praniu. Nawet stare janki nabierają puszystości.
driverIN Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Domel, dzięki - na szczęście do Kauflanda niedaleko, oby tylko było u mnie A jeszcze jedno... Włochacza czeszesz też na mokro czy już po wyschnięciu?
pLaYmAn Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Dobry patent, również zaopatrzę się w taką szczotkę
marco80 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Widzę że czeszesz tą szczotką też rękawicę,czy nie niszczy jej to (tzn czy nie wypada w ten sposób z niej sporo włosia,mój ostatni nabytek to polecany CarPro a nie chciałbym aby jakoś szybko "wyłysiał"?)
bodas Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Panowie pranie flufy dryer'ów w pralce w proszku biały jeleń doprowadziło do tego, że chłoną wodę dużo gorzej niż kiedyś. Jakiś pomysł na przywrócenie właściwości? Ocet do płukania nie pomaga.
jarekrk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 630367 Kładziesz MF na płaskiej powierzchni i czeszesz pod włos aż uzyskasz pulchność i uklepane włosia staną się luźne. To tak jak długimi włosami u kobiet. Porządnie rozczesać. Robię to po każdym praniu. Nawet stare janki nabierają puszystości. Dzięki za rady Domel, akurat wczoraj suszyła się fibra MICROFIBER MADNESS CRAZY PILE ULTRA SOFT mega puszysta ale z każdym kolejnym praniem było z nią gorzej i wczoraj wziąłem kotom moim szczotkę przejechałem fibrę i w szoku jestem... JAK NOWA
W1Michal Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 problem tylko taki że mi po czesaniu zaczął zostawać na lakierze jakby kurz w dużej ilości, jak sie okaząło był to jakiś pył z fibry który powstał podczas rozczesywania. Być moze nie wszystkie tak mają ale te co ja mam tak sie zachowały po czesaniu
jarekrk Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 tzn. ja bym przedmuchał kompresorem te fibry które wyczesywałem przed pracą nimi, aby właśnie wszystko co zostało poszło z powietrzem, mam nadzieje przynajmniej, że tak to zadziała
Rutakus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 jak po praniu powinny wyglądać mikrofibry? tzn po przejechaniu ręka powinny wydawać się szorstkie? używam właśnie płynu NOLLE MICROFIBER WASH jestem po pierwszym praniu fiber i nie jestem pewien czy dawka tego detergentu nic mi nie niszczy
W1Michal Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 szostskie raczej nie powinny, zależy które ale niektóre są tępe w dotyku po praniu, ile lejesz na pralke ? może za dużo i nie wypłukuje sie dokładnie
Rutakus Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Leje ok 30ml, a i takw się nie dopierają do czysta
W1Michal Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 dawka na pralke jest ok, spróbuj inny środek do prania np Microrestore
Michael MSTP Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 A ja zrobiłem pierwsze pranie w occie zamiast w Białym Jeleniu i szoook! Roczny fluffy ciągnie wodę jak nowy, myslałem ,że pójdzie w odstawkę a tutaj miła niespodzianka. W ogóle wszystkie fibry zdecydowanie odżyły po takiej kąpieli
ppwash Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Jak wygląda proces mycia w occie? Moczysz przez pewien czas w roztworze z octem, po czym wrzucasz na normalne pranie do pralki ?
mario704 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Nie.Najpierw pierzesz,potem moczysz w wodzie z octem żeby wypłykać reszty proszku po praniu a na koniec płuczesz w samej wodzie.
cannonn Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Ja po prostu wlewam ocet do pralki tam gdzie płyn do płukania, a tu takie kombinacje
cannonn Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Leję na oko w zależności ile mam do prania. Na szklanki to myślę że będzie tak 1/4 do 1/2 szklanki max przy większej ilości fibr.
Rekomendowane odpowiedzi