Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Poszukuje dobrego, najlepszego produktu kwasowego do tzw. zajazdow. Felg, gdzie nie ma zmiłuj. Tenzi Alux, nawet w czystej postaci czasem nie daje rady. Zawsze staralem sie unikac tego typu produktow, ale uslugi wymagaja posiadania i takiej chemii. Bardzo prosze o wasze spostrzezenia oraz podpowiedzi :)

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Posted

No dobra, a cos blizej 5l niż 60l ;)

Posted
No dobra, a cos blizej 5l niż 60l ;)

W 1L jest kwas cleantecha, ponoć kosa choć nie używałem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Posted
1 godzinę temu, Birkhof napisał:

W 1L jest kwas cleantecha, ponoć kosa choć nie używałem.

Jest mocny, jest dobry, ale bez przesady, jak ktoś chce mieć KOSE KWAS polecam ze swojej strony uderzyć w Nerte lub Proelite Al-soft+ mamy tam bezpiecznego kwasa bez fluowodorkow, oczywiscie bezpieczniejszego dla naszego zdrowia bo dalej jest silny, na pewno silniejszy od clean techa, a jak chcesz kosiora to mają typu ALU STRONG co paruje z korka przy otwieraniu 😉 
Osobiście wole totalne smietnikowe koła umyć dwa razy al softem + dekontaminacje niż raz strongiem

Posted
Jest mocny, jest dobry, ale bez przesady

Dzieki za naprostowanie

• Okay 1
Posted

Proelite Alu Max lub Alu Strong. Bez rozcieńczania to mi nawet osad w betoniarce wyżera 😄

• Dystrybutor
Posted

@sadam55 - warto zaznaczyć, że czysty Alux nie jest naszą najsilniejszą wersją kwasu do felg. Mamy jeszcze Alux Strong i Alux Strong Extra, tyle że sprzedawane w 10l opakowaniach.

https://www.tenzi.pl/product/alux-strong-extra

https://www.tenzi.pl/product/alux-strong

Posted

@Gozdziu23 dostałem AlSoft+ od ProElite do testów - moje spostrzeżenia:

- do mycia szczurów jest bardzo dobry, 

- ma znacznie większą moc domywania niż typowe deirony (być może dlatego że używałem go bez rozcienczania), 

- nie śmierdzi tak gryząco jak konwencjonalne kwasy do aluminium, 

- nie odbarwia lakieru felg, nie zauważyłem też aby je matowił (środek aplikowany na chłodną powierzchnię). 

Duży plus za bezpieczną zakretkę - czasem trzeba z nią powalczyć aż nadto 🙂

Pozdrawiam 

Posted
25 minut temu, vangsta napisał:

@Gozdziu23 dostałem AlSoft+ od ProElite do testów - moje spostrzeżenia:

- do mycia szczurów jest bardzo dobry, 

- ma znacznie większą moc domywania niż typowe deirony (być może dlatego że używałem go bez rozcienczania), 

- nie śmierdzi tak gryząco jak konwencjonalne kwasy do aluminium, 

- nie odbarwia lakieru felg, nie zauważyłem też aby je matowił (środek aplikowany na chłodną powierzchnię). 

Duży plus za bezpieczną zakretkę - czasem trzeba z nią powalczyć aż nadto 🙂

Pozdrawiam 

Zgadza sie, jest ok środkiem, ale nadal nie jest tym najmocniejszym środkiem kwasowym do naprawdę mega szczurów... 

Posted

@boT zapytam znajomych mechaników od ciężarówek, wiem że mieli taki kwas mocny jak diabli do mycia aluminiowych baków na paliwo. 

Posted
[mention=13036]boT[/mention] zapytam znajomych mechaników od ciężarówek, wiem że mieli taki kwas mocny jak diabli do mycia aluminiowych baków na paliwo. 

Pro elite ma jeszcze stronga - w karcie technicznej same mocarze