sadam55 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam. Poszukuje dobrego, najlepszego produktu kwasowego do tzw. zajazdow. Felg, gdzie nie ma zmiłuj. Tenzi Alux, nawet w czystej postaci czasem nie daje rady. Zawsze staralem sie unikac tego typu produktow, ale uslugi wymagaja posiadania i takiej chemii. Bardzo prosze o wasze spostrzezenia oraz podpowiedzi :) Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Transfluo, ostateczna zagłada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
ktm950 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Sprawdź stockmeier Wardox Forte. 1
sadam55 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No dobra, a cos blizej 5l niż 60l ;)Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No dobra, a cos blizej 5l niż 60l ;)Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu TapatalkaW 1L jest kwas cleantecha, ponoć kosa choć nie używałem.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gozdziu23 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Birkhof napisał: W 1L jest kwas cleantecha, ponoć kosa choć nie używałem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jest mocny, jest dobry, ale bez przesady, jak ktoś chce mieć KOSE KWAS polecam ze swojej strony uderzyć w Nerte lub Proelite Al-soft+ mamy tam bezpiecznego kwasa bez fluowodorkow, oczywiscie bezpieczniejszego dla naszego zdrowia bo dalej jest silny, na pewno silniejszy od clean techa, a jak chcesz kosiora to mają typu ALU STRONG co paruje z korka przy otwieraniu Osobiście wole totalne smietnikowe koła umyć dwa razy al softem + dekontaminacje niż raz strongiem
Birkhof Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Jest mocny, jest dobry, ale bez przesadyDzieki za naprostowanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
MGH Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Proelite Alu Max lub Alu Strong. Bez rozcieńczania to mi nawet osad w betoniarce wyżera
Dystrybutor tenzi Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 @sadam55 - warto zaznaczyć, że czysty Alux nie jest naszą najsilniejszą wersją kwasu do felg. Mamy jeszcze Alux Strong i Alux Strong Extra, tyle że sprzedawane w 10l opakowaniach. https://www.tenzi.pl/product/alux-strong-extra https://www.tenzi.pl/product/alux-strong
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @Gozdziu23 dostałem AlSoft+ od ProElite do testów - moje spostrzeżenia: - do mycia szczurów jest bardzo dobry, - ma znacznie większą moc domywania niż typowe deirony (być może dlatego że używałem go bez rozcienczania), - nie śmierdzi tak gryząco jak konwencjonalne kwasy do aluminium, - nie odbarwia lakieru felg, nie zauważyłem też aby je matowił (środek aplikowany na chłodną powierzchnię). Duży plus za bezpieczną zakretkę - czasem trzeba z nią powalczyć aż nadto Pozdrawiam
boT Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 25 minut temu, vangsta napisał: @Gozdziu23 dostałem AlSoft+ od ProElite do testów - moje spostrzeżenia: - do mycia szczurów jest bardzo dobry, - ma znacznie większą moc domywania niż typowe deirony (być może dlatego że używałem go bez rozcienczania), - nie śmierdzi tak gryząco jak konwencjonalne kwasy do aluminium, - nie odbarwia lakieru felg, nie zauważyłem też aby je matowił (środek aplikowany na chłodną powierzchnię). Duży plus za bezpieczną zakretkę - czasem trzeba z nią powalczyć aż nadto Pozdrawiam Zgadza sie, jest ok środkiem, ale nadal nie jest tym najmocniejszym środkiem kwasowym do naprawdę mega szczurów...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @boT zapytam znajomych mechaników od ciężarówek, wiem że mieli taki kwas mocny jak diabli do mycia aluminiowych baków na paliwo.
Birkhof Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 [mention=13036]boT[/mention] zapytam znajomych mechaników od ciężarówek, wiem że mieli taki kwas mocny jak diabli do mycia aluminiowych baków na paliwo. Pro elite ma jeszcze stronga - w karcie technicznej same mocarzeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi